Voor het eerst op vakantie met kind, waar moet ik allemaal om denken?

OH YEAHHHHH, dit jaar gaan wij voor  het eerst sinds 5 jaar weer heerlijk op vakantie. Ik heb er helemaal zin in, maar vind het stiekem ook wel een beetje eng omdat we nu voor het eerst op vakantie gaan met kind erbij. Want wat neem je allemaal wel of niet mee op vakantie met kind? Wat mag ik absoluut niet vergeten?

Waar gaat de reis naar toe? En hoe gaan we?

Samen met manlief, dochter en schoonouders gaan we 11 nachten naar een camping in Frankrijk. We zullen verblijven in de streek Bretagne op een middelgrote camping waar heeeeeeeeeel veeeeeeeel te doen is voor kinderen. Ik vind het spannend, vooral het kampeer gedeelte. Ik heb nogal nare ervaringen met kamperen (allemaal wel in Nederland), maar dat is jaren terug dus ik wil het ook gewoon een kans geven. Ook schreef ik vorig jaar al een stuk over dat kamperen met een baby mij helemaal niets lijkt, maar nu onze dochter inmiddels 2,5 is, denk ik wel dat het voor haar echt fantastisch is om mee te maken.  Het is de planning om met de auto te gaan. Dat lijkt me zelf wel een beetje lastig met een kleintje want hetis zo’n 12 uur rijden.

Voor het eerst op vakantie met kind, waar moet ik aan denken?

Nu gaan we dus voor het eerst op vakantie met kind. Ik heb er zin in, maar ik moet ook aan een hoop dingen denken. Allereerst is dat wij een identiteitskaart moeten aanvragen voor onze dochter. Heel erg belangrijk want anders gaat het feest gewoon niet door.  We gaan ergens in Juli dus misschien ben ik er al wel heel vroeg bij hoor om te beginnen met lijstjes. Maar goed, jullie kennen mij langer dan vandaag en weten dat ik gewoon echt een lijstjes meisje ben.

Vanochtend zat ik aan dat lijstje. Ik heb ze onderverdeeld in Mama, Papa en Leia. Ieder gezinslid heeft zijn eigen lijstje met daarop 4 categorieën. Overdreven? misschien wel haha, maar ik vind het handig haha! De categorieën bestaan uit:

 • Kleding en schoeisel
 • Verzorging
 • Ontspanning / speelgoed
 • Overig

voor het eerst op vakantie met kind

Voor het eerst op vakantie met kind: Kleding en schoeisel:

Ik ben het type dat altijd te veel meeneemt. Veel te veel! Hoeveel setjes nemen jullie mee op vakantie? We gaan 11 nachten, dus 12 dagen.. Er is een wasserette op de camping en die wil ik ook zeker wel gaan gebruiken. Ik zat zelf te denken aan 6 of 7 setjes. Is dat te veel? Te weinig? Ik weet het namelijk niet.. Help! Ik maak weer een lijstje:

 • ondergoed (hempjes, onderboeken + sokken) Hoeveel?
 • Jurkjes
 • Broekjes / leggings
 • Shirts / tuniekjes
 • Vest
 • Jas
 • Sandalen
 • Gympen
 • Waterschoentjes (wij zitten dicht bij een rivier)
 • Poncho’s (2?)
 • Badkleding
 • Zonnehoed

Voor het eerst op vakantie met kind: De Verzorgingstas:

Om het ons makkelijk te maken willen we een aparte verzorgingstas voor Leia samenstellen waar we alles meteen in terug kunnen vinden:

 • Luiers
 • Babydoekjes
 • Zwemluiers
 • Pleisters en verband
 • Vallen- en stotengel
 • Thermometer
 • Paracetamol voor kinderen
 • Neusspray
 • Desinfectiemiddel
 • Anti-insect
 • Tekentang
 • Papieren zakdoekjes
 • Wattenstaafjes
 • Zonnebrandcreme
 • Aftersun
 • Sudocreme
 • haarborstel
 • Elastiekjes en clipjes

Voor het eerst op vakantie met kind: Speelgoed/ontspanning

Omdat we van plan zijn om met de auto te gaan wilde ik ook een lijstje met speelgoed/ontspanning maken.

 • Bij de Kruidvat spotte ik in de folder een handige Nijntje auto organizer voor €4,99
 • Onze V-Tech Storio Tablet gaat ook mee
 • Voor achter in de auto, de iPad met daarop filmpjes
 • Kleurtjes en een kleurboek
 • Favoriete knuffel
 • Emmertje gevuld met schepje etc.
 • Bal
 • Boekjes (2?)
 • En voor de rest denk ik echt… Moet ik het meezeulen? Op de camping  is ook genoeg te doen… Wat vind jij?

Voor het eerst op vakantie met kind: Overig

Onder het kopje overig heb ik tot nu toe;

 • Strandlaken
 • zonnebril
 • Geen idee wat er verder eigenlijk onder moet zetten haha

Ik heb het gevoel dat ik nog best wat dingen mis. Dus ben jij al eens op vakantie geweest met een kind van ongeveer 2,5 a 3 jaar dan ontvang ik graag jouw tips qua bagage. 

