Wat eet een kind van een voedingsdeskundige?

Want wanneer eet jouw kind gezond? Wat eet een kind van een voedingsdeskundige? Wat zijn gezonde snacks? Dit en meer vraagstukken gaan behandeld worden, maar laten we eerst even kennismaken met Shirin en wat zij precies met deze onderwerpen te maken heeft:

Wat ik zelf nog wel erg leuk vind om te vermelden is dat Shirin vroeger met mijn man omging toen ze allebei nog in hetzelfde dorpje woonden in het mooie Noorden. Ik heb zelf Shirin nog nooit ontmoet, en per toeval zijn we elkaar gaan volgen op instagram en meer. Zo herkende ik meteen haar naam en ben dan ook direct gaan vragen bij manlief; Hey, met deze meid ging jij toch vroeger om? En ja hoor, het was dezelfde persoon. Lekker cliché, maar wat is de wereld dan klein he? Maar Shirin gaat leuke dingen voor ons doen, dus laten we haar even het woord geven:

Wie is Shirin en wat is Afslankbuddy?

Hallo lieve lezers van Momambition, ik zal mij eerst even voorstellen: Net als jullie ben ik een moeder, en wel van de twee knapste liefste snoezigste boefjes van de wereld. Namelijk Milo van 5, en Arne van 1 jaar oud. Samen met hun papa woon ik in Vlaardingen een stad onder de rook van Rotterdam.  Wij hebben een gezellig en druk leven met ons viertjes en onze honWat eet een kind van een voedingsdeskundiged Jochie.

Ik ben altijd iemand geweest met veel ambities en op dit moment ben ik hard aan het werk om die waar te maken. Het afgelopen jaar startte ik namelijk mijn eigen bedrijf.  Mijn bedrijf heet Afslank Buddy, ik begeleid mensen met overgewicht om hun droom gewicht te behalen door middel van een blijvende gezonde levensstijl verandering.

 

Ik begeleid mensen zowel online als thuis in mijn praktijk, verder verzorg ik ook workshops voor opvoeders om hen te leren over gezonde voeding voor kinderen, denk aan gastouders, scholen & ouders. Daarnaast blog ik ook nog regelmatig op mijn eigen site. www.afslankbuddy.com over afslank & gezondheid gerelateerde zaken. Maar genoeg over mij, in deze blog wil ik jullie een stukje van mijn mind set rondom gezonde voeding en kinderen meegeven.

Hoe ik met gezonde voeding en mijn kinderen omga:

Op het moment staat gezond eten behoorlijk in de spotlights, en het lijkt alsof de wereld zich rondom dit onderwerp in tweeën splitst namelijk de kant die in extremen leeft en elke voedsel trend volgt, en de kant die weigert zich ergens van aan te trekken en heel hard roept dat lekker eten gewoon moet kunnen.

Je vraagt je misschien af bij welke kant ik hoor als moeder & (bijna) voedingsdeskundige. (ik heb volgende maand examens spannend). Geef ik mijn kinderen alleen gezond eten? Of denk ik laat maar lekker gaan, daar zijn ze jong voor? Misschien zal het antwoord je verbazen als ik zeg dat ik er tussen inzit.  Ik vind namelijk dat kinderen in de basis gezond moeten eten, maar als hier over het algemeen goed aan voldaan word dan kan een kind af en toe ook wat ongezonds eten. Wat eet een kind van een voedingsdeskundige

Wat eet een kind van een voedingsdeskundige?

Mijn kinderen krijgen  dus af en toe gewoon pannenkoeken, patatjes of chocomelk maar dit is wel naast een basis van gezonde voeding. Problematisch wordt het als ongezonde voeding gezonde voeding gaat vervangen, zoals altijd ranja/dik sap in plaats van thee & water. Of altijd witbrood met chocopasta in plaats van een volkorenboterham met een plakje kaas en wat komkommer.

Mijn mening over gezonde voeding en kinderen is dan dus ook deze: Kinderen kunnen af en toe best wat lekkers / ongezonds eten als de basis maar wel gezond is. Wat ik dan precies als gezond zie vertel ik graag in een volgende blog. Denk dan aan gezond drinken, eten, bewegen & ook gezond denken rondom voeding.

Tot de volgende keer!!

Wat eet een kind van een voedingsdeskundige

 Heb jij nog vragen voor onze voedingsdeskundige to be? 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.