Buitenspelen in Twente. Hotspots voor kids in Wierden

Buitenspelen het kan weer! Het mooie weer komt er weer aan, dat betekend dus lekker buitenspelen voor de kindertjes! Buitenspelen kan natuurlijk op allerlei manieren. Lekker fietsen, stoepkrijten, knikkeren, voetballen, lekker in het badje en ga zo maar door.

Buitenspelen in Twente, Wierden

In Wierden een dorpje in de streek Twente is er een nieuwe speeltuin geopend. Dit is niet zomaar een speeltuin, nee dit is een natuurspeeltuin. De speeltuin bevind zich aan de rand van een woonwijk maar je waant je in het bos. Het is een genot voor kinderen. En zelfs zonder budget is het een leuke activiteit want het is voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees ook: logeren bij Nijntje

We namen een kijkje bij de Klimkuil in Wierden.

In de afgelopen maanden is er in Wierden ontzettend hard gewerkt om een nieuwe speeltuin te creëren. Genaamd de Klimkuil. Toch is de speeltuin net even anders dan een gebruikelijke speeltuin. Er bevinden zich veel speeltoestellen om lekker op te spelen, maar de natuur speelt hier toch een belangrijke rol in dit mooie stukje natuurspeeltuin. Lekker buitenspelen kan hier dus ook zeker!

Speelbos.

De Klimkuil is een soort speelbos, overal waar je kijkt zijn paden van houtsnippers of zand die je kunt volgen om bij het volgende speel gedeelte te komen. Bram vond het dan ook een echt avontuur om het pad te bewandelen en te zien wat we nu weer tegen zouden komen.

Lees ook: kindvriendelijke hotspots in waterland

Natuurtoestellen, zand & water.

De klimkuil bestaat uit toestellen gemaakt van hout, boomstammen, takken etc, echt heel origineel en leuk. Ook kunnen de kinderen  er water pompen waardoor ze zelf stromend water kunnen ‘maken’, ook is er genoeg zand en je kan tegen een ‘rotswand’ opklimmen en van een kabelbaan door de kuil. Er wordt overtollig regenwater opgevangen in de kuil onder de kabelbaan. Waar het ook weer weg kan lopen waardoor het niet diep wordt.

 

Zicht op de kinderen

Je kunt de kinderen goed in de gaten houden doordat er bankjes geplaatst zijn en er staat ook een picknicktafel. Ook liggen er boomstronken waar je even op kan zitten. Zo kunnen de kinderen ongestoord buitenspelen.

Ik hoop dat je wat aan mijn tip hebt, als je uit Twente komt zou ik ook zeker eens een kijkje nemen!!

 

Zijn er bij jou in de buurt speelparkjes? En wat vinden jullie het leukst om te doen?

 

Liefs Madelon

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.