Woonkamer makeover #1 | Een groene muur?

Nooit geweten dat ik zoveel energie zou krijgen van het aanpakken van onze tuin.. Ik heb de slag zodanig te pakken dat ik meteen ook binnen aan de slag ben gegaan. Onze woonkamer werd een beetje te grijs. Een lichtgrijze muur hier, twee donker grijze muren daar.. Veel wit en veel zwart en hout. Er moest kleur bij komen.. En wat voor kleur… Wat dacht je van een groene muur? 

Een kloddertje groen hier…

Donderdag haalde ik een emmertje verf bij de winkel. Na vele staaltjes naast de kleuren te leggen die we al in huis hebben, stuurde ik manlief een appje met foto’s.. welke vind je het mooist?? “Proefwerk of fotograferen” antwoordt hij. Mooi, mijn keuze was namelijk “proefwerk” dus we lagen meteen op één lijn. Ook wel eens fijn, want eerder liet hij mij meestal het interieur doen omdat ik toch het meest van de tijd thuis was toen hij nog bij Defensie werkte. Nu hij gewoon dagelijks thuis  is, wil ik ook echt dat hij zich thuis voelt en het huis niet te vrouwelijk is. Hij kwam overigens zelf met het idee om voor een groene muur te gaan, dus dat vond ik sws al pluspunten waard.

Waarom in vredesnaam een groene muur?

Maar goed, “proefwerk” it is. Toen de emmer na het mengen open werd gehouden slikte ik toch even lichtelijk. Wat een fel kleurtje! Komt dat wel goed? Vrijdag avond na een lange dag vol afspraken op het werk, had ik nog even wat moed verzameld om vast een laag op te brengen. Na het opbrengen van een klein stukje zakte de moed mij meteen weer in de schoenen.

Oh jeetje, ik weet niet of ik dit wel mooi vind, waarom in vredesnaam een groene muur? What was I thinking? Het huilen stond me nader dan het lachen. Een dag later, na een goede nacht rust en een tweede laag werd ik toch wel heel erg blij van de groene muur. Wat is dit een gave kleur en wat doet hij veel met het interieur. De kleur is echt rustgevend, maar fris. Brengt gezelligheid en warmte aan ons wat grijze en saaie kleuren palette..  Zullen we maar gewoon overgaan naar de foto’s?!

De before & after foto van de grijze naar groene muur:

Wat te doen met het eet/werk gedeelte?!

Ik moet zeggen dat ik echt ontzettend blij ben met het resultaat. Binnenkort volgt er nog een extra update want er moeten natuurlijk wat extra accessoires etc bij komen die het nog meer een geheel zullen maken. Een aantal dingen uit mijn interieur shoplog zie je al  wel in deze foto’s voorbijkomen, ik ben benieuwd of je ze al hebt gespot haha.

Ook zijn we nog een beetje aan het tobben over het eetgedeelte. Deze zie je niet terug in de foto’s, maar op dit moment hebben we een grote rechthoekige witte eettafel die na ons idee veel te log is voor de ruimte. Ik heb mijn eigen bureau, maar mijn man zit met zijn bakbeest pc aan de eettafel en neemt daarmee meteen de helft van de tafel in beslag. Niet fijn. En ik vind het er ook niet uit zien.

Ons idee is een ronde eettafel en dan twee bureau’s OF de tv kast één geheel maken mét een lange werktafel. Zodat woon een eetkamer meer bij elkaar betrokken worden.

Heb jij anders misschien nog leuke ideeën voor ons? En wat vinden jullie van deze groene muur in ons interieur? tot de volgende update <3 

 

27 thoughts on “Woonkamer makeover #1 | Een groene muur?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.