Hellendoorn opent nieuwe attractie met Stichting Het Vergeten Kind

Op zaterdag 8 juli opende avonturenpark Hellendoorn geheel belangeloos haar deuren voor de kinderen van Stichting Het Vergeten Kind. Samen met 250 ‘vergeten kinderen’ werd er een nieuwe attractie geopend en ik mocht daar met mijn gezin bij zijn!

 

attractiepark hellendoorn Stichting het vergeten Kind Zomertour 2017Over de Stichting

Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Zij zetten zich in voor de ruim 100.00 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Zij wonen in opvanglocaties. De stichting helpt door diverse activiteiten en projecten te organiseren die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. In 2016 hebben ze 17.276 kinderen bereikt met hun directe hulp-programma! Ook ondernemen ze initiatieven om de situatie van deze kinderen structureel te verbeteren.

Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn was verantwoordelijk voor de aftrap van de zomertour 2017. Tijdens de zomertour neemt de stichting zoveel mogelijk kinderen mee op pad zodat zij voor heel even hun zorgen opzij kunnen zetten en gewoon kind kunnen zijn. Tien verschillende familieparken openen deze zomer belangeloos hun deuren voor deze kinderen.

avonturenpark Hellendoorn Stichting Het vergeten kind zomertour 2017
Stuntshow

Met de nieuwe ‘high dive stuntshow’ werd de dag geopend door de Maya’s. Alle kinderen genoten zichtbaar van de spannende show. Daarna nam Natasja Froger (ambassadrice van het vergeten kind) kort het woord om de zomertour te openen, Hellendoorn te bedanken en de kinderen veel plezier te wensen. Daarna mochten zij (en ik) nog op de foto met Natasja.

avonturenpark Hellendoorn Stichting Het vergeten kind zomertour 2017
Groeten uit Hellendoorn

‍Hellendoorn vind ik een prachtig park met attracties voor alle leeftijden. In Dreumesland kunnen de allerkleinsten (tot 120cm) lekker spelen en in de rest van het park kunnen de kinderen onder begeleiding in bijna alle attracties.

Voor een volgende keer lijkt ons het waterpark met de enorme hoeveelheid glijbanen erg leuk voor de kinderen, dit gedeelte van het park waarvoor je een losse toeslag betaald gaan we tijdens een dagje uit in de toekomst zeker eens bezoeken.

Bange mama

Je hebt overigens aan een dag haast niet genoeg om alles te doen denk ik als het druk is. Zeker als je het waterpark ook nog wil bezoeken. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n held dus veel is aan mij niet besteed maar zelf vond ik Sungai Kalimantan tof! In zo’n rond bootje over het water was erg leuk. Ook de wildwaterval vond ik leuk, na een heleboel moed te hebben verzameld heb ik mij eraan gewaagd. ‘Ah toe mam ga nou mee.’ Je kent het wel misschien. Bovenaan (vlak voor de daadwerkelijke val) had ik twee seconden spijt maar daarna was het weer oké.

Al met al denk ik dat iedereen een fantastische dag heeft gehad, zeker de kinderen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is dat ze wat leuks doen in de vakantie.

Stichting Het vergeten kind helpen?

Heb jij nou ook het gevoel dat je iets wil doen voor deze kinderen? Je kunt ze op verschillende manieren helpen! Bijvoorbeeld door een eenmalige of maandelijkse donatie, of misschien wel door een grote of kleine actie op te zetten! Klik even op deze link om meer informatie te vinden over hoe jij verschil kunt maken!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.