Top 7 grootste ergernissen tijdens vakantie

Terwijl ik lekker met mijn dikke billen aan het chillen ben in Viva la France, bedacht ik mij dat het misschien wel tof is om mijn 7 grootste ergernissen tijdens vakantie te benoemen. Ik ben benieuwd of ze ook herkenbaar zijn voor jou?

Met dank aan @dewolligecactus

Het idee om deze 7 ergernissen tijdens vakantie te benoemen kwam eigenlijk naar aanleiding van deze post op instagram. Ik deelde een motivatie quote en vroeg daarbij of iemand nou iets nog echt graag van mij wilde weten. @dewolligecactus was vooral heel erg benieuwd naar mijn grootste ergernissen en naar mijn grootste geluksmomenten. Natuurlijk ga ik ook nog een keer dieper in op mijn grootste ergernissen all time, en ja zeker, ook die geluksmomenten komen nog aan bod. Maar nu eerst mijn 10 grootste ergernissen tijdens vakantie, want die vond ik wel lekker toepasselijk terwijl ik lekker aan het strand of zwembad lig te bakken.

7 x Mijn persoonlijke ergernissen tijdens vakantie

Russen die horden

Wanneer je een keer naar en all inclusive hotel in Turkije bent geweest, dan heb je ze vast gezien. Russen. Dikke grote Russen met de ogen groter dan de mond. Wat kunnen die mensen asociaal hun eten horden, om vervolgens maar 2 happen te nemen. En wij maar uren in de rij staan omdat er weer bijgemaakt moet worden… Irritatie factor.

Busvakanties met een jongeren reisorganisatie

Wie heeft dat in vredesnaam bedacht? Toen ik 17 was ging ik voor het eerst alleen (met mijn ex) op vakantie. Bestemming? Hongarije. Duur van de busreis? Ongeveer zo’n 22 uur. Samen met alle andere mede-reizigers van BeachMasters. Serieus.. 1x en nooit weer. Was het een leuke vakantie? Ach jawel. De reis erheen vond ik alleen vreselijk. Opgepropt in oncomfortable stoelen en dan heb ik het nog niet eens over die irritante, bierdrinkende en stinkende pubers. Vooral op de terugreis was dat om te janken. Daarnaast vond ik het dikke onzin achteraf om met zo’n jongeren organisatie weg te gaan. Ik was bijna 18, mijn ex was zelfs al ouder. Ik ging niet op vakantie om te coma zuipen, ik wilde gewoon relaxen, wat van de wereld zien, cultuur snuiven en ja ook zo nu en dan ff lekker dansen in een gezellig barretje.

Tenten en lekke luchtbedden

Echt hoor, ik weet niet wat het is, maar volgens mij ben ik vervloekt als het om tenten gaat. AAAAAALTIJD als ik met een tent op vakantie ben, heb ik regen, en een lek luchtbed of mijn tent is zelfs lek. Hoe dan?! Doe jij dat daarboven bewust om mij te pesten?? Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat mijn tent vakanties altijd in Nederland zijn geweest, en Nederland staat nou niet bepaald bekend om haar prachtige weer ofzo.. Maar goed. As we speak zit ik ook in een tent in Frankrijk en hoe mij dat bevallen is vertel ik jullie na de trip uiteraard.

Slecht weer

Ben je ein-de-lijk een keer in het buitenland. Plenst het! WHAT THE FUUUUUUUUCK. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik op zonvakantie ga, wil ik ook zon haha! In Hongarije hadden we zelfs onweer, ik was echt doodsbenauwd, want het ging echt flink tekeer!

Ook leuk om te lezen: voor het eerst met een kind op vakantie, waar moet je allemaal om denken?

Onbetaalbaar internet of slecht WIFI bereik

Heel leuk hoor zo’n smartphone mee op reis. In de ochtend even het Nederlandse weer bekijken zodat je even wat mensen kunt pesten op whatsapp met zonnige foto’s, maar serieus wat is internet in het buitenland duur op je smartphone. Je kunt natuurlijk betalen voor wifi, maar die prijzen liggen vaak echt absurd hoog en als er dan toch gratis wifi is, dan is het bereik weer tergend langzaam. Enfin, gelukkig is er sinds 15 juni de Fair Use Policy waardoor je binnen de EU gewoon Nederlandse tarieven betaald wanneer je op reis bent.

ergernissen tijdens vakantie

De ligbed dieven met hun zogenaamde reserveringshanddoeken

Ken je ze? De ligbed dieven? Van die mensen die ‘s ochtends vroeg voor de dag en dauw opstaan om hun handdoekje op een ligbed te slingeren en vervolgens weer terug op bed kruipen of rustig gaan ontbijten…  Sta je daar na je ontbijt met je handdoek in je nek. Wil je even fatsoenlijk uitbuiken en genieten van een paar zonnestralen, heb je zulke malloten.. Oh wat erger ik mij groen en geel aan zulke mensen.

Opdringerige verkopers

Ook hier geldt weer, als je wel eens in Turkije bent geweest dan weet je precies waar ik het over heb. Bij ieder winkeltje, kraampje, restaurant of excursiebureau zijn ze te vinden. Van die opdringerige verkopers die meteen “Kijken, kijken niet kopen” zeggen wanneer ze horen dat je uit Holland komt. De eerste keer dat ik dit mee maakte was ik nog net geen 18. Ik was samen met mijn ouders mee op reis naar Marmaris en ik vond het super eng dat mensen zo opdringerig tegen je praatte, maar naar mate de vakantie vorderde werd ik er steeds beter in om ze af te weren. En tijdens de vakanties daarop volgend naar het zelfde land was ik meteen goed voorbereid en liep ik met oogkleppen langs. Gewoon negeren die handel.

Welke van deze ergernissen tijdens vakantie zijn herkenbaar voor jou? 

foto’s via shutterstock

3 thoughts on “Top 7 grootste ergernissen tijdens vakantie

  • Zeker herkenbaar! Daarom dat ik resorts mijd als de pest en de echte toeristische trekpleisters tot een minimum beperk. Dump mij ergens in the middle of nowhere tussen de echte locals en ik ben een happy mens :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.