Tuinverbouwing #2 | Een nieuw terras

Vorige week vertelde ik jullie al dat we zijn begonnen met onze tuinverbouwing en dan met name hoe het er uitzag. Tijd voor een update: Deze week laat ik jullie alvast een stuk van ons nieuwe terras zien en wat we nog meer hebben aangepakt. 

Een nieuw terras

Het vorige terras bestond uit saaie stoeptegels met een paar grind tegels. Zoals ik in mijn vorige stuk al zei, absoluut niet handig met een kleintje, want ze zal maar struikelen… Dan heeft ze meteen haar handjes en knietjes open liggen. Dat terras hebben we dus volledig verwijderd en zo ontstond er een meeeeeega grote zandbak. Dat vond Leia natuurlijk helemaal geweldig haha.

Voor ons nieuwe terras wilde ik graag grote tegels. Grotere tegels maken je terras en tuin meteen optisch een stuk groter. Bij Gadero bestelde ik voor het maken van dit terras dus mooie grote betonnen tegels in een grijze kleur. De tegels zijn in tegenstelling van de vorige tegels (30×30) lekker groot, namelijk 50×50. Wat ik erg fijn vind aan Gadero is dat ze lekker snel leveren. Ik bestelde zondags en op donderdag had ik de tegels al binnen. Een dag later werd ook nog de zandbak bezorgd die ik erbij had besteld voor Leia. Een mooie houten met een afdekklep. Wel zo handig met al die poezen hier op de buurt. Maar daarover in een ander blogje meer, want haar eigen speelhoek krijgt een los blogje in een andere update.

Het leggen  van het terras, zelf doen of laten doen?

Wij hebben zelf nog nooit tegels gelegd en hadden eerst offertes opgevraagd bij stratenmakers. Eerlijk gezegd was ik best wel geschrokken van de prijzen die daaruit kwamen rollen en zo zei mijn man, “Ach laten we het gewoon zelf proberen”. Ik keek hem met grote ogen aan, maar inmiddels zijn die grote ogen ingeruild voor een mega dosis respect. Want jongens wat een uitdaging. Die tegels zijn echt loei en loei zwaar. Samen met een vriend hebben ze op 8 april al een begin gemaakt aan het terras en afgelopen zaterdag heeft manlief er weer een stuk of 30 tegels ingeknald. In zijn uppie! Echt, wauw! Terwijl hij dat aan het doen was, was ik binnen een wandje aan het verven. Ik kreeg zoveel energie van het aanpakken van de tuin, dat ik binnen ook meteen wilde opfrissen haha.

Vorige week zondag heb ik de schuur in de eerste laag beits gezet. Weg groene deur en weg roodachtige houten schuur. Hallo mooie grijze eenheid! Verder hebben we een mooi hoekje opgevuld met ardenner split. Ik weet het, ik weet het, ik laat nog niet heel veel zien. Maar wees niet getreurd, er komt natuurlijk een nieuwe update volgende week!

Het nieuwe terras is bijna af, er moeten echt nog maar een paar tegels gelegd worden en nog wat vlonders en dan zijn we gewoon klaar met de vloer en kunnen we verder met inrichten van onze Scandinavische / Beach / Lounge tuin. Tot de volgende update! Liefs Cassandra

18 thoughts on “Tuinverbouwing #2 | Een nieuw terras

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.