Hoe staat het eigenlijk met al die doelen?

Op 28 december schreef ik een post met alle doelen die ik had voor 2017, inmiddels zijn we op de helft van het jaar en leek het mij wel een tof idee om jullie update te geven van de progressie. Welke doelen heb ik inmiddels behaald? Welke staan er nog op de lijst en welke heb ik inmiddels geschrapt?

In het overzicht met mijn doelen voor 2017 stonden de volgende doelen:

Het opzetten van een bloggersteam-uitje met “mijn meisjes”

Dit doel is nog steeds in ontwikkeling en ook een beetje lastig. Mijn meisjes (heb je ze al ontmoet?), zoals ik ze graag noem zijn echt een aanwinst voor het team en ik hoop echt dat het me een keer gaat lukken om iedereen samen te krijgen. De meeste meiden wonen net als ik in Twente maar twee meiden helaas niet en dat maakt het wat lastiger. Madelon is natuurlijk zwanger en zij moet wat meer rust houden dus dat is ook niet zo handig. Hopelijk krijgen we het nog voor elkaar voor het einde van het jaar!

Een nieuwe baan!

Dit is het eerste doel uit mijn doelen lijst die ik heb gehaald! Ik ben inmiddels werkzaam bij onze eigen teammember Melanie en heb het super naar mijn zin. Ik werk niet te veel uren en voel me serieus een stuk relaxter en ook gewoon een geliefde werknemer. We versterken elkaar enorm en sparren met haar is echt een feestje. Sinds ik bij haar werk heb ik zo ontzettend veel nieuwe ideeën gekregen, voor zowel haar zaak als voor Momambition.nl en daar buiten.

Het heerlijke is dat we allebei zo gek als een deur zijn en onze momenten samen op kantoor zijn NOOIT saai. Er wordt gelachen, gegiert, gebruld en soms ook even flink gescholden als we even slecht in ons velletje zitten. Daar wordt overigens niet moeilijk om gedaan. We voelen elkaar perfect aan en kan echt met trots zeggen dat we elkaar en elkaar werk versterken, zowel hier op Momambition.nl als bij M-Sales.

doelen M-Sales 2017

Met Momambition.nl naar de Kamer van Koophandel stappen.

Zoals jullie weten is het altijd al mijn droom geweest om mijn eigen magazine te runnen. Met het langzaam verdwijnen van de papieren versies, was een online platform de ideale optie. Ik weet niet waarom, maar de stap naar de Kamer van Koophandel vond ik doodeng en stelde ik steeds maar uit en uit en uit en , nou ja uit dus. Bang voor de financiële onzekerheden, dat ik mezelf misschien te veel druk op zou leggen.. Maar waarom? Ik geniet van schrijven, van de interactie en leuke gesprekken en berichtjes met en van jullie.

Tot ik op de een of andere manier toch de kracht bij elkaar wist te vissen na wat aandringen van lieve vrienden en familieleden. Het feit dat zij allemaal achter mij en Momambition.nl staan doet mij ontzettend veel en zo zat ik 24 mei met een gezellige man te kletsen bij de Kamer van Koophandel. Vanaf 1 juli is het dan ook officieel en mag ik mijzelf een ondernemer noemen. Spannend! Doel nummer 2 is afgevinkt en daar zijn ook weer nieuwe doelen bijgekomen waar ik helaas nu nog geen  uitspraken over kan doen. Straks jat iemand mijn idee en dan is al mijn werk voor niets haha!

doelen ondernemer zzp-er momambition

Een cursus leiderschap volgen

Deze staat even op pauze. En schuif ik misschien zelfs wel even naar volgend jaar omdat het mij te hectisch wordt in verband met mijn baan, de zorg voor Leia en uiteraard Momambition.nl als bedrijf.

Plannen!

Plannen kan altijd beter en ik denk dat dit ALTIJD een leerproces blijft. Ik merk wel dat ik sinds ik mijn Purpuz planner heb, ik een stuk georganiseerder ben dan voorheen. Alle doelen worden uitgeschreven en stap voor stap onder handen genomen. Ik werk echt toe naar een betere versie van Momambition.nl, maar ook van mijzelf als moeder, vrouw van, werknemer en straks ondernemer. Wat een heerlijk boekwerk is dit!

Absoluut niet ontevreden

Al met al heb ik dus twee doelen volledig gehaald binnen een half jaar, het plannen is iets wat je eigenlijk je hele leven door kunt blijven leren. Het team-uitje is nog in ontwikkeling en de cursus heb ik maar even vooruit geschoven. Best wel productief toch?

Hoe staat het met jouw doelen? Ben je al aardig op weg of komt er niets van terecht? Zijn er ook speciale dingen die jullie graag anders zouden zien op Momambition.nl? Of specifieke onderwerpen waar je graag meer over zou willen lezen? We horen het heel erg graag van je, liefs Cassandra

 

21 thoughts on “Hoe staat het eigenlijk met al die doelen?

 • Wat fijn dat je een aantal van je doelen hebt kunnen realiseren. Ik heb vooral lange termijn doelen. Voor nu ben ik vooral zoekende naar wat ik wil met mijn blog.

  • Ja dat zoeken heb ik gelukkig al een hele tijd geleden achter mij kunnen laten. Ik had meteen al een bepaalde visie voor momambition en ben zo vanuit 2016 hierna toe gaan werken.

 • alovelyadventurenl says:

  Zo leuk dat je nu ingeschreven staat bij de kvk. Ik hoop dat ook aan het einde van het jaar te kunnen gaan doen. Ook ik ben op dit moment bezig om mijn blog naar een hoger niveau te tillen.

 • Je bent al goed op weg toch?! Ik heb zelf ook al een aantal doelen behaald. Ik ga bijna beginnen bij een andere werkgever. M’n website begint aardig te lopen en ik neem meer tijd voor mezelf.

 • Bianca Ronday says:

  Mijn doelen zijn begin dit jaar erg ingekort. 2 dagen voor de kerst moest ik accepteren dat ik een burn-out had/heb. Nu is mijn doel vooral, mezelf herpakken en uit vinden waar ik heen wil met mijn leven. Komt vanzelf allemaal wel weer goed, zolang ik maar eens naar mezelf leer en wil luisteren. ?

 • na 6 jaar bouwen aan een klein huisje om in te verblijven tijdens de grote bouw van het grote huis die helemaal vanaf de grond word opgebouwd door mij en mijn man is mijn doel dat het eens af komt. we zijn nu eindelijk met de binnenkant bezig ik denk eind 2017 of begin 2018 dat we er eindelijk in kunnen trekken… we hebben geen machines gebruikt maar alles met de hand gedaan ik ben erg trots op ons maar ben nu ook wel toe aan iets anders dan alleen maar bouwen…

 • Je hebt al een paar hele belangrijke doelen behaald, en dan is het nog maar net juni! You go girl! En wow, zelfstandig ondernemer, dat is toch altijd wel even een stap. Tof dat je die nu gezet hebt. Succes met je nieuwe plannen, je maakt me nieuwsgierig…

 • ikhouvanbeautynl says:

  Wat super dat je zo’n leuke baan hebt gevonden en dat je je blog naar de volgende level hebt getild met de kvk inschrijving.

 • Heerlijk als je doelen kan halen. Dikke proficiat dat je die stap toch genomen hebt als zelfstandige ondernemer. Mijn doelen zijn stilletjes in concrete plannen aan het komen maar het is nog een beetje zoeken.

 • Wat fijn dat je zo’n leuke baan hebt gevonden!
  Ik ben benieuwd naar je plannen voor momambition!
  Hier had ik niet echt concrete doelen, maar weer bloggen is wel iets wat ik echt leuk vind en heel graag wil uitbouwen. Verder zoals het er nu uitziet verhuizen. Dat is voorlopig wel genoeg denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.