Help?! Wel of geen hond nemen?

Wel of geen hond nemen, het is een discussie die hier eigenlijk al jaren gaande is. Ik vind hondjes geweldig en als kind hadden wij ook een superlief hondje, maar mijn man is er niet echt fan van; 

Wel of geen hond nemen

Lady Rose

Ik weet nog wel dat toen ik nog een inieminie meisje was, wij een hondje handen, een prachtige bobtail genaamd Lady Rose. Het was een ontzettende lieverd, maar helaas moest ze weg omdat ik ernstig ziek was geworden door haar. Para-tyfus, ik was een jaar of 3 en had 41 graden koorts. Ik kon mij niet bewegen, en liep volledig leeg. Omdat ik dusdanig ziek was mocht ik niet meer vervoerd worden naar het ziekenhuis omdat dit mijn dood kon betekenen. De huisartsen kwamen iedere dag langs om mijn moeder te helpen om mij te verschonen, wassen en het infuus na te kijken. Terugkijkend hierop, nu ik zelf moeder ben, moet dit echt een ware hel zijn geweest voor haar. En toen moest ze ook nog haar (en mijn) geliefde hondje weg doen..

Sindsdien mis ik het echt om een hondje in huis te hebben en zo komt ook steeds de discussie thuis over het wel of geen hond nemen.  Ik zelf zou het echt een leuke aanvulling vinden op ons gezin. Helemaal omdat voor ons het risico op een tweede gewoon te groot is. En daarnaast is het toch wel leuk voor Leia om er een vriendje bij te hebben toch?

wel of geen hond nemen

De kosten van een hond

Een pup is niet zomaar een investering en je hebt een hele hoop dingen nodig. Sommige dingen zoals een drinkbak zijn een eenmalige aanschaf, maar dan heb je nog een uitlaatservice nodig omdat wij veel werken, een goede dierenarts met vaccinaties etc. en dan nog het voer en natuurlijk snacks, want je wilt je hondje ook verwennen.. Via een handige  hondenvoer rekentools hebben we uitgerekend wat het hondenvoer alleen al kost. Hier  zouden we dan rond de €25 euro per maand uitkomen. Dat valt dan wel weer mee.

Maar aangezien wij allebei zoveel werken en amper toekomen aan het huishouden en ik daar al een hele planning voor heb, vind ik het ook gewoon sneu. We zouden een hondenuitlaat dienst moeten aannemen zodat hij zijn behoefte kan doen en wij zijn gewoon veel weg. Het lieve beestje zal toch echt aandacht nodig hebben en eerlijk gezegd weet ik niet of wij dit op dit moment kunnen beiden. Ik denk dat wij dus nog eventjes moeten door dromen, wacht tot ik een baan heb die minder uren bevat zodat het beestje ook daadwerkelijk de juiste aandacht krijgt.

Wat vind jij? Wel of geen hond nemen?

Afbeeldingen hondjes via Shutterstock

5 thoughts on “Help?! Wel of geen hond nemen?

 • Zolang jullie beide zoveel werken zou ik idd nog geen hond nemen. Persoonlijk vind ik dat zielig. Wel super dat jullie de beslissing zo goed overwegen.
  Wbt de kosten, daarbij zou ik ook incalculeren dat een hond ook (ernstig) ziek of gewond kan raken. Je zou een ziektekostenverzekering voor je hond kunnen overwegen als het zo ver is.

 • Onze hond kwam onverwacht, het was een hele aanpassing, maar we kunnen haar niet meer missen! Ik heb haar vanaf dag 1 geleerd dat ze dus overdag niet uithoefde. In de ochtend voor werk liet ik haar uit om 08.00 en zodra ik thuis was om 17.30 gooide ik mijn tas in de hal en ging met haar lopen. Ze heeft nog nooit een ongelukje gehad, al had ik dat totaal niet erg gevonden. Komt ook omdat we haar voeding in 2en hadden opgedeeld, zodat ze in de ochtend niet te veel binnen krijgt en daardoor in de middag haar behoefte moet doen. Het is dus mogelijk!! En ik ben en zooo blij als ik zie hoe zij en Levi vanaf babyzijnde al met elkaar omgaan, heerlijk! <3 moet wel zeggen dat onze hond al 3 was toen we haar kregen omdat mijn moeder er niet meer voor kon zorgen, met een pup heb je wel veel tijd nodig om eerst nog te leren alleen te zijn en zindelijk te worden! Wellicht ook een idee om al een oudere hond te nemen die kinderen gewend is, ook omdat als het beeld van een hond hebben niet helemaal lijkt aan te sluiten je er niet 15 jaar mee doormoet…? Wij zijn trouwens volgens mij nog niet eens 15 euro kwijt per maand voor een labrador. Maar daar zitten de inentingen niet bij. Kijk goed naar het ras en of ze gevoelig zijn voor lichamelijke klachten en zo ja voor welke. ..scheelt ook veel in kosten! Succes met jullie keuze!

 • Wat heftig dat je zo ziek bent geweest. Ik wist helemaal niet dat dit kon! En inderdaad, wat moet het een hel voor je moeder zijn geweest :-(

  Ik ben opgegroeid met honden en vond het altijd ontzettend fijn. Je komt zo gezellig thuis. Altijd iemand blij om je te zien!

  Wij hebben twee jaar geleden de keuze gemaakt voor een huisdier. Omdat ik toen nog buitenshuis werkte en dus weinig thuis was hebben we gekozen voor een poes. Ik ben zo blij dat we deze keuze hebben gemaakt. We hebben het dan ook wel ontzettend getroffen met Poes! Ze is heel lief voor onze zoon en wil niets liever dan geaaid worden :-)

  Voor ons was dit de ideale oplossing!

  • Wij hebbben inderdaad ook een poes gehad, maar die hebben we moeten laten inslapen destijds. Een poes in de buurt waar ik nu woon is helaas geen optie en een binnenkat vind ik niet weg fris met een kattenbak en een kleintje. Wil niet dat ze de korrels gaat opeten hahah!

 • Ik begrijp het helemaal ;) Ik vind het wel heel sterk dat je niet zomaar over 1 nacht ijs gaat en eventueel zou wachten totdat jullie er meer tijd voor hebben. Alleen dat al toont dat je (in de toekomst) een geweldig baasje zou zijn voor een hond ;) Want het is oh zo waar, het kost heel veel tijd en aandacht, zo’n hond. En als je één in huis neemt, dan is het aan jullie om daaraan te voldoen. Dat beest verdient dat. Ik ben huisvrouw en dus iedere dag thuis bij de onze en die slorpt soms evenveel aandacht op als de kindjes :D Ik hoop dat je snel een baan vindt met minder uren en dan ook een hond in huis kan nemen! ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.