Babykamer, verbouwing en het hormonale roze-virus

Toen wij 5 jaar geleden ons huis kochten in uitgeleefde staat, stond ons een hoop kluswerk te wachten. Langzaam aan pakten we kamer voor kamer aan en toen ik in verwachting was van Leia moesten we even heel snel schakelen door één van de kamers flink onder handen te nemen om zo een mooie babykamer te realiseren. Moesten jullie een flinke verbouwing ondergaan voor de baby kwam?

Achterstallig onderhoud

De vorige bewoner was ziek en door zijn ziekte kon hij zijn huis niet goed onderhouden. Wij kochten het dan ook in een soort bouwval staat, de kozijnen waren meer dan verrot en de keuken en badkamer ontzettend gedateerd. Het huis bestond voornamelijk uit schrootjes en zag er gewoon niet uit. Maar daar kijk je doorheen. In je hoofd maak je een soort plan van hoe jij het huis voor je ziet als je het af hebt.

Het huis had in onze ogen potentie, maar achteraf waren we iets te ambitieus misschien. Ook te jong, dat sowieso. We kochten het huis toen we 21 jaar waren en hebben wellicht iets te snel ja gezegd, maar dit kwam ook mede door de druk die erachter stond toen wij uit ons oude huis gingen en we voor man zijn werk twee provincies verderop gingen wonen. Voor ons was het in de periode dat we het kochten, het belangrijkste dat onze leefomgeving op de benedenverdieping leefbaar was en dan zou de bovenverdieping vanzelf wel komen in kleine stapjes.

Van enkel glas naar dubbelglas

Alle slaapkamers hadden (verrotte) houten kozijnen met enkelglas en dat was in de winter echt een hel. Voor Leia geboren zou worden, was onze eis dan ook dat de kozijnen op de boven verdieping werden vervangen voor kunststof kozijnen met dubbel glas. Niet alleen voor haar, maar ook voor onze stookkosten natuurlijk. Daarnaast hebben kunststof kozijnen amper onderhoud nodig, wat het ons weer een stuk makkelijker maakt. Nadat het nieuwe kozijn met een mooie draai-en kiep raam is geplaatst hebben wij zelf de afwerking gedaan om zo kosten te besparen.

Voorafgaand was zo’n beetje ons hele huis voorzien van schrootjes. Verschrikkelijk! Maar in de jaren 30, toen ons huis werd gebouwd, was dit natuurlijk mega hip. Ik kan me er geen voorstelling van maken, maar gelukkig is de technologie in de bouw flink veranderd.

babykamer

babykamer

Een kloddertje roze hier..

Ik ben nooit echt een liefhebber geweest van roze, maar toen we te horen kregen dat we een meisje zouden verwachten kreeg ik te maken met het hormonale roze-virus. De kamer was in de periode dat de vorige bewoner er woonde ook een babykamer. Groen behang met zo’n strook in het midden met allemaal beertjes en andere oubollige figuurtjes, ook het tapijt wat er lag was groen. Verschrikkelijk! Het tapijt werd vervangen voor grijs/witte laminaat van Gamma en de muren werden opnieuw behangen en geverfd.

Ik ben uiteindelijk wel ontzettend blij dat we geen roze muren hebben genomen in haar kamer. We kozen voor een mooie olifanten grijze kleur om het neutraal te houden. Gelukkig had ik tijdens het kiezen van die kleuren nog een beetje verstand haha! De meubeltjes op haar kamertje wilde ik sowieso wit hebben. Wij hebben op de beneden verdieping onze meubels ook wit, dus dan sluit het mooi bij elkaar aan. De rest hebben we aangekleed met (veel te veel) roze accessoires. Van beddengoed, tot gordijnen en een hemeltje. Alles was roze, roze en nog eens roze.

Een beetje mint daar..

Door de iet wat te vroege bevalling verliep niet alles helemaal zoals plan en was ik nog helemaal niet echt klaar met de inrichting van haar kamertje. Ik heb dan ook niet super veel foto’s van haar kamertje. En stiekem vind ik dat best wel jammer. De aankleding van haar kamertje hebben we dan ook pas later gedaan. Nadat we thuis waren gekomen met haar  uit het ziekenhuis en het wat beter met d’r ging. Haar kamer was in het begin dan ook best wel kaal. Achteraf niet zo heel erg aangezien ze behoorlijk prikkel gevoelig was.

Na de zwangerschap kwam ik weer terug in de realiteit en wist ik niet wat me had bezielt. De roze accessoires maakten plaats voor wit, zwart en mint. Basic en fris. Inmiddels hebben de muren ook een make-over gehad. Ik zal jullie een tour geven in d’r kamertje zodra we het hier in huis eens zijn geworden over het bedje. Onze dame is haar babytijd nu wel voorbij, dus tijd voor een echte meisjeskamer.

Hebben jullie veel moeten doen om de babykamer te kunnen realiseren?

2 thoughts on “Babykamer, verbouwing en het hormonale roze-virus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.