 

21 thoughts on “Voor het eerst op vakantie met kind, waar moet ik allemaal om denken?

 • Het scheelt dat je gewoon naar Frankrijk gaat en niet naar de woestijn in Afrika bijv.. Met andere woorden, wat je niet mee hebt kun je echt allemaal daar krijgen. Neem een flesje wasmiddel mee, en was eventueel op de hand. Zwembandjes zou ik ook meenemen.

  • zwembandjes is idd wel een goede, die was ik vergeten! Wasmiddel neem ik niet mee. Dr is daar een wasserette dus dat zit wel snor haha. Maar idd, wt ik vergeet koop ik dan daar wel

 • Zonnebrand, resererve knuffel, wegwerp slabbetjes, opblaasbadje (kruidvat) super ghandig om kindjes even lekker in te badderen. Haaraccesoires, fietsje/loopauto, buggy/kinderwagen, parasolletje, reserve drinkfbeker, voorlees boekjes voor het slapen gaan. Dat is wat wij ook nog meenemen en dan ben ik vast nog wat dingen vergeten te noemen.

  • Wij gebruiken geen slabbertjes, dus wegwerp varianten al helemaal niet haha. Haar accessoires staan ertussen en de kinderwagen is voor mij eigenlijk vanzelfsprekend haha. Boekjes en zonnebrand staan er ook tussen haha!

 • Als ik het zo lees dan heb je volgens mij alles wel zo’n beetje behalve dan de buggy/kinderwagen natuurlijk haha.
  Ik denk altijd maar zo wat ik niet heb en nodig heb koop ik daar dan wel weer. Zolang je echt de belangrijkste dingen voor jezelf en kind maar hebt… :)

  • Ja de kinderwagen is een beetje vanzelfspreken hahah! Maar je hebt ook gelijk hoor, we gaan niet naar Afrika ofzo, dus we kunnen idd op locatie zelf ook wel wat dingen kopen

 • Mijn ouders moesten ook altijd verschrikkelijk sjouwen met de spullen van mijn kleine broer. daarom heb ik altijd gezegd dat als ik ooit kinderen heb: ik ofwel niet op vakantie ga ofwel hun enkele dagen laat logeren bij de oma’s en zelf op citytrip ga.

  x Karen

 • Als wij paar dagen weggaan (dat is voor ons al vakantie) heb ik altijd enorm veel spullen voor mijn dochter mee (lijkt net of we weken weggaan). Ik heb er geen schema voor, pak gewoon in wat normaal ook word gebruikt x

 • Ik ben vroeger ook heel vaak te kamperen geweest in Frankrijk, vooral als kind. Erg leuk en goede ervaringen gehad inderdaad beter dan in Nederland dus ik zou zeggen noworries en natuurlijk wens ik jullie alvast een hele fijne vakantie toe

 • Joh, als het lekker weer is, lopen kinderen wekenlang in hun zwemkleding rond (dat dus niet vergeten). En een vestje voor ‘s avonds is ook handig. En heel veel zonnenbrandcreme smeren. Een bal? Speelgoed?

 • Heerlijk vooruitzicht hoor! Maak niet te druk over wat je allemaal zou kunnen vergeten :) Ze zal het heerlijk vinden op de camping en jullie ook. Mocht er echt iets essentieels zijn dat je niet mee hebt genomen, hebben ze in Frankrijk gelukkig ook een (nog veel grotere dan in NL) supermarkt en winkels. Have Fun!

 • Wij gingen vorige jaar voor t eerst….ik had veel te veel bij mij 3 setjes per dag haha maar kon niet kiezen dit jaar neem ik veel minder mee ze liep vaak in hempje en kort zacht broekje op de camping. Buiten wel leuk outfit. Jas helemaal niet mee genomen wel een lekker vest en trui.
  Speelgoed had ik bewaarbak gevuld was prima.
  Campingbedje was toen nog nodig en kinderstoel(ikea) ook heel handig. We hebben een buggy gekocht omdat deze minder plek in neemt.
  Ik had wel eigen bestek voor der bij maar was plastic bord vergeten dus die daar gekocht ivm bord gooien.
  Anti insect en prikweg is vaak op leeftijd …..misschien handig medisch paspoort ivm medische verleden te halen bij huisarts.

  • 3 setjes per dag. Wojo haha! Dat is idd wel heel veel Hahah! Bestek is trouwens wel een hele goede! Had jk nog niet aan gedacht. En medisch paspoort ook, helemaal nu ☹️

 • OMG! I have found my equal! :D Hier vliegen de lijstjes je om de oren voor we op reis vertrekken. Ik heb ze zelfs al geprint in een map zitten, klaar voor gebruik bij ieder weekendje weg of reisje :D
  Ivm die outfitjes: ik sleepte er altijd veel te veel mee. Nu neem ik de helft van het aantal dagen mee. Dus: 10 dagen op reis = 5 outfitjes + nog een reserve outfit ;)
  Zijn ze eens smerig, dan is dat ook niet zo erg. Ze kennen ons daar toch niet, denk ik dan altijd :D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.