Onze grote tuinverbouwing #1 | We zijn van start

Na 6 jaar werd het hoogtijd om die vreselijk saaie tuin van ons eens aan te pakken. Ik ga daarom een serie maken met onze grote tuinverbouwingen neem jullie steeds mee in de vorderingen van onze tuinverbouwing. Deze week begin met hoe het eruit zag, zodat we straks de before en after foto’s naast elkaar kunnen leggen:

De grote tuinverbouwing, hoe het was:

Om even een beeld te schetsen. Wij hadden echt een tokkie tuin. Of nja tokkie tuin. Ik vind al snel iets tokkie en geef het dan ook graag deze pauper naam haha. Laten we het erop houden dat de tuin een mega grote (onlogische garage) bevat + alleen maar tegels. Veel grind tegels ook en dat is natuurlijk niet handig met een wilde peuter die nog wel eens een misstap maakt en valt. Hoppa knietjes kapot. Weg dus met die dingen.

De foto’s hieronder geven jullie het beeld hoe het was. Moet ik daar wel bijzeggen, dat ik die muren een aantal jaren terug (ik geloof 4 jaar geleden ergens) zo heb geverfd en de garage deur + hek naar de zijkant van het huis met metaalverf heb geverfd. Ze waren namelijk donkergroen met wit. brrrrrr…  Zo konden we het in elk geval nog een beetje uithouden de afgelopen jaren.

De grote tuinverbouwing is van start:

Wat een pokke werk trouwens  om die tuin leeg te trekken. De hele week heb ik elke dag wat weggehaald. Ik heb last van mijn rug van het sjouwen haha, maar alles voor het goede doel: de tuinverbouwing met daarin een mooi terras en een speelhoek voor Leia. Zodat we kunnen genieten in onze tuin, feestjes kunnen geven en Leia een veilige buitenspeel plek heeft.

Afgelopen zaterdag zijn we officieel van start gegaan. In de ochtend kwamen mijn schoonouders en een goede vriend en hebben we eerst onze schuur/garage leeg getrokken met rommel. Wat een zooi kwam daaruit zeg! Allemaal verzameld in de afgelopen 6 jaar. Eenmaal leeg besef je je ineens wat een ruimte je eigenlijk hebt. Wel handig want we hebben een nieuwe loungeset gekocht en die kan dan met rot weer gewoon binnen staan.

Kleine sneakpeak van de grote tuinverbouwing

Nu zien jullie hoe de tuin leeg is getrokken en afgelopen zaterdag zijn we ook al begonnen met tegelen. Ik laat daar alleen nog niet te veel van zien, want dat komt uiteraard in het vervolg aan bod. Ik denk overigens dat ik de muren nog wel weer opnieuw ga schilderen, maar dat kan later ook nog. Die van de schuur heb ik afgelopen weekend al in de beits gezet

Ik kan stiekem niet wachten om jullie al wat vervolg foto’s te laten zien. Maar ik moet me echt even inhouden haha! Tot de volgende update van de tuinverbouwing! Liefs Cassandra

28 thoughts on “Onze grote tuinverbouwing #1 | We zijn van start

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.