32 weken zwanger : Verbouwen en nesteldrang

32 weken zwanger. Verbouwen en nesteldrang.

Wat gaat het snel. Afgelopen vrijdag was ik op de kop af 32 weken zwanger. Vandaag (zondag) dus 32 weken en 2 dagen. Het begint eindelijk op te schieten. Lees: Ik ben er wel klaar mee. Een roze wolk heb ik deze zwangerschap niet gehad door alle lichamelijke klachten. Laat de beeb dus maar komen! Ook zijn we druk aan het verbouwen en nesteldrang begint ook aardig. 32 weken zwanger en dus nog ongeveer 8 weken te gaan. Al hoop ik ietsje minder.

lees ook: Zwanger en rusteloze benen

Verbouwen.

Nu zul je denken waarom verbouwen? Ja, wij hadden de verbouwing al gepland voordat we wisten dat ik zwanger was. En ja ik ben dan ook zo dat ik het graag af wil hebben voor de baby zal gaan komen.  Toch zijn er wat wijzigingen in de plannen gekomen. We zouden deze zomer de volgende dingen gaan aanpakken:

  • De woonkamer een nieuw kleurtje
  • De entree/hal een nieuw kleurtje
  • Een nieuwe keuken
  • Een nieuwe badkamer
  • Een nieuwe vloer
  • Kamers kinderen een nieuw kleurtje
  • Babykamer
  • Zolder verbouwen tot slaapkamer

Zoals je ziet hadden wij dus aardig wat dingen die ‘moesten’ gebeuren. Oke, de laatste 3 puntjes kwamen door de komst van de baby maar moesten wel meegenomen worden.

Eigenlijk zijn we, lees: vooral Mark erg druk geweest in huis. Ook met behulp van onze ouders. Alles van het bovenstaande lijstje is zo goed als af behalve de badkamer. En die gaan we maar verplaatsen. Ik heb namelijk weinig zin om met een pasgeboren baby in de puin te zitten.

nesteldrang

Geen blog meer missen? Volg me op Facebook

Nesteldrang.

Nu de meeste dingen zo goed als af zijn begin ik al lekker te rommelen op de babykamer. Alles ligt al schoon en gestreken in de kast. Ook mede dankzij mijn moeder, want met bekkeninstabiliteit valt veel doen niet mee. Oke, is eigenlijk niet te doen. Ik doe dus alles rustig aan en stap voor stap. Veel proberen mijn rust te pakken en niet teveel te doen.

Ook nu ons hele huis nu eigenlijk bijna helemaal nieuw is wil ik natuurlijk ook wat andere dingetjes in huis hebben. De schoolfoto’s kregen we vlak voor de vakantie dus daar hebben we nieuwe lijstjes voor. Een aantal nieuwe kussenhoesjes, al ben ik daar nog niet helemaal tevreden over en moet er nog wat bij komen. Nieuwe lampjes, een nieuwe lamp boven de eettafel. Ik wil nog een nieuw schilderij boven de bank en nieuwe krukjes voor de kindjes. Dit allemaal moet natuurlijk nog gekocht of op de plek gezet worden als alle meubels uit de opslag terug zijn dus ik ben nog wel even onder de pannen.

 

Wat is jouw ervaring met verbouwen? Kan jij door blijven gaan of ben je er ook wel een keer klaar mee? En heb jij ook zo’n last van Nesteldrang?

 

 

Liefs Madelon

 

One thought on “32 weken zwanger : Verbouwen en nesteldrang

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.