Van hotel-diva naar kamperen in een tent… Mijn eerste tentvakantie in het buitenland

Gisteren maakte ik jullie al eventjes lekker met 3 alternatieven voor een tent om zo meer comfort uit je camping vakantie te halen.. Nu ik toch overstag ben gegaan voor man en kind heb ik jullie beloofd mijn ervaringen van deze tentvakantie te delen. Van hotel diva naar tent koningin? Hoe is mijn eerste tentvakantie in het buitenland eigenlijk bevallen? Wil ik het nog eens doen of blijf ik toch een fervent resort liefhebber met alle luxe die erop en eraan zit?

Mijn voorgaande ervaringen met tentvakanties

Ik heb er al eens over geschreven. Ik krijg nachtmerries van tenten. Of ze gaan lek (en dan regent het uiteraard) of ik heb een luchtbed bij mij dat lek is of er drijft een modderpoel in mijn tent met alle gevolgen van dien.. Speciale noot: Deze tentvakantie ervaringen komen voort uit mijn toen nog pre-puberale tijd (lees zo’n 15 jaar geleden, als het al niet meer is). De tentvakanties bevonden zich ook altijd in Nederland en dan is het uiteraard niet meer dan logisch om veel regen te hebben. Het is tenslotte Nederland he?!

Eerste tentvakantie in het buitenland

Nu waren mijn schoonouders zo lief om ons mee te nemen op vakantie naar Frankrijk. We verbleven in een prachtig groene streek; Bretagne in de gemeente Locunolé. Of dit nu daadwerkelijk een plaats is weet ik eigenlijk niet.. Want je had er praktisch alleen de camping zitten aan een lange weg.. Dus ik denk het niet? Die weg was overigens erg griezelig in het donker, Fransen kennen namelijk het begrip lantaarnpaal geloof ik niet.. Anyways, op onze camping, Le Ty Nadan, verbleven wij in een ingerichte tent van Vacan Soleil. Ik heb verder geen persoonlijke ervaringen met deze reisorganisatie en het boeken heb ik ook niet gedaan, dus daar mag ik eigenlijk niet over oordelen, maar ik doe het lekker toch! En nee, dit is geen advertorial of gesponsorde post. Of nou ja, deels gesponsord door mijn schoonouders dan haha! Ik wilde gewoon eerlijk vertellen hoe deze tentvakantie ons is bevallen.

eerste tentvakantie camping le ty nadan vacan soleil
ons plekje

bron afbeelding

Onduidelijkheden bij het boeken

Wel heb ik begrepen van mijn schoonmoeder dat bij het boeken wel wat onduidelijkheden waren. Zo stond in de beschrijving het een en ander over de (Navajo) tenten, je had bijvoorbeeld de 1 en de 2. Zij heeft hier geen keuze in kunnen maken, maar de Navajo 1 werd haar in elk geval toegewezen, ongeveer 3 weken na boeking.. Dat vond ze wel jammer want ze wilde in principe de Navajo 2. We hebben hier nog een vraag over gesteld via Facebook en die werd beantwoord met “De keuze optie voor een Navajo 1 of Navjo 2 is later toegevoegd aan het boekingssysteem“, oftewel nadat mijn schoonouders al hadden geboekt.

Conclusie? Geen ligbedden en geen beddengoed. Maar, daar we al op voorbereid, dus we hadden eigen dekens etc. mee. Toch ook wel fijner moet ik zelf bekennen.. Je weet niet wat eronder heeft gelegen haha.

Ontbrekende inventaris

Verder misten we een paar kleine items in onze tent. We misten bijvoorbeeld een koekenpan, een parasol (die hadden we gelukkig zelf wel mee), een waterkoker of fluitketel.. Ook dit hebben we in het Facebook berichtje benoemd, reden? We hadden het al aangegeven bij de receptie, ma na meer dan 24 uur hadden we nog niets ontvangen terwijl er wel werd aangegeven dat ze het dezelfde dag nog zouden na brengen. Uiteindelijk is er nog even telefonisch contact geweest tussen schoonvader en Vacan Soleil. Uiteindelijk is alles netjes gebracht en ter compensatie is er een bbq bij gebracht. Tenminste dat dachten wij. Uiteindelijk hoorde dit dus ook gewoon bij de inventaris haha!

