Naambetekenis | Het verhaal achter de namen van mijn dochter

Hoe zijn wij op de namen van onze dochter gekomen? Wie heeft welke naam bedacht en wat betekenen ze eigenlijk? Vandaag vertel ik jullie alles de naambetekenis en het verhaal achter de namen van mijn dochter Leia Norah

Naambetekenis : Leia

Leia – uitgesproken als Leah, komt van oorsprong uit het Hawaiiaans en staat voor ‘kind uit de hemel, hemelse bloem’. In het Hebreeuws staat het voor antilope, met de naambetekenis; sterk of dapper als een leeuw, sterk door genade of dapper onder het volk.

In beide gevallen zijn het prachtige naambetekenissen die perfect bij onze dochter aansluiten. Maar dit zijn niet eens de hoofd redenen geweest tot het kiezen van haar naam, want iedereen die bekend is met Star Wars, weet dat haar naam daaruit is gekozen. Naambetekenis Leia 

” Leia, the warrior princess”

Mijn man is een groot fan en toen we erachter kwamen dat we een meisje zouden verwachten was voor hem de keuze al snel gemaakt. Ik moet zeggen dat toen hij vertelde hoe we het dan zouden schrijven, ik dit in eerste instantie niet had verwacht. Ik was ervan overtuigd dat het geschreven moest worden als Leah. Maar eigelijk vind ik deze manier zelfs wel mooier, het heeft iets aparts en unieke. Nu ben ik zelf ook een apart en uniek geval, dus zie daar een dikke match haha!

Het enige nadeel is dat veel mensen het gewoon plat uitspreken, op z’n Nederlands “Lei-Ja”, en ik mensen dus vaak verbeter, soms tot grote ergernis, vooral wanneer het iedere keer dezelfde personen zijn die het keer op keer fout blijven uitspreken. Grrrrr. Naambetekenis Leia 

Naambetekenis : Norah

Haar tweede naam is Norah en is afkomstig uit Ierland, het betekend “trots”. Haar tweede naam heb ik gekozen, al heel jong wist ik dat ik mijn kindje, als ik die mocht krijgen en indien het een meisje zou worden, deze naam zou krijgen. Ik vind het een prachtige en klassieke naam en de H op het einde mag absoluut niet ontbreken, maakt het net even wat sierlijker. Daarnaast heb ik het gekozen toen ik het nummer Sunrise hoorde van Norah Jones, toch wel één van mijn favo-artiesten.

Maar goed, de betekenissen zijn prachtig en ze heeft al heel duidelijk laten zien dat de naam perfect bij haar past. Onze kleine warrior princess, een dappere dame met een enorm vechtersmentaliteit. Maar boven alles, is zij een geschenk, een hemels mooi meisje!

Welke namen hebben jullie aan je kindje gegeven en wat is de naambetekenis erachter? 

 

6 thoughts on “Naambetekenis | Het verhaal achter de namen van mijn dochter

  • Wat een mooie betekenissen! Vind dat toch altijd wel wat toevoegen aan een naam.

    Onze dochters hebben ook allemaal namen met betekenissen. Heb bewust gekozen hun namen op de blog niet te noemen maar kan wel over een tweede naam vertellen van 1 van hen: May, in het Schots ‘parel’. Eerst wilde ik Mae maar dat betekent bitter. Niet echt positief ?

  • Mooi!! Ik dacht ook lei-jah. . Dus ben blij met de uitleg.. vind leah (qua uitspraak) ook mooier! Ons meisje heet Nore Maria . Wij vonden Nora ook mooi maar Nore (noruh) aparter en liever klinken. Maria is de naam van mijn moeder. (Ria) onze familie heet bijna allemaal Maria en ik vond ma-ria mooi..mama Ria. Na haar overlijden ruim 7 jaar geleden wist ik meteen.. als ik ooit een meisje krijg vernoem ik haar..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.