Houden van jou is niet moeilijk Senn…

Lieve Senn, het moment dat jij geboren werd klonk er meteen luid gehuil. Zo hard, zo aanwezig. Het geluid wat je als ouders ook wilt horen. De gynaecoloog die de opmerking maakte “hij heeft pit in z’n donder hoor”.  Wij vooral verliefd op dat naakte gefrommelde ventje. Wat was je (en ben je nog steeds) mooi, wat keek je direct wijs de wereld in. Je was er maar je was er ook echt. Alsof je meteen alles goed in je opnam. Jezelf zo bewust was van alles om je heen.

24 juli 2013, hoera daar is Senn

24 juli 2013 mochten wij weer voor de tweede keer ouders worden van een prachtige zoon, Senn. Wat voelen we ons rijk met twee van die prachtige mannen. En nu Senn, nu wordt jij  maandag alweer 4! Zijn tekst op het geboortekaartje, zo toepasselijk voor ons als gezin. Met dank aan een lieve vriendin die deze aan ons liet lezen. Senn, de naam die we niet veel hoorde. Die we mooi en stoer vonden. Niet wetend dat Jan Smit een maand later zijn zoon ook zo zou noemen, waar we lichtelijk door baalde.

senn

Senn 200%

Jij bent uitgegroeid tot een ondernemende niet stil zittende kleuter. Jij moet gewoon altijd bewegen, zonder bewegen kom jij niet waar jij wil komen. Of jij nu aan het eten bent, aan het kleuren of met Playmobil aan het spelen bent, bewegen hoort bij jou. Ik vond dit in het begin zo lastig. Zit toch eens stil. We hebben vaak samen hierover gebotst. Ik besef me dat dit bij je hoort en je niet anders kan. De gyneocoloog heeft in alle opzichten gelijk gehad. Jij hebt zoveel pit in je donder. Bij jou gaat alles 200%. Of je nu boos, blij, verdrietig, vrolijk, eigenwijs of koppig bent, het is allemaal vol overgave. Soms is dat best even zoeken. Maar hee Senn, je houdt ons scherp en creatief.

Onze Senn die bij iedereen een lach op het gezicht tovert

Bovenal ben jij Senn. De Senn die bij iedereen een lach op het gezicht tovert. Mijn ventje wat zo heerlijk met mijn haren kan spelen. Ik kan daar zo van genieten. Jij  kan ook ineens  vanuit het niets naar ons toe komen lopen om vol overgave een kus of een knuffel te geven. Mijn grote hulp als er dingen gedaan moeten worden. Onze uitvinder die de mooiste knutselsen bouwwerken kan maken.  S’ochtends als ik je wakker maak eerst nog even bij mij wil hangen om zo rustig wakker te worden. Al duren die momenten maar kort want na 1 minuut is het actie. Sommige dingen vind je nog lastig, maar je bent het afgelopen jaar hierin zo gegroeid. Je loopt je eigen pad, neemt je eigen tempo, en dat is prima. Wij volgen je.

Enthousiast

Jij bent vooral zo enorm enthousiast. Of het nu een serie is die je op tv aan het volgen bent waarin je vol overgave meeleeft. Op dit moment is Flash helemaal “hot” bij je. Je rent wat af over de dag. Want je wil net zo snel kunnen rennen als Flash. Piraten en ridders doen het ook goed. Het liefste wil jij een haakpiraat zijn. Een haak is toch ook wel supercool. Dan blijven de brandweermannen nog over. Dat is het écht voor je, al vanaf dat je anderhalf bent is het brandweer hier en brandweer daar.

senn

Houden van jou is niet moeilijk

Van jou houden Senn, dat is niet moeilijk. Met name je eigen maniertjes, dingen, opvattingen maken je zo mooi. Je uitspatting negatief en positief maken je wie je bent. Je hebt pit in je donder maar verlies die pit niet. Je gaat deze in het leven zo nodig hebben. Is er iemand boos of verdrietig, dan zorg jij  als een echte Patch Adams voor dat ze zich beter voelen, en lieve Senn daar zit jou kracht.

Lieve Senn, geniet van jouw dag. Wij zijn zijn zo dankbaar dat jij bij ons bent om de dagen felle kleuren te geven. Wij houden zo intens veel van je.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.