Kamperen met een baby, yay of nay?

Kamperen met een baby is dat te doen? Dat vraag ik me namelijk wel eens af. Mij persoonlijk lijkt het onhandig door de lange reis, als je in elk geval naar het buitenland gaat, maar ook het vliegtuig in met een baby lijkt me niet echt wat. Ik vroeg moeders of kamperen met een baby nou echt zo vreselijk is of dat het juist wel te doen is.. Kijk je mee of mijn mening ook veranderd?

Ik weet niet, kamperen met een baby lijkt mij serieus dramatisch. Eerder schreef ik al dat ik nachtmerries krijg van kamperen, dat is als ik het alleen doe (of in groepsverband) laat staan met een baby die nog veel kan huilen en dus de hele camping bij elkaar kan schreeuwen. En dan heb ik het nog niet eens over het vliegen of met je baby in een caravan zitten.. Dat is toch helemaal niet praktisch? Ik bedoel, baby zal om de haverklap wakker worden op zo’n camping als er ook maar een beetje lawaai is.

Kamperen met een baby is zo slecht nog niet volgens Judith, je kan je eigen bedje meenemen, onderweg kun je stoppen wanneer je wilt, zelf eten koken waardoor je niet iedere dag duur uiteten hoeft te gaan en op campings zijn eigenlijk altijd wel peuterbadjes waardoor je heerlijk kunt poedelen met je baby. Kijk bijvoorbeeld naar camping castell montgri, dit is een prachtige camping aan de bruisende Costa Brava in Spanje met heel veel mogelijkheden voor de kleintjes. Luxe kamperen met veel faciliteiten zoals een kinderclub met animatieteam en een gave speeltuin. Ze hebben een zwembad met meerdere baden en ook een apart kinderbad. Als ze dan nog energie over hebben dan kunnen ze ook nog terecht op het springkussen of de trampoline. Op de trampoline zitten en een beetje wiegelen kan heerlijk zijn en geloof me, je bent niet de enige die een baby meeneemt naar een camping.

Ben jij wel eens wezen kamperen met een baby? Hoe is dit voor jullie geweest? Laat het me weten in de reacties

3 thoughts on “Kamperen met een baby, yay of nay?

  • Mijn ouders zijn met mij als bijna 1 jarige en later toen mijn broertje 6 maanden was gaan kamperen en dat beviel prima. Beide keren richting Frankrijk en ze vonden het heerlijk dat je je eigen spulletjes hebt etc. Verder is het wel belangrijk dat je als ouders kamperen leuk vindt en het ziet zitten om te doen met zo’n klein frummeltje.

  • Mijn ouders deden het ook met ons (broer en ik)met de tent mee op naar Frankrijk. Weet niet hoe oud ik was. Ze waren wel super georganiseerd. Mijn vader had een klein kastje gemaakt net een klein keukentje, onderweg konden ze vlug koffie maken of kiets kleins opwarmen. Denk dat je het zelf ook wel moed zien zitten. Het is tenslotte ook vakantie voor jouw. Mischien een bungalow of sta-caravan. Uit ervaring weet ik dat (vlieg) reizen met een baby makkelijker is dan met peuter, kleuter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.