Comfort tijdens kamperen: 3 alternatieven voor de tent

Comfort tijdens kamperen: 3 alternatieven voor de tent

Ik heb al vaak gezegd: ik ben geen typje voor de tent. Kamperen zit mij niet in het bloed en ik verkies een lekker bed graag boven een hard matje op de grond. Stiekem ben ik gewoon een luxeprobleem haha. Mijn man daarentegen houdt er enorm van; vandaar dat we toch richting Frankrijk zijn getrokken vorig jaar en een fijne camping hebben uitgekozen. Een plek die hem plezier geeft, maar ook mij als geen-kampeerder-in-hart-en-nieren zijnde een vakantiegevoel bezorgt. Want het is mogelijk! Ook als je niet van de ongemakken van het kamperen houdt, kun je het naar je zin hebben op een camping. Ik leg je uit hoe.Neem je eigen ‘woning’ mee

Kamperen hoeft niet te betekenen dat je twee weken lang overgeleverd bent aan het discomfort van de tent. Je kunt natuurlijk ook met de caravan op pad. Een groot voordeel van een caravan is dat je altijd droog zit. Ook kun je redelijk wat spullen meenemen en gemakkelijk zelf je eigen potje koken. En mocht je die tocht naar de openbare toiletten nou niets vinden, dan kan de caravan zelfs hierin uitkomst bieden.

Klein nadeel: zo’n chemisch toilet moet ook zo af en toe geleegd worden (ieuuuuuuuw haha). Ook is het belangrijk dat je auto in staat is om een caravan te trekken. Meer informatie over het trekgewicht en de juiste trekhaak voor je auto vind je op rameder.nl. Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van een caravan? Check dan deze video van YouTube kanaal Dutch and Traveling. Een caravan kan je dus ontzettend veel comfort tijdens kamperen brengen.

Comfort tijdens kamperen kindvriendelijke vakantieparken reizen Camping Le Ty Nadan, Bretagne, Locunole, Frankrijk

In een gespreid bedje met een stacaravan

Mijn persoonlijke favoriet qua comfort tijdens kamperen: de stacaravan! Hoewel we vorig jaar voor een heuse (ingerichte) tent zijn gegaan, spreekt het idee van een stacaravan mij nog altijd aan.  Vakanties op Ameland, Texel en Terschelling vond ik heerlijk in die dingen. Dit jaar gaan we dan ook weer een week naar Frankrijk waarbij we overnachten in een stacaravan. Lekker met zijn drietjes vorig jaar hadden we de schoonouders mee).

Het idee dat alles verzorgd is en het aantal spullen dat je mee moet sjouwen beperkt blijft, – ik neem namelijk al zoveel mee – vind ik gewoon ideaal. Net als in een gewone caravan zit je in een stacaravan altijd droog, lig je in een echt bed én beschik je over je eigen sanitair. Vooral eigen sanitair vind ik gewoon echt een dik pluspunt. Plus een “slaapkamer” in een stacaravan is toch minder gehorig dan een tenten-slaapkamer, wat ik dan weer handig vind met Leia. Want in de avond inslapen was soms wel lastig met haar.

Een hoop comfort dus zo’n stacaravan, maar wel op een camping, waarbij je dus toch het heerlijke buitengevoel meekrijgt. Love it!

Op luxe safari in Europa

Kun je de romantiek van het slapen onder het tentdoek wel inzien, maar houd je toch ook van luxe? Dan is een safaritent wellicht wat voor jou. Deze manier van kamperen is sinds een paar jaar razend populair en ik begrijp wel waarom; bekijk hier maar eens hoe mooi die tenten eruit zien. De ruime tent staat, net als de stacaravan, al op je te wachten en is gebouwd op houten vlonders, waardoor er een echt bed en een complete keuken in kan staan. Uiteraard hangt aan zoveel comfort wel een prijskaartje, maar je bent nog altijd goedkoper uit dan in een huisje of hotel.

Zelf het gemak van comfort tijdens kamperen ervaren? Vul de Enquête in en win een een verblijf op Yelloh! Village!

Zoals je al merkt hoeft kamperen dus echt niet als discomfort te voelen. De keuze is reuze en je kunt het comfort tijdens kamperen en je vakantie volledig afstemmen op jullie wensen. Yelloh! Village is op dit moment heel erg benieuwd naar die wensen, jouw persoonlijke wensen als het gaat om kamperen. Zo kunnen zij zich richten op het renoveren en perfectioneren van hun campings. Om die wensen te kunnen achterhalen, hebben zij een enquete opgesteld met daarin vragen over de 4 en 5  sterren campings, de lekkere luxe campings dus.

Vanuit deze antwoorden gaat Yelloh! Village weer bezig met het optimaliseren en vernieuwen van hun campings zodat zij jou de ultieme vakantie ervaring  kunnen bezorgen. Als dank voor het invullen van deze enquete (duurt maar paar minuutjes, vulde hem zelf ook in) verloten zij 3x een verblijf van 2 nachten voor een gezin van 2 tot 4 personen (stelletje mag ook hoor voor als je je kids kunt dumpen bij opa en oma voor wat sexy time samen haha!) op een Yelloh! Village park naar keuze. Oftewel: in Frankrijk, Spanje of Portugal… Dat is even lekker chillen met je billen! Dus invullen die hap, klik hier om naar de enquete te gaan.

Nou genoeg geluld, vertel eens leukerds, waar gaan jullie dit jaar heen op vakantie? Hebben jullie al geboekt, of ga je voor een last-minute reisje?

Wat is jouw favoriete onderkomen op vakantie?

bron afbeelding

3 thoughts on “Comfort tijdens kamperen: 3 alternatieven voor de tent

  • Super leuk om te lezen! Wij gaan deze zomer voor het eerst ‘kamperen’. Niet in een tent, maar inderdaad in een safaritent. Gelukkig dichtbij huis en ook voor ‘maar 1 nachtje’, om het uit te proberen. Dat wordt een overnachting met allemaal ‘eerste keren’: voor het eerst met Saar weg, voor het eerst met z’n viertjes weg, voor het eerst kamperen, etc. etc. Ik ben heel benieuwd!

  • Kamperen vind ik inderdaad ook verschrikkelijk, glamping is voor mij een geweldige uitvinding. Het is op zoveel plaatsen mogelijk en erg comfortabel. Zo’n tent heb ik nog niet gedaan. Was deze ruim genoeg voor het hele gezin? Welke voorzieningen had je erin?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.