Zwanger en rusteloze benen.

Rusteloze benen, heel vervelend!

Bij mijn 2e zwangerschap (Bram) had ik er ook last van. Nu ook weer. Rusteloze benen!

rusteloze benen

Midden in de nacht wakker worden van benen die rare bewegingen maken.  Kram in de kuiten daar heb ik ook erg last van. Na een bezoekje bij de huisarts moest ik steunkousen laten opmeten. Hoezo hip? Not! Maar goed ik moet zeggen het helpt wel.

Ook kreeg ik de raad van de dokter mee om eventueel magnesiumolie olie te gebruiken. Het prikte en jeukte de eerst paar keer wel maar dat was van korte duur. Het hielp eigenlijk dezelfde nacht al. Het was niet helemaal weg, maar een stuk minder was het zeker. Ook als ik kramp heb werkt het prettig.

Allemaal ‘beestjes’

Bij deze zwangerschap heb ik er eigenlijk meer last van, ook begon het vroeger geloof ik. Als ik langer dan een uur stil zit, bijvoorbeeld s’avonds op de bank heb ik het gevoel allemaal beestjes op mijn benen te hebben als ik de steunkousen niet aan heb of al uit heb. Dan moet ik gaan staan of kan ik mijn benen niet stil houden.

De symptomen die je kan hebben bij het restless legs syndroom ook wel RLS:

  • Tintelende benen.
  • Krampen hebben in de benen.
  • Je benen ‘moeten’ bewegen.
  • Slechte nachtrust doordat je steeds wakker kan worden door; jeuk, tintelingen, krampen.
  • Soms kan je ook last hebben van de armen en je bovenbenen.
  • Een naar, onrustig gevoel in de onderbenen hebben.
Lees ook: 9 dingen die Cassandra mist aan zwanger zijn

Spataderen

Een spatader is elke abnormale verwijding van een ader. Er zijn heel veel verschillende spataderen, kleine rode en blauwe haarvaatjes, maar ook meer blauw doorschemerende dikkere aderen, die soms over het hele been lopen. Ik heb het ‘geluk’ ze op mijn rechter kuit te hebben. Top!

Er zijn gevallen dat mensen geen klachten ervaren aan de spataderen, maar wel storend vinden. Daar kan ik wel inkomen, na de zwangerschap wil ik ze graag laten verwijderen. Als de spataderen klachten geven is dat vaak het gevoel van zware benen hebben, een moe gevoel in de benen hebben en de benen zwaar aan vinden voelen. De benen hoog leggen of een kussen onder het matras aan het voeteneinde wil ook wel helpen. Pijn en krampen komen over het algemeen minder voor maar natuurlijk lig ik juist daar s’nachts geregeld wakker van.

 

Heb jij weleens last van rusteloze benen (gehad)?

 

Liefs Madelon

Geen blog meer missen? Volg me dan op Facebook! ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.