Zwangerschapsverlof: doorwerken tot de bevalling

Als werkende mama-to-be kan je tussen de 4 en 6 weken voor je uitgerekende datum met zwangerschapsverlof. Dat snap ik als je lichamelijk zwaarder werk hebt, maar met mijn baan kan ik gewoon doorwerken tot ik weeën krijg!

Mijn verwachting van het zwangerschapsverlof

Ik werk fulltime aan een lokale nieuwswebsite en ondersteun ondernemers uit de regio bij hun online marketing. Een baan waarbij ik minimaal 40 uur per week achter een bureau en een laptop zit.

Bovendien kan ik niet zo goed niks doen of überhaupt rustig aan doen. Dus toen we erachter kwamen dat ik zwanger was, had ik het al snel bedacht: ik blijf zo lang mogelijk doorwerken, eventueel vanuit huis als het lichamelijk wat te zwaar wordt om naar werk te reizen.

Want wat moet ik 6 weken voor mijn uitgerekende datum doen? Lekker uitrusten en niksen? Daar word ik dus ongelofelijk onrustig van. En als Guppy ook nog later komt, dan wordt dat misschien wel 8 weken niks doen. Nee hoor, niks voor mij.

Mijn zwangerschapsverlof-plan nu ik 32 weken zwanger ben

Ha! Dat had ik leuk bedacht, maar ik kom er toch van terug.

De zwangerschap gaat prima, maar met 32 weken begint m’n hoofd vooral vol te zitten met baby-dingen, concentreren op werk gaat lastig, mijn lijf begint te merken dat er een mensje in groeit en alles wordt wat zwaarder. Niet onhandelbaar-zwaar, maar wel Ikkijkuitnaarmijnverlof-zwaar.

Dus ik ga 4 weken voor mijn uitgerekende datum met verlof. Mijn laatste werkweek ga ik halve dagen werken, zodat ik werk alvast een beetje los kan laten en op mezelf en de zwangerschap kan focussen.

Ik klap thuis ongetwijfeld af en toe even mijn laptop open om mee te kijken op de website of om een scoop door te sturen naar m’n collega’s – maar ik ga lekker de tijd nemen voor alles thuis in mijn laatste dagen als nog-niet-moeder.

Hebben jullie tips om mijn verlof leuk (en een beetje nuttig) te besteden?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.