Geregistreerd Partnerschap in plaats van trouwen?

Na een 8 delige serie over hoe manlief en ik elkaar leerden kennen, leek met mij wel leuk om een afsluiter te schrijven over hoe wij op een best wel jonge leeftijd al kozen voor een geregistreerd partnerschap in plaats van te gaan trouwen.

Wat als hij op uitzending moet en niet meer terugkomt?

Marco en ik kozen er 5 jaar geleden voor om dichterbij de kazerne te gaan wonen. We kochten een huis in Almelo en begonnen na te denken en vragen te stellen als; “Stel je voor dat Marco op uitzending moet en hij komt niet meer terug? Wat gebeurt er dan met het huis aangezien deze op zijn naam staat? Raak ik dan niet alleen de liefde van mijn leven kwijt, maar ook het huis?” Theoretisch gezien is het namelijk zo dat wanneer hij niet terug zou komen (dit spreekt voor mij makkelijker, want van het woord overlijden word ik meteen heel erg droevig) zijn familie aanspraak kan maken op het huis en mij er zo uit kunnen knikkeren. Nu ben ik ervan overtuigd dat zij dit nooit zullen doen, dat natuurlijk ter zijde. Maar het zijn wel dingen waar je flink over na gaat denken. Je wilt je zaakjes gewoon goed geregeld hebben.

Trouwen of een Geregistreerd Partnerschap?

Maar om meteen te gaan trouwen was nogal overdreven, we waren net 2 jaar samen, dat zou wel heel erg snel zijn. Dus we gingen voor een geregistreerd partnerschap, in principe is dit bijna hetzelfde als trouwen, alleen zonder het feest. Dat ik zijn naam meteen heb aangenomen heeft als reden dat wanneer wij dan voor het echie gaan, we een bedrag van zo’n €900 zouden moeten gaan neerleggen om vervolgens zijn naam aan te kunnen nemen. No thankyou! Wat dat betreft ben ik een echte hollander haha!

Maar natuurlijk wil ik nog ‘echt’ trouwen, ik bedoel, kom op zeg! Ik ben een vrouw! Natuurlijk wil ik dé jurk, hét feest en de mooie auto met foto’s! Ieder meisje droomt hier toch van? Trouwen is alleen niet even iets wat je zomaar kunt bekostigen, ik bedoel je moet bijvoorbeeld trouwringen aanschaffen, want nee die hebben we nog niet, en jaaaaa die zijn echt wel heel erg belangrijk! Maar ook een prachtige jurk, het pak, de auto, het feest etc. etc. Kosten die toren hoog kunnen worden en waar wij dus voor zullen sparen.

Daarnaast, nu we Leia hebben, willen we graag dat zij een deel uit gaat maken van de bruiloft. Denk aan bijvoorbeeld de ringen dragen..En trouwen terwijl zij dreumes is vind ik zelf niet zo heel erg fijn, ze zal geen besef hebben van het moment en dat is juist iets wat wij wel willen.

Wat hadden jullie gedaan in mijn situatie? Denken jullie dat dit verstandig is geweest of hebben jullie zoiets van, nah zonde van je tijd?

4 thoughts on “Geregistreerd Partnerschap in plaats van trouwen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.