Hierperderpiep Hoera! Vinz Jarig!

Vandaag is ons oudste mannetje Vinz jarig. Het zijn altijd  terug-kijk-en-voel-momenten. Nog als de dag van gisteren zie ik nog hoe ze hem als een naakt verfrommeld mannetje bij me neerleggen. Wat gaat de tijd en met name de ontwikkeling snel.

Vinz Jarig

Allerliefste Vinz,

Vandaag ben je jarig, je wordt alweer 7 jaar! Het klink zo cliche maar wat gaat de tijd ontzettend snel. Ik heb nooit geloofd in liefde op het eerste gezicht, maar het moment dat jij er was wist ik het bestaat. Nog steeds kan ik wegzwijmelen in je mooie bruine ogen.

Gewoon een geweldig kind

Je bent zo’n geweldig kind. Zo puur. Het is een goede eigenschap waarvan ik hoop dat je die blijft houden, je puurheid. Soms kunnen mensen er van schrikken. Juist omdat je datgene doet wat ze niet gewend zijn, open zijn. Hele gesprekken kan ik met je voeren over onderwerpen zoals leven, houden van, gevoelens en de dood. Steeds beter kun je met de diverse gevoelens omgaan. Maar ook wij als ouders kunnen dat steeds beter. Bij jou werkt het allemaal net iets anders. Het is fijn dat we gezegend zijn met lieve ervaringsdeskundigen in onze omgeving, die ons een helpende hand bieden. Want wij als ouders zullen nooit weten hoe het is om doof te zijn, hoe alles bij jou binnenkomt en verwerkt wordt. Hoe graag we dat ook zouden willen.

Zo gegroeid

Je bent dit jaar, zoals elk jaar, op vele vlakken ontzettend gegroeid. School vind je helemaal geweldig en geniet je van. Wat ben jij leergierig. Je werkhouding is er een om jaloers op te zijn. Lezen vind je helemaal geweldig, en je leest graag Senn een verhaaltje voor Senn voor het slapen gaan. Zichtbaar genieten jullie beide hiervan. De TKD – Tigers ga je met heel veel plezier heen en vol overgave stort jij jezelf op de eerste dool.

The karate kid

In het weekend zie ik mezelf terug. Stiekem sneak jij in alle vroegte naar beneden om “the karate kid” te kijken. Als we dan beneden komen lig jij heerlijk onder een dekentje op de bank.  Het is echt even jou moment, de ruimte en rust die je na een drukke week nodig hebt. Je “energielevel” begin je ook steeds beter aan te voelen.  Jij voelt goed aan wanneer het even genoeg is. Het horen kost je veel, het is dan prima lieve Vinz om even je eigen ruimte te nemen.  De energieën van mensen om je heen slurp jij op, en kun je soms wat last van hebben. Ook hierin blijf je jezelf ontwikkelen en leer je er steeds beter mee om te gaan en woorden eraan te geven of jezelf ervoor af te sluiten. Wat voor jou nog wel eens verwarrend wil zijn is dat iemands ogen en gezicht niet klopt met wat ze zeggen. Je leert steeds meer bij, en wij zijn er om je te ondersteunen.

Makkelijk uitgevallen

Maar soms, heel soms kun je ook wel wat lui zijn, of kan ik beter zeggen makkelijk uitgevallen. Volgende week loop je de avondvierdaagse, ik ben erg benieuwd hoe je dat gaat vinden. Ik probeer in ieder geval zo enthousiast mogelijk erin te zijn om je een flinke positiviteits boost te geven. Je eigen speelgoed opruimen blijft een dingetje. Soms schrik ik van de rommel die jij kunt maken. Maar diezelfde rommel die hoort bij ons huis, bij ons, dat maakt ons huis ons thuis en er is geen plek waar ik liever ben dan in ons thuis. Ik beloof je vandaag hoef je niet op te ruimen. Het enigste wat jij vandaag “moet” is jarig zijn.

Lieve lieve lieve Vinz ik wens je een geweldige verjaardag, met mensen om je heen die van je houden en je zien zoals je bent. Een puur stralend kind.  Ik hou zoveel van je. Ben en voel je vandaag  (en volgende week als we het vieren) vooral jarig. Dikke kus Mama

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.