Mijn Planning Prins op het witte paard : Purpuz Planner

De Purpuz Planner is de ideale tool voor iedere planfreak en ik houd van plannen, ik vind het heerlijk en word er extreem gelukkig van. Tot wij onze dochter kregen was ik nogal een lastig pakket, alles werd gepland. Wanneer iets niet volgens planning liep, nou dan was het moord en brand. Ik vond het schakelen daarin heel erg lastig en mijn hoofd raakte in standje chaos. Maar wanneer je dochter zich 6 weken vroeg aankondigt, leer je die dingen wel van je af te zetten. Je moet wel. 

Mijn planning prins op het witte paard; Purpuz Planner

Nu zijn we 2 jaar verder en ik merk dat ik te veel ben verslapt in mijn planningen. Ik vergeet afspraken, maak dubbele afspraken en heb gewoon iets teveel aan mijn hoofd waardoor ik soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Mijn energie raakt op en ik raak zwaar geïrriteerd en ongeïnspireerd. En toen was daar Clen Verkleij met de Purpuz Planner… Dé planning prins op het witte paard..

Purpuz Planner-Clen Verkleij-Momambition-Planning-Doelen

Het verhaal achter de Purpuz Planner

Clen is dus de maker van deze mooi vormgegeven agenda met net dat beetje extra die een moeder met ambitie – zoals ik – nodig heeft. Een lifecoach op papier. Maar deze prachtige planner was er niet geweest als Clen zijn leventje zo fantastisch was gebleven..

Hij werkte als rechterhand voor een directeur en had met succes het bedrijf in de UK gelanceerd. Jammer genoeg raakte Clen zijn balans kwijt tussen werk en privé, hij had net iets te veel gegeven en was volledig opgebrand. Een burned-out. En zo ging hij naar een coach om weer overzicht te krijgen over zijn leven. Iets wat we eigenlijk allemaal wel zoeken in het leven; overzicht. Want waar sta je nu en waar wil je precies naartoe? Met het creëren van overzicht, wordt het een stuk gemakkelijker om je stappen te bepalen en zo je doelen te bereiken. Clen heeft daarom de tools van zijn coach gebundeld in zijn eigen overzichtelijke Purpuz planner zodat hij anderen, zoals ik, kan helpen om aan de slag te gaan met het vinden van balans.

Purpuz Planner-Clen Verkleij-Momambition-Planning-Doelen

Purpuz Planner-Clen Verkleij-Momambition-Planning-Doelen

Een nieuw jaar, nieuwe doelen en de Purpuz Planner om deze te realiseren

Ik mis persoonlijk heel erg een goede balans tussen werk, gezin en blog. Dat is dan ook iets waar ik aan wil gaan werken, maar dat wisten jullie al naar aanleiding van mijn doelen blogje. Ik ben al bezig met solliciteren naar een nieuwe baan met minder uren, en het plannen van mijn blog moet nog even iets secuurder dan in het afgelopen jaar. Nu zit het plannen sowieso in mij, het is iets wat ik altijd al wel heb gedaan en ook tijdens mijn studie tot managementassistente kwam ik hierin tot mijn recht. Maar zoals hierboven al genoemd werd; ik verslapte, raakte daardoor geïrriteerd, energieloos en had ik geen inspiratie meer.

Ik ben dol op planners, maar zag door de bomen het bos niet meer. Ik ontving van Clen de Purpuz Planner en mijn hart maakte meteen een sprongetje toen ik het prachtige boek doorbladerde. Dit is niet zomaar een agenda. Dit wordt mijn Planner, mijn doelenboek, mijn dagboek. Ondanks dat ik veel via mijn geliefde iMac doe, werk ik qua planning toch het liefste op papier. Dan kan ik de dingen toch beter visualiseren naar mijn idee.

Purpuz Planner-Clen Verkleij-Momambition-Planning-Doelen

8 Handige tools om je dromen te realiseren

De eerste afspraken zijn al in de agenda gezet en ook ben ik meteen aan de slag gegaan met de 8 handige tools die van mijn dromen, duidelijke doelen maakt zodat ze makkelijker te realiseren zijn. Je visualiseert je dromen in de Purpuz Map en ordent deze weer in de Purpuz Matrix. Om inzicht te krijgen in de stappen die je gaat ondernemen om van A naar B te komen, ga je het Purpuz Pad bewandelen. Hierdoor kun je beter inschatten hoeveel tijd jouw doel je gaat kosten, waardoor het meteen – voor mij in elk geval wel – een stuk overzichtelijker.

Purpuz Planner-Clen Verkleij-Momambition-Planning-Doelen

Purpuz Planner-Clen Verkleij-Momambition-Planning-Doelen

Maandplanningen, weekplanningen en zelfreflectie

Naast de 8 handige tools beschikt de Purpuz Planner ook over een maandplanning waar je je doelen uit schrijft die je aan het einde van die maand wilt behalen. Verder een weekplanning om je maand doelen weer stap voor stap uit te zetten per week. Verder heb je in deze planner ook dagreflectie en een maandreflectie. Wat ik vooral heel erg mooi vind aan deze Purpuz Planner is dat hij je eraan herinnert dat je ook voldoende rust moet nemen en tijd moet maken voor je geliefden. Dit zie je terug in de maandplanning met vakjes zoals afspreken met, waar naar toe, experimenteren met en beloning aan mezelf. Verder heb je meerdere plekken in het boek voor creatieve ruimte waar je eigen quotes, tekeningen, hersenspinsels of andere notities kunt neer kalken. Altijd fijn!

In de weekplanningen vind je inspirerende quotes, maar ook opdrachten voor die week. Denk aan bijvoorbeeld; “laat deze week de stem in hoofd horen. Spreek je mening uit” of  “schrijf iedere dag van de week een reden op waarom je van jezelf houdt“. De opdrachten zijn soms nog moeilijk ook en dagen je dus uit. Iets waar je dus echt een beter mens van kunt worden. Net als met het zelf reflecteren overigens en daarin biedt de Purpuz Planner dan ook heel erg veel mogelijkheden. Ik ben persoonlijk heel erg enthousiast over deze mogelijkheid omdat ik weet hoe belangrijk het is om jezelf en je doelen inclusief planningen te reflecteren.

Purpuz Planner-Clen Verkleij-Momambition-Planning-Doelen

Werkt de Purpuz Planner?

Of de Purpuz Planner echt werkt kan ik nu natuurlijk nog niet zeggen. Ik moet nog druk aan de slag met mijn doelen, maar ik ben zeker enorm enthousiast. Ik word erg gelukkig van een goede planner en hoop oprecht dat hij mij verder gaat helpen in het vinden van de juiste balans. Het lijkt mij daarom een goed plan om aan het einde van het jaar hier nog eens op terug te komen.

De Purpuz planner kost €34,95, is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en laat je nadenken over je dromen en helpt je om ze om te zetten naar gerichte doelen zodat ze ook te realiseren zijn. Wat mij betreft een echte musthave voor iedere ambitieuze jongeman of vrouw. En mocht je net als ik nogal een grootverbruiker zijn dan is er ook een gratis download te krijgen

Hoe werk jij aan je doelen, wat zijn jouw hulpmiddelen om te plannen?

6 thoughts on “Mijn Planning Prins op het witte paard : Purpuz Planner

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.