Onze verhoogde moestuin!

Heel bewust hebben wij gekozen voor een huisje met een (mega) grote tuin, 43 meter diep om precies te zijn. Wij werden al claustrofobisch bij de gedachte van een postzegeltuintje. Er staat een mega garage van 72m2 op waar mijn man graag bezig is met zijn projecten. Achterin hadden de vorige eigenaren een moestuin van pak ‘n beet zo’n 100 m2. Ik heb het 1 jaar ook zo groot aan gepakt maar hemeltje wat een werk! Daarnaast kan de grond soms erg ver weg zijn met Fibro. Dit moet anders kunnen dachten wij en doken de mooie wereld in van Pinterest, daar kwamen we de verhoogde moestuin tegen.

Een houten verhoogde moestuin

Mijn eerste plan was om het van hout te maken, dan kan ik dat namelijk makkelijk zelf dacht ik! Wij hebben naast die mega garage een schuur zitten vol met houtjes, plankjes en latjes. Ook stond daar nog een hele lading tuinhout. Mijn man vond dat een minder goed plan aangezien hout vergaat. Nee we gaan het metselen, en met we bedoel ik natuurlijk mijn man.

Stenen, stenen en nog meer stenen

Vooraf hebben we met grote grindtegels een breed pad neergelegd zo kun je er makkelijk komen met de kruiwagen, kliko of omheen crossen met een skelter! Toen moesten er een heleboel stenen komen, deze hebben we via marktplaats en de weggeefhoek weten te scoren. Al die verschillende maten en kleuren stenen geven een erg leuk effect. Een heleboel ritjes, gesjouw en stapels verder konden we beginnen. Na het zetten van paaltjes en het trekken van lijntjes hebben we de fundering gelegd. De binnenkant hebben we betegeld met de steentjes en tegels die we nog hadden liggen. Langzaam maar gestaagd werd de muur steeds hoger. De hoeveelheid zakken specie zijn niet meer te tellen, maar gelukkig waren ze erg vaak in de aanbieding.
Ik ‘hielp’ met het klaarleggen van stenen en ging voor de sier mee naar de bouwmarkt. Door mijn dikke babybuik kon ik steeds minder helpen. Uiteindelijk zat ik onder een parasolletje met mijn benen op een stapel stenen aanwijzingen te geven.

Opvullen maar!

Er lagen al waterslangen en kraantjes in de grond, deze hebben we naar boven gehaald zodat we de moestuin kunnen sproeien met de grondwaterpomp. Toen moesten er nog een heleboel kruiwagens zand in, gelukkig was de tuin was op tijd af om nog wat groente te verbouwen dat jaar. In totaal heeft het ongeveer drie maanden geduurd voor het af was.
Maar het metselen is nog niet klaar, op dit moment is mijn hubbie bezig met een wensput!

Nu kan ik lekker op de rand zitten om de plantjes te verzorgen en de aardbeien te plukken. Er gaat echt niks boven eigen gekweekte groente! Dit jaar ga ik voor het eerst zoete aardappel kweken. Daarnaast hebben we weer broccoli, sperziebonen, paprika, suiker mais, wortel, ui en natuurlijk aardbei!
Verbouwen jullie zelf groente of fruit?

Moestuin

19 thoughts on “Onze verhoogde moestuin!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.