Week 2 – 2018

Week 2 – 2018

Week 2 van 2018 is zoals de eerste week ook lekker rustig. Ik vind het heerlijk dat ik even alles wat moet van me af heb gegooid en rustig aan de werkzaamheden even weer op pak. Even niets meer van mezelf moeten. Gewoon tikken wanneer ik dat wil en nieuwe ideeën visualiseren. Even bijtanken en terug naar de basis. 

Maandag 8 januari

Blugh wat kan een mens moe wakker worden. Ik zit totaal niet fijn in mijn vel en begin aan zowel mijn c9 avontuur als de afkickprocedure van Red Bull. Hoppa eerst 2 tabletten achterover en na een half uurtje de eerste kop Aloe Vera drank. De eerste dag heb ik altijd een beetje moeite en sta ik te kokhalzen. Leia en ik doen niet te veel, hooguit ff wat huishouden. Voor de rest lekker kleuren, en met LEGO spelen. Ik hou d’r van.

week 2 2018 momambition mamablog weekoverzicht

Dinsdag 9 januari

Het is een dag dat ik me rot voel. Geen idee waarom. Ik breng Leia naar het kdv en wil het liefste daarna mijn bed in kruipen om een potje te janken. Dit soort aparte mood swings heb ik de laatste tijd wel vaker. Gevalletje moeheid, niet fijn in je vel zitten denk ik gewoon? Ik vind het in elk geval wel lastig om over te praten of het überhaupt te uiten merk ik. En daardoor zonder ik me dan vaak af. Ik hou me vandaag vooral bezig met poetsen en probeer wat te werken. Ik wil deze dag het liefste gewoon overslaan. Mag dat alsjeblieft?

Woensdag 10 januari

Nadat ik een weekmenu heb gemaakt, breng ik Leia naar de opvang en ga ik daarna naar de supermarkt voor de boodschappen. Ik heb altijd een enorme hekel aan boodschappen doen en heb op de een of andere manier altijd last van keuzestress ofzo. We willen wat zuiniger boodschappen doen, dus ik haal alles lekker simpel bij de Aldi ipv ah en dat scheelt me best wel in de kosten. Even ter vergelijking. Een kilo zoete aardappelen bij Aldi kosten je €1,39 terwijl je bij de pappie 2,29 kwijt bent. Best een groot verschil vind je niet? Trouwens, die flessen he, zijn allemaal van de man… Cola verslaafde…

Eenmaal thuis begin ik met wat fotografie werkzaamheden en spit ik een beetje mail door. Ook doe ik lekker een maskertje en neem mezelf voor dit nu ff dagelijks te doen. Ik ben namelijk bezig met de sheet maskers van Action en zal hier binnenkort ook een review over online plaatsen. Verder heb ik nog een heerlijk masker van Olieway en van The Body Shop liggen (gekregen van man met kerst!), dus ik mag wel weer eens wat liever zijn voor mezelf en dit wat vaker doen.

Verder ruim ik een boel op. Vooral mijn werkplek was echt ontploft inclusief de lade. Dat is nu allemaal weer fris, eens kijken hoelang we het nu weer gaan volhouden. We eten die avond allemaal voor het eerst zoete aardappel en jesus christ, wat is dat lekker! Ik had het in plakjes gesneden en gebakken in de koekenpan met kaneel, beetje broccoli erbij en een stukje zalmfilet. Nomnomnom en een maaltijd laag in calorien:

Donderdag 11 januari

Whuuuuuuut, mag ik even gillen? Ik heb de Masterclass Structuurjunkie van Cynthia.nl gewonnen en ik doe een dansje door het huis. Ik ben dagelijks bezig met het werkboek sinds ik hem in huis heb en hoewel de structuur nog ver te zoeken is, merk ik wel dat ik beetje bij beetje rust in mijn hoofd krijg.

Leia en kijken samen de drakentemmer en gaan nog even lekker aan de wandel. Daarna wilde ze heel graag mama’s maskers proberen, dus mocht mijn kleine vriendin die van mij nadien fftjes op hebben haha! Vandaag eten we volkoren pasta met spinazie en gehaktballetjes (eenpansgerecht). Voor Leia maakte ik eigenlijk standaard gezond eten, maar wij zelf willen/wilden nog wel eens verzaken. Gewoon lui, moe, geen zin om te koken en vervolgens bestellen ofzo weet je wel. Of gewoon een makkelijke hap zoals pasta. Best bizar dat we voor ons meisje (heel) streng zijn met voeding en voor onszelf niet. Is gewoon krom. Nu merk ik dat ik het plezier ik koken gewoon weer terug krijg omdat we nu elke dag wel iets anders eten. Een weekmenu is het beste wat ons is overkomen haha! Hoe doen jullie dit thuis?

Vrijdag 12 januari

Leia heeft weer haar KDV dagje en ik heb geen zin om de fiets te pakken. We gaan lekker lopen! Ondanks haar rugzak, MOET eenhoorn mee in de bijbehorende tas die ze van haar ooms heeft gekregen. Uiteraard moet ik een foto van d’r maken onderweg en moet ze bij de tweede even de draak uithangen haha!

Achter de schermen ben ik weer bezig om de #vanshitnaarfit facebookgroep nieuw leven in te blazen. Ik merk dat ik het leuker vind om het samen met “lotgenoten” te doen zodat we elkaar kunnen motiveren en inspireren. Mocht je nog geen lid zijn van onze community, snel doen! Super gezellig en binnenkort zal ik een challenge openen samen met 2 andere leukerds.

Als avondmaal maak ik een burritobowl, supeeeeer lekker! Echt! Man en kind zaten er in te vreten gewoon abnormaal haha! ‘s avonds lekker relax aan de gossip girl met een kommetje sinaasappel, blauwe bessen,framboos en ongezouten walnoten. Vooral sinaasappel met walnoot is echt een mega lekkere combinatie!

Zaterdag 13 januari

Phoeh, de wekker gaat om 6, maar ik snooze nog ff een half uurtje en spring onder de douche. Om 8.00 uur zit ik in de trein om samen met mijn vriendinnetje uit Amsterdam naar IJmuiden te gaan voor een kappersbezoekje. Op Amsterdam Sloterdijk meeten we elkaar en reizen we verder. Het is een super gezellige dag en het resultaat is echt booming! Ik ben zooooo ontzettend blij met mijn nieuwe haartjes! Ik had dit meteen de vorige keer dat ik er kwam moeten doen. Gewoon weer die lekkere korte schuine bob en dat kleurtje, dat kleurtje is gewoon helemaaaaal te gek!

Nadien zijn we nog even gezellig Amsterdam in geweest en met name de Zara. In de Zara was ik een jumpsuit aan het passen, komt er een vrouw naar me toe gelopen: “ja meid, deze móet je echt kopen, staat je echt fantastisch goed! Sorry hoor, maar ik moest je dit echt even zeggen”. Ik was helemaal flabbergasted van dit lieve compliment en heb haar een beetje schaapachtig bedankt, ik ben niet zo goed in complimenten ontvangen en heb dan heel snel de neiging om iets negatiefs over mezelf te zeggen. Hebben jullie dat ook wel eens? En of ik de jumpsuit heb gekocht? ECHT WEL!!! haha.

Na het shoppen zijn we lekker gaan eten bij Wagamama. We namen beide hetzelfde : Spicey Beef Ramen en daarnaast nog een dish: Edamame, zijn gestoomde sojabonen met wat zeezout. Suuuuuper lekker! Vervolgens nog ff een rondje door de Mango op het station en daar pas ik een groene bontjas. Big pimpin haha! Daarna (rond een uur of 9) de trein in richting huis. Eenmaal thuis werd de man een beetje “wild” (positief gezien) van mijn nieuwe rode haren haha!

Zondag 14 januari

Zondag is hier heilig en betekend tijd voor het gezin, een dag dat we allemaal de hele dag in onze pyjama rondlopen, films kijken en puzzelen. ‘s avonds kijken we samen wie is de mol terug. Ik hou dr van, maar doe nooit meer aan hele clubjes met appjes en dingen, veel te veel moeite joh haha! Wat zijn we saai he?

Hoe was jullie week? Zijn er nog mooie momenten op jullie pad gekomen? Struggle jij ook wel eens met je eigen gedachtegang? Dat je het liefst op bed blijft liggen tot de dag voorbij is? Laten we kletsen! En tot volgende week uiteraard!

Liefs Cassandra

29 thoughts on “Week 2 – 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.