Inrichting Navajo tent van Vacan Soleil

De tent zelf was echt enorm netjes! Ik baal overigens dat ik zo dom ben geweest om helemaal geen foto’s te schieten van de tent. Hoe sloom ben ik?! Wel heb ik wel losse (Instagram) foto’s en foto’s van mijn schoonmoeders telefoon weten op te trommelen zodat jullie toch een klein idee krijgen… De kwaliteit is helaas niet helemaal je van het, maar dit is weer een les voor een volgende vakantie… Per toeval stuit ik gewoon op onze plek op de website van de camping… Echt hoor, hoe toevallig!!

bron afbeeldingen

De tent zag er in mijn ogen echt nieuw uit evenals de pannen en het bestek etc. De tent zelf had twee slaapcabines, waarvan je bij één slaapcabine ook nog twee “kamers” zou kunnen maken. In cabine 1 stond een tweepersoonsbed en in de overige cabine stonden 2 eenpersoonsbedden en 2 lage eenpersoonsbedden die je eronder kon schuiven. Genoeg plek dus voor vier volwassenen en een peutermeid.

Ook was de ligging van onze tent erg mooi. Lekker dichtbij het toilet-en douchegebouw, maar ver genoeg van de receptie, bar en het zwembad vandaan. Optimale rust dus. Ook de plek zelf was erg mooi. Achter ons had je nog een rij met tenten/caravans staan en dan zat je al aan een riviertje. Verder bood onze plek voldoende schaduwplekken wanneer het in de zon te heet werd.

Uitgerust met een fatsoenlijke koelkast mét een klein vriezertje, een 4 pits-gaststel en een grote en kleinere eettafel. Handig om zo een plekje voor zowel binnen als buiten te creëren. In totaal hadden we 4 kuipstoelen en 2 verstelbare stoelen, allen kunststof. Nu hadden wij zelf nog  verstelbare klapstoelen meegenomen, dus zitplek hadden we sowieso genoeg. Ook een waterkraan zat precies naast onze tent. Enorm handig wanneer je een afwasje wilde doen, het zwembadje wilde laten vollopen of gewoon koffie wilde zetten of eitjes wilde koken.

Bij aankomst was het in elk geval prachtig weer, maar in de nacht is het helaas gaan regenen, net als de dag erna. De nacht heb ik niet als geweldig ervaren. De matrassen van de bedden vond ik echt té hard. Ik vind het wel lekker om een beetje weg te zakken in een matras i.p.v. op een blok steen te liggen.. Maar ik wilde niet klagen, dus ik kocht op aanraden van schoonmoeder een luchtbedje, die ik niet al te vol deed met lucht. Helaas, dit mocht ook niet baten, maar ik liet mijn vakantie er niet om verpesten.

Ons blok zat overigens VOL met Nederlanders én ik heb zelfs een paar samen gezeten met één van mijn volgers. Hoe tof?! Haar gezinnetje stond dus op dezelfde camping! Dit wisten we van te voren al dankzij Facebook, maar we konden in eerste instantie elkaars berichtje niet meer vinden. Na een uitstapje met manlief naar de bar en wat borrels verder kwamen we in contact met wat campinggasten en uiteindelijk bleek de jongen, waarbij we later nog voor de tent hebben gezeten diezelfde avond, haar vriend te zijn. Zij werd wakker en ineens viel het kwartje. Ik quote haar ff tegen haar vent : “Je hebt d’r gevonden!!!” hahaha! Achteraf blijken we ook nog eens gezamenlijke vrienden te hebben op Facebook! Erg Humor. We hebben na die bewuste avond nog een paar keer bij elkaar gezeten tot ze naar huis gingen. Dus Dionne, als je leest.. HOOOOOOOIIII!!! Groetjes thuis!

Conclusie; gaan we wel of niet meer op tentvakantie in de toekomst?

Ondanks dat we jammer genoeg toch wat regenachtige (met één dag zelfs onweer) dagen hadden, één van mijn 7 ergernissen van kamperen, hebben we ook een paar flink warme en zonnige dagen gehad. Doordat we in een dal zaten was het vaak in de ochtend nog wat koud en bewolkt en dit trok dan na het middaguur volledig weg. Hoppa, heerlijk zonnetje! Ik ben serieus verrast over het campingleven en de bijbehorende tentvakantie. Het had zeker weten bepaalde charmes. Bijvoorbeeld in de ochtend met je warrige kop en volle blaas over de camping lopen, of met je toilettas onder je arm richting de spoelbakken om gezamenlijk onze tanden te poetsen.

Ik vond het vooral héérlijk om Leia te zien genieten en vriendjes maken.  Ook vond ik het erg gezellig om nieuwe mensen te leren kennen.. Enige nadeel aan een tent vind ik het geluid.. Leia is best prikkelgevoelig en sliep daarom de meeste avonden echt heel erg laat pas.. (rond de klok van 23.00 uur).. Maar hey, het was vakantie! Dus JA! Ik zou absoluut weer eens opnieuw op tentvakantie willen gaan. Wel meer naar het Zuiden moet ik je dan eerlijk bekennen. Dan heb je toch net ff iets meer garantie op zon. En wellicht nog een teintje luxer, zoals de safaritent waar ik het bijvoorbeeld gisteren over had..

Mocht je benieuwd zijn naar onze ervaringen met Camping Le Ty Nadan zelf… Is dit bijvoorbeeld een camping waar we in de toekomst weer eens naartoe zouden gaan? Lees hier de uitgebreide review over deze camping.

Ben jij een die-hard tentvakantie, kampeermens? Of meer van de luxe resorts en all-in arrangementen?

15 thoughts on “Van hotel-diva naar kamperen in een tent… Mijn eerste tentvakantie in het buitenland

 • Jamey Herben says:

  Wat een luxe tent zeg! Ik weet nog goed toen wij voor het eerst met een tent gingen. Die was vele vele vele malen kleiner whaha

 • Ik ben sowieso niet zo van op vakantie gaan. Kamperen lijkt me al snel kreperen. Maar ik geloof meteen dat het wel iets heeft. En het is natuurlijk lekker dichtbij de natuur.

  Wat leuk dat je iemand tegenkwam die je blog leest : )

 • Ik ben zelf meer een appartement mens (veel vrijheid maar ook luxe) dus een tent leek me nooit echt wat. Toch ziet het er echt nog leuk uit! Ik schrik ervan hoeveel er in zo’n tent past.

 • Wij logeerden deze vakantie ook voor het eerst in een ingerichte tent. Wij hebben diverse tenten n geboekt, een keer een bungalowtent via Roan, de safari lodgetent en een keer de vacan soleil bungalowtent. Deze laatste beviel ons van alle geboekte accomodaties toch het minst. Zo’n safari lodgetent kan ik je zeker aanbevelen. Lekker hoog op een vlonder, hesluitbaar met een hek en toch nét ff wat luxer. Wij hadden bijvoorbeeld standaard beddengoed, een luxe loungebank en een mooie tuinset. … o ja, ik ben ook absoluut geen kampeerder van origine :)

 • Op zich best een mooie tent, maar het zou echt niks voor mij zijn. Met je volle blaas en wilde haar naar de toiletten lopen. Geef mij dan maar luxe. Wel leuk om je kinderen zo blij te zien op de foto

 • Kamperen is echt niks voor mij (ook niet voor mijn vriend), heb het vroeger ook amper gedaan. Ik kies dan liever voor zo’n vakantiehuisje of als het qua budget past een hotel x

 • Dat kamperen is helemaal niks voor mij (mijn kampeerervaring beperkt zich tot slapen in een tent waar ge amper met 2 in kunt)… behalve als ge daar zo’n tent neerplant! Da’s kamperen met een extraatje ;) Dit zou ik wel nog eens doen. Ik onthoud hem zeker! ;)

 • Wat zien die tenten er goed uit zeg, helemaal niet wat ik verwachtte. Maar als ik ooit zou gaan kamperen (vermoed nooit, aangezien Ro echt een aversie tegen kamperen heeft en ik er niet per definitie warm voor loop), lijkt mij het makkelijke contact met de andere gasten echt heel leuk. Heel anders dan in een appartementencomplex. Al lijken die safaritenten me dan wel beter haha!

 • Geef mij toch maar een vakantie naar Turkije in een hotel en bij familie. Ik ben totaal geen camping persoon. Maar jij hebt het naar je zin en dat is belangrijk.

 • ik ben meer van de hotels waarschijnlijk omdat ik vroeger gedwongen werd door mn ouders om op campings te staan iets teveel tenten en caravans gezien in mn leven hahahaha 5sterren hoeft niet perse maar ik zou er niet bij klagen ;P

 • Campers Canada says:

  Leuk artikel om te lezen! Ik dacht altijd dat kamperen niets voor mij zou zijn. Tot dat ik een keer met mijn ouders op kampeervakantie ging. Ik vond het helemaal geweldig en sindsdien gaan we elk jaar met de camper naar een camping.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.