Woonkamer makeover #2: Kiezen voor groen

Groen wordt steeds meer onmisbaar in ons huis als kleur. Momenteel is het ook wel dé trendkleur voor je interieur. Waar komt dat groene hart van ons toch vandaan? En welke kleur is voor jullie onmisbaar in het interieur?

Ons Groene Hart

Voor ons komt de kleur groen uit Groningen. De kleur van ons geliefde stadje waar we zijn geboren (maar niet meer wonen), onze favo voetbalclub FC Groningen. Dat klinkt misschien stom. Het is één van de weinige kleuren waar man en ik allebei een stukje liefde voor hebben en waar dus geen ruzie over gemaakt wordt haha. Daarnaast geeft de kleur groen mij energie, laat het mij tot rust komen en geeft het nét even die extra boost geeft aan ons interieur.

groen interieur, kleine hal inrichten smalle hal

Groen in ons interieur

Een tijdje terug liet ik jullie al zien hoe wij de kleur groen in onze woonkamer hebben toegevoegd door een muur te schilderen, maar ook liet ik jullie zien dat wij de kleur groen aan onze tuin hebben toegevoegd zonder daar planten voor te gebruiken. En wat dacht je van onze hal waar de kleur ook weer in terug komt. Deze week laat ik jullie nog wat extra groene items zien die wij