10 dingen die je nog niet wist over koffie

Wist jij dat we in Nederland dagelijks, gemiddeld zo’n 2,4 koppen koffie drinken? En dat dit per jaar zo’n 500 miljard koppen koffie zijn? We houden nu eenmaal van onze cappuccino, latte en zwarte bak leut! Dit en nog meer dingen die je nog niet wist over koffie lees je in deze blog!

VROUWEN DIE GRAAG KOFFIE DRINKEN, LOPEN MINDER RISICO OP DEPRESSIES

Volgens een studie van de Harvard School of Public Health blijkt dat het risico op depressie maarliefst 20% lager licht bij vrouwen die vier of meer kopjes koffie per dag drinken. Decaf is uiteraard niet voldoende. Vrouwen die decafeïne, thee, frisdranken of andere drankjes met minder cafeïne drinken, hebben geen bescherming tegen depressies.

DONKERE KOFFIEBONEN BEVATTEN MINDER CAFEÏNE DAN LICHTE

Hoewel donkere koffiebonen sterker zijn van smaak, bevatten ze minder cafeïne.

NET ALS DE ICE COFFEE…

Ik ben dol op ijskoffie! Met hazelnoot siroop. Jum! Maar ice coffee bevat aanzienlijk minder cafeïne dan een gewoon kopje koffie. ijskoffie bevat zo’n 165 milligram cafeïne, terwijl een doorsnee kop koffie er 330 bevat.

DRINK KOFFIE VOOR EEN BETERE WORK OUT

Heb je wat extra brandstof nodig in de vroege ochtend? Drink een kopje koffie voor je gaat lopen. Koffie kan ervoor zorgen dat je fysiek meer aan kan, waardoor die work out meteen een stuk vlotter gaat. Succes!

KOFFIEBONEN ZIJN EIGENLIJK GEEN BOMEN MAAR BESSEN.

Ze groeien aan planten en worden mooi rood van kleur.

KOFFIEPLANTEN WERDEN AL GEBRUIKT AL VOORDAT ER KOFFIE VAN WERD GEZET.

Vroeger, voordat er koffie gezet werd van gebrande koffiebonen, werden de koffiebessen en bladeren van de plant ook al gebruikt voor hun opwekkende eigenschappen. Dit is al minimaal 1000 jaar geleden.

DE PERFECTE WATERTEMPERATUUR VOOR KOFFIEZETTEN IS 96 °C.

Er is natuurlijk altijd speling mogelijk maar let op dat het nooit boven de 100 °C gaat want dan verbrandt de boon!

Wanneer je je wil focussen of wil studeren kun je beter koffie of cappuccino drinken dan espresso.

Dit komt omdat koffie over het algemeen meer cafeïne bevat dan espresso. De melk in de cappuccino zorgt er op haar beurt weer voor dat de cafeïne langzamer wordt afgebroken en dus langer in het lichaam aanwezig blijft.

Koffie bevat meer aroma’s dan wijn!

Waar er tijdens het proces van wijn maken maar 250 deeltjes vrijkomen die bijdragen aan het geurenpallet, kunnen dit er bij koffie maar liefst 800 zijn!

Heb jij al zo’n mooie tweedehands espressomachine thuis staan?

Een Affogato is een heerlijk alternatief voor een nagerecht. Hierbij schep je een bolletje vanille-ijs in een glas en schenk je een dubbele espresso hier overheen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.