9 Dingen die ik mis aan zwanger zijn

Van de week was ik even door Leia haar “memory box” aan het snuffelen en besefte mij dat ik alweer 2,5 jaar moeder ben. Het is dus alweer dik 3 jaar geleden dat ik erachter kwam dat ik zwanger was.. En ondanks dat ik de zwangerschap niet zo heel erg fijn vond, zijn er ook dingen die ik mis aan zwanger zijn.. Wat mis jij het meest?

Dingen die ik mis aan zwanger zijn

Plopjes en schopjes

Absoluut mijn nr. 1! Eerst kwamen en kleine plopjes, alsof er luchtbelletjes in je buik zitten. Een heerlijk kriebelend gevoel. Daarna kwamen de schopjes. En die dame van mij die kon er wat van hoor! Ik heb echt nachten wakker gelegen, en zodra papa’s hand ook maar op de bolle buik verscheen wist ze zich meteen stil te houden en te verstoppen. Toen al een klein boefje en papa plagen.

Positiebroeken

Echt jongens, wat zijn positiebroeken heerlijk! Die grote band over je buik, het geeft echt versteviging. Ik droeg ze ook al best snel trouwens.. Rond de 8/9 weken ofzo al en merkte meteen dat mijn rug erg blij was met deze aankopen. Ik kocht mijn positie broeken altijd bij de H&M. Heerlijke broekjes!

Zwaaien naar de magische echo’s

De echo’s vond ik elke keer weer ontzettend emotioneel. Die eerste echo, en dan dat kloppende hartje. Tranen met tuiten. Iedere keer weer. Op die momenten besefte ik mij altijd nog meer hoe bijzonder het eigenlijk is dat je een mensje laat groeien in je eigen lijf.

zwanger zijn echo

Het babyshoppen, al die lieve kleine roze kleertjes

Oh lieve mensen, ik had echt last van een roze bril toen ik erachter kwam dat we een meisje zouden krijgen. Alles, maar dan ook echt alles was roze. Dat zachtroze kleurtje is qua kleding nog steeds favoriet moet ik bekennen. Deze kleur staat haar zo ontzettend goed en lief. Maar goed, roze sokjes, jurkjes, leggings, haarbandjes, alles maar dan ook alles was roze. En wat zijn er toch ook leuke merken!

Het inrichten van de babykamer

Ik ben nou eenmaal dol op interieur en Leia’s babykamer kon mij niet snel genoeg gaan. Ook hier ging ik volledig los met mijn roze gekte. Gelukkig was ik nog wel wijs genoeg om geen roze muren te verven. We zijn voor lekker basic grijs gegaan met heeeeeeeel veeeeeeeel roze accessoires. Denk aan roze beddengoed, roze tapijt, gordijnen, mandjes etc etc. Inmiddels heeft ze een mooie grote meidenkamer met heel andere kleuren.

De zwangere buik

Ik vond mijn zwangere buik echt prachtig! Op het einde voelde mij uiteraard net als andere zwangeren een mega walrus, maar overall voelde ik mij best wel mooi met mijn zwangere buik. Ik heb in tijden ook niet zoveel jurkjes gedragen als tijdens het zwanger zijn.

zwanger zijn

Samen fantaseren over baby

Het samen fantaseren over onze baby Leia was ontzettend grappig en bijzonder. Samen nadenken over hoe ze eruit zou zien, welke (irritante) trekjes ze van wie zou overnemen en uiteraard ook het bekvechten over de namen was erg vermakelijk. Het is maar goed dat Leia een meisje is geworden want een jongensnaam konden we dus echt NIET vinden. Het verhaal achter haar naam met de betekenissen vind je hier

Nooit meer alleen zijn

Tijdens mijn zwangerschap werkte manlief nog bij defensie en moest hij vaak op oefening. Dat was voor mij soms erg lastig met alle mankementen en geen familie en vrienden in de buurt. Maar ik voelde me nooit alleen met lieve Leia in mijn buik en dat maakte het vaak wel een stuk dragelijker.

Niet druk maken om mijn figuur

Ik ben een absolute jojo en op gewicht blijven is voor mij altijd al een mega uitdaging geweest. Als ik nu terug kijk naar de foto’s van voor de zwangerschap, dan vraag ik mij af waarom ik mijzelf toen te dik vond?! Ik had een prachtfiguur! Wat kan ik toch zeuren en zeiken. In de zwangerschap had ik veel zelfvertrouwen over mijn lijf en ging ook zonder pardon in een bikini naar het zwembad. Wat zeg ik je, dikke flaphoed erbij en miss diva paradeerde rond hoor. hahah!

Ach ondanks dat er echt wel rot dingen gebeurden tijdens het zwanger zijn, was het zwanger zijn ook wel iets heel erg magisch. Het is gewoon ontzettend bijzonder een klein mensje te laten groeien in je buik, inmiddels is ze al zo’n grote meid en ben ik ontzettend trots op wat voor eigen ik ze aan het worden is.

Wat mis jij aan het zwanger zijn?

20 thoughts on “9 Dingen die ik mis aan zwanger zijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.