Movie Review| Beauty and the Beast

De betoverende en sprookjesachtige wereld van Disney. Wie heeft er geen film van gezien in een grijs verleden. Of een iets minder grijs verleden met je eigen kindjes. Na de live-action versie van jungle book is er nu eindelijk ook een nieuwe versie van Beauty and the Beast.  Ik hoor een meiden avondje aankomen!

The Beauty

Ja het is gewoon walgelijk, ze is erg knap, ze speelde in Harry Potter, ze kan goed acteren en het lijkt erop dat ze een erg prettig persoon is. En dan kan ze ook nog zingen, gatver het is gewoon niet eerlijk. Oke genoeg geklaagd.
Ik kan niet anders zeggen dat Emma Watson een erg geslaagde Belle neerzet.

The Beast

Een nog wat onbekende acteur, Dan Stevens. Wellicht te herkennen van de Britse serie Downton AbbyEen knappe prins in het lijf van een beest. Een behoorlijk angstaanjagend beest die behoorlijk grappig uit de hoek kan komen. Toch was ik niet helemaal gecharmeerd van het lange haar van de prins na de transformatie.

Gaston en LeFou

Gaston en z’n side kick LeFou, gespeeld door Luke Evans (The Hobbit) en Josh Gad (Olaf), zijn een erg geslaagd duo. De zelfingenomen Gaston is verliefd op zichzelf en LeFou is stiekem verliefd op Gaston. Het liedje van die twee krijg je de rest van de week niet meer uit je hoofd, ook al ken je de woorden eigenlijk helemaal niet.

Een paar behoorlijke grote sterren nemen de rollen van het kasteelpersoneel op zich. Waaronder Ewan McGegor, Ian McKellen, Emma Thompson en Stanley Tucci. In de rollen van Lumiere, Cogsworth, Mrs. Potts en Maestro Cadenza. De rol van Belle haar vader word gespeeld door Kevin Kline.

Beauty and the beast | De Film

Een werkelijk prachtige en spannende film, vanaf het eerste beeld zit je er helemaal in. Het kasteel is heel mooi gemaakt en het is helemaal niet vreemd dat er een meisje tegen een kast staat te praten. Je zit eigenlijk de hele tijd met grote ogen van een 6 jarige te kijken met kriebels in je buik. Natuurlijk zit iedereen te wachten op die prachtige gele jurk en die ene dans, zwijmel…
De muziek is verzorgd door de componist die ook de muziek heeft gedaan voor de animatie versie. De drie nieuwe nummers heeft hij gemaakt samen met Tim Rice, een grote naam binnen de Disney wereld.

Kortom: een goede cast, prachtige sprookjesachtige beelden en mooie liedjes, ik heb genoten. Deze film ga je sowieso twee keer willen kijken!

One thought on “Movie Review| Beauty and the Beast

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.