Moestuin tag : Onze favorieten, mislukkingen en meer

Dat ik graag veel tijd besteed in onze moestuin is geen geheim meer. In een vorige blog lees je hoe onze verhoogde moestuin is gemaakt. Ik vind het heerlijk rustgevend om met de plantjes bezig te zijn en ze te zien groeien. Daarom bedacht ik een moestuin tag. Hieronder lees je hoeveel tijd ik besteed in de moestuin en wat we het lekkerst vinden!

De moestuin tag

Welke groente uit eigen moestuin is je absolute favoriet?

Dat zijn de sperziebonen. Je proeft dat ze super vers zijn en je kunt ze blijven plukken!

Wat is je favoriete fruit uit eigen moestuin?

Sowieso de aardbeien. Ik heb nog nooit aardbeien geproefd die lekkerder zijn dan die uit onze tuin. De vorige eigenaar van het huis had echt een heleboel aardbeien planten in de tuin laten staan. De eerste keer plukken haalde ik er al 6 kg af! Ik maak er ook heerlijke aardbeienjam van maken die erg populair is in onze vriendenkring.

Moestuin tag

Hoe vaak pluk je de onkruid weg?

Ik ben er stiekem een beetje verslaafd aan, onkruid trekken. Het is een soort bezigheidstherapie. Ik denk zo om de dag een uurtje ben ik wel bezig.

Wat is het lekkerste gerecht met je eigen groente?

Pompoensoep! ooh wat houden wij van pompoensoep, lekker met een beetje geraspte kaas erdoor. Helaas is het met mijn grond wel een kleine uitdaging om pompoen te kweken. Volgend jaar wil ik het weer proberen.

Welke oogst is volledig mislukt?

Wij houden ook enorm van suikermais. Als je deze een keer hebt geproefd uit eigen tuin dan smaakt die uit de winkel helemaal nergens meer naar. Helaas is de volledige oogst van vorig jaar in de kliko beland. Het leek haast wel aangevreten.
Ook is de pompoen vorig jaar volledig mislukt. Misschien had het iets te maken met het feit dat ik hoog zwanger was.

Biologische of chemische bestrijding?

Bij voorkeur helemaal niks, mocht het echt nodig zijn dan nog het liefst biologische bestrijding.

Gebruik je zaadjes of koop je kant en klare plantjes?

Ik heb altijd nog zaadjes gebruikt. In de tuin heb ik een kas staan waar in ik ze opkweek. Stiekem vind ik het gewoon erg leuk om ze te zien groeien.

Lees ook: Zo maak je zelf originele moestuin naamplaatjes

Waar geniet je het meest van?

Ik vind het heerlijk om de plantjes te zien groeien. Ook is het erg leuk om vlak voor het avond eten naar de moestuin te wandelen om de groente voor het avond eten te plukken. Even ‘boodschappen’ doen in je eigen tuin!

Heb je uitgebreide research gedaan of ben je gewoon begonnen met aanklooien?

In het begin heb ik gewoon wat zaadjes gekocht van groenten die we vaak eten en lekker vinden. Gaandeweg heb ik me er wel wat meer in verdiept. Ook heb ik een buurman die erg veel ervaring heeft, hij gooit regelmatig wat tips over de schutting.

Welke soorten zou je aanraden voor de moestuin beginneling?

Ik zou zeker aanraden om wat aardbeien te kweken, deze hebben vooral veel water nodig en een beetje mest. Maar boontjes en worteltjes zijn ook niet heel moeilijk! wel is het aan te raden om ui naast je wortel te laten groeien. Ze houden ongedierte bij elkaar weg. Broccoli gaat hier ook altijd erg goed, je moet er alleen wel een netje overheen doen. Wij hebben erg veel vogels in de tuin en die vinden broccoli ook erg lekker.

Wil jij de moestuin tag ook graag invullen en overnemen op je blog? Dat mag, maar wees dan wel zo lief om even naar ons te verwijzen en linken. Laat je ons ook even weten wanneer je de moestuin tag hebt ingevuld? We vinden het namelijk erg leuk om je antwoorden te lezen!

 

10 thoughts on “Moestuin tag : Onze favorieten, mislukkingen en meer

  • Leuke tag! Vroeger had ik (samen met mijn opa) ook een uitgebreide moestuin maar tegenwoordig heb ik daar geen ruimte meer voor in de tuin. Mijn favoriete groenten uit eigen tuin zijn ook sperziebonen (en bieten). Rode bessen zijn m’n favoriete fruit uit eigen tuin maar aardbeien zijn inderdaad ook altijd lekker. Zaaien met zaadjes is inderdaad ‘t leukst. Ik was altijd helemaal opgewonden als er dan kleine plantjes boven de aarde uitkwamen. Zo leuk om alles te zien groeien.

  • Leuke tag! Ik heb niet zo veel met tuinieren (schaam!) Maar pas twee weken op het huis van mijn ouders inclusief kas en moestuin dus vrees dat ik toch bonen moet gaan plukken haha.

  • Wat leuk zeg! Ik woon in Uruguay en leef van mijn eigen groenten. De seizoenen zijn hier net tegenovergesteld en deze winter is het best warm dus de brocoli stond meteen al in bloei, haha. de boerenkool gaat erg goed en natuurlijk ook de boontjes en straks weer veel aardbeien. HIer hebben we ook groenten die ik in Nederland nog nooit gezien had. Vorig jaar was de watermeloen een groot succes. Je hebt echt een mooie moestuin!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.