Week 3 – 2018

Dear god, wat een week was dit. Iets met storm en een dak wat door de straat vloog, een masterclass van Cynthia Shultz en heeeel veeel lekker eten! Lees je weer mee met een nieuwe week van ons?

Week 3 – 2018

Maandag 15 januari

Lekker dagje vandaag. Heel relaxed met Leia. Filmpjes kijken, Maskertje doen enzo. Ik ben nu bezig met sheet maskers van de Action en hier komt maandag een review van online! Met een paar een paar andere leuke (blog) meiden zetten we een toffe swap op voor Valentijn, hoe en wat zien jullie tzt want er wordt zelfs een heuse video gemaakt haha!

Wat eten we vandaag? Zoete aardappelen met een pittig kipfiletje en ik ben ff kwijt wat voor groente… Ik geloof sugarsnaps haha!

https://www.instagram.com/p/BeAtqLknSwP/?taken-by=momambition.nl

Dinsdag 16 januari

Ik breng Leia naar het kdv en onderweg stopt ze ineens en zegt “Mama! Ik ga ff zo staan en dan maak jij een foto!” Uhhh oke meid. Hoe zal ik je fashionblog gaan noemen? LifewithLeia? Hahah! Mijn kleine trutje, ze is echt een heerlijk dametje. Leergierig, snoezig. De leukste, mijn lievelings <3 Daarna maak ik een wandeling naar stad, haal een nieuwe outfit voor le husband, een bullet journal en nog wat leuke handlettering spul bij de kruidvat.

Bij Thuiskomst neem ik een shoplop video op, binnenkort online! En bel de dokter voor manlief. Hij heeft de laatste tijd (zo’n week of 3 ) wat last van hartkloppingen, kortademigheid en pijn op de borst. Hij is een jonge en gezonde vent, die al 4 jaar niet naar de arts is geweest, dus dit vonden we beide een beetje eng worden.

Wat eten we vandaag? Weer zoete aardappeltjes met een pittig kipfiletje en dan nu sperziebonen erbij haha! (ik had te veel over van de vorige dag. Portioneren ben ik nog geen ster in haha!

https://www.instagram.com/p/BeAMcrfnM4Y/?taken-by=momambition.nl

Woensdag 17 januari

Man heeft een vrije dag en dat betekend dat we een gezinsdagje hebben. Man vertrekt in de ochtend naar zijn doktersafspraak en komt thuis met een doorverwijzing voor foto’s van zijn hart/longen in het ziekenhuis, bloedprikken en dat hij een dag later in de ochtend aan een hartkastje moet om te monitoren. Ik vind het creepy.

Wat eten we vandaag? Eerlijk gezegd ben ik het even kwijt, net als de rest van die dag. Blijkbaar heeft ie niet veel indruk achtergelaten… kan het ook nergens terug vinden in mijn foto’s…

Donderdag 18 januari

Deze dag is gewoon kut, ronduit kut! Le husband vertrekt eerst voor het hartkastje, wanneer hij terug komt gaan we met z’n drietjes naar het Ziekenhuis voor het bloedprikken en de foto’s. Daar valt met regelmaat ff het licht uit vanwege de storm. Terwijl we tussendoor ff lunchen in de restauratie krijg ik een appje van de buurvrouw binnen dat er het een en ander aan de hand is met de storm maar wij geen schade hebben. Na het bloedprikken doen we dus eerst nog ff rustig boodschappen.

Toen we de straat in kwamen lopen schrokken we ons de pleuris, het hele dak van de overburen was eraf gewaaid en tegen onze gevel aan geklapt. We hadden ons rolluik gedeeltelijk naar beneden (mega inkijk, en scheelt weer voor de tocht) dus die heeft de klap opgevangen. Geen ramen stuk dus gelukkig. Naast ons huis in de poort ligt ook een ravage aan dak en we kunnen niet via de achterdeur of voordeur naar binnen.

Allemaal Brandweer en aannemers staan rondom de plek en de Brandweer verteld ons dat we gaten in ons (platte) dak hebben. Oh nooooooo. Ik schiet eerst ff in de stress, maar toen we eenmaal naar binnen konden schakelde ik over op auto pilot. Man en ik zijn echt een mega sterk team in “crisis momenten” waar we van te voren nog stonden te bekvechten is daar tijdens dit “crisis moment” niks van te merken. Dat vind ik altijd wel erg bijzonder.

Wat eten we vandaag? Pataaaaaaaaat met een kaas-bekab soufle. Mag wel ff na zo’n hectische rot dag! En eerlijk, ik zat nog vonder mijn calorien behoefte, yeaaaaaas!

Vrijdag 19 januari

Nadat ik Leia naar het kdv heb gebracht bellen we de arts voor de uitslag van de testen. Op het hartkastje en op de foto’s is niets te zien, dus moeten we het bloedonderzoek nog even afwachten. Ik doe wat werkzaamheden en met name achterstallige administratie. Het is een relaxed dagje en ik krijg nog een super leuk pakketje van Zenner binnen. De nieuwe Serenity haarcollectie is weer helemaal te gek! Vol met leuke pareltjes, witte bloemen en lieve haarbandjes. Vooral de haarbandjes vallen bij Leia in de smaak en de parel elastiekjes dienen vooral als armbandjes haha! Binnenkort maar weer een paar leuke kapseltjes maken bij Leia en hier posten? Je vindt de nieuwe Zenner collectie bij oa Etos en Kruidvat! Rennen maar!!

Wat eten we vandaag? Courgetti met kip pesto. Was mijn eerste courgetti ervaring en de man wilde het eigenlijk niet eten, heeft uiteindelijk wel geproefd en was fan! Ik ook! Wat is dit ontzettend lekker!! Hier ga ik meer variaties op zoeken!

courgetti pesto kip

Zaterdag 20 januari

Wauw, wat was dit een super leuke dag! We starten rustig op, eten lekker uitgebreid een broodje en daarna stap ik op de fiets naar het station. Vandaag is dé dag voor Masterclass structuurjunkie van Cynthia.nl, in de trein probeer ik wat te lezen, maar ik kom niet door mijn boek heen. Eenmaal in Utrecht is het super dichtbij het station. Een lief klein tentje, mega gezellig ingericht en hij zit bomvol leuke structuurjunkies in spé.

structuurjunkie cynthia.nl momambition.nl

Ik heb tijdens deze Masterclass echt ontzettend veel geleerd en überhaupt gewoon een hele leuke middag gehad. Wat een stel leuke meiden bij elkaar (22 in totaal). Naast gewoon presenteren en informeren, zet Cynthia ons ook aan het werk met opdrachten, één daarvan is een braindump. Heerlijk! Dit doe ik inmiddels nu thuis ook regelmatig en wat is het fijn.

Wat een Braindump is? : Je gaat zitten, pakt je bullit journal of een leeg vel papier, zet een timer van bijvoorbeeld een kwartier en gaat daarna alles opschrijven wat je in je hoofd hebt zitten. Als je na 15 minuten klaar bent heb je al die shizzle uit je hoofd en op papier. Vanuit daar kun je eventueel dingen wegstrepen, to-do lijstjes maken etc. etc. Het zorgt voor een mega opgeruimd hoofd.

maaltijdsalade ah

Enfin, na de Masterclass ben ik met een kop vol informatie, leuke nieuwe contacten, een waslijst aan boeken die ik moet lezen en een mega vet idee weer de trein ingestapt naar huis. Tegen een uur of 8 kwam ik thuis en ben ik eigenlijk meteen begonnen met mijn Passion Planner en Bullet Journal. Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Al deze geleerde dingen ga ik nu uit proberen, de boeken lezen en de uitkomst hiervan (of ik daadwerkelijk productiever en gestructureerder word) ga ik uiteraard met jullie delen. Het was in elk geval een super toffe ervaring en kan de Masterclass dan ook echt aanraden aan iedereen die moeite heeft met een juiste planning of structuur.

Dat idee wat nu in mijn hoofd zit wil ik gaan uitschrijven met mindmaps en kom ik binnenkort ff een keertje op terug!

 

Wat eten we vandaag? Mexicaanse kip salade van de appie in de trein. HEEEERLAK! Mijn lievelingssalade!

Zondag 21 januari

Zondagen zijn hier altijd heilig. Die zijn van ons als gezin. Nu kon de dakdekker vandaag komen tussen 10 en 14.00 uur, een moetje, want je wilt het dak gewoon klaar hebben na dat storm gebeuren. Om 15.00 uur hadden we nog niemand gezien dus hebben we maar even gebeld. Het antwoord: ” ja het loopt iets uit, ik pak mijn boekje ff en bel je zo terug”. Niemand gehoord of gezien. We kijken daarom druk naar andere dakdekkersbedrijven want dit is natuurlijk gewoon niet netjes. Dat je uitloopt oke, maar laat het ff weten. Niets laten horen is niet echt betrouwbaar.

Wat eten we vandaag? Volkoren pasta met pittige gehaktballetjes en spinazie. Een eenpansgerechtje, perfect voor zondagen als je het mij vraagt.

Ondanks de storm, het ziekenhuis gebeuren, hebben we toch wel een mooie week achter de rug. Mijn eigen gemoedstoestand word ook met de dag beter gelukkig en ik merk dat ik weer wat vaker inspiratie krijg om nieuwe dingen op te zetten en daar krijg ik sowieso heel erg veel energie van.

Hoe was jullie week? nog mooie dingen beleefd? Tell me! Liefs Cassandra

14 thoughts on “Week 3 – 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.