3 redenen om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen

Wij zijn zowel gezegend als vervloekt met een plat dak. Vervloekt in de zin van; oh wat blijft die warmte toch altijd hangen in de zomer. Verschrikkelijk met 35 graden op de slaapkamer. Maar de positieve kant eraan is, is dat we geen schuin dak hebben en dus niet lopen te rommelen met de ruimte. Voor een onze slaapkamer heb ik al een tijdje het idee om er een dakraam in te plaatsen, zo’n sterrenhemel idee. Dus geef ik jullie vandaag mijn 3 belangrijkste redenen om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen:

Romantisch Sterren kijken

Met een man die gek is op het sterrenstelsel en universum (ja hij heeft ook een telescoop) is dit natuurlijk wel enorm romantisch! Samen sterren kijken terwijl we in bed liggen. Als je dan toch bezig bent, je kunt op je telefoon een handige app installeren waarmee je alleen maar naar de lucht hoeft te wijzen met je telefoon, hij laat je dan precies zien sterren zoals “de Grote Beer” en de “Steelpan” zien. Die app heet trouwens Skyview en hij laat ook de sterrenbeelden zien in de lucht. Echt een toffe app!

Meer licht inval

Nog zo’n mooie reden om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen is meer licht in je slaapkamer. Ik hou van lichte slaapkamers. Niet spier wit hoor, maar lichte kleuren. Ik word daar positief van in plaats van zo’n donker hol. En als het regent? Dan doen we gewoon het dakraam gordijn (ze hebben mooie van VELUX bij dakraam-gordijn.nl ) dicht.

dakraam slaapkamer

Lees ook: Waarom rolluiken een aanwinst zijn voor je woning

Meer frisse lucht

Door het plaatsen van een dakraam die open kan, kun je ook meer frisse lucht naar binnen krijgen. Dat is voor ons, in verband met het platte dak weer super handig omdat we in de zomer dan meer kunnen ventileren.

Dit zijn voor mij de 3 belangrijkste redenen om een dakraam te plaatsen in onze slaapkamer. Heb jij nog mooie extra redenen? 

afbeeldingen via shutterstock

10 thoughts on “3 redenen om een dakraam in je slaapkamer te plaatsen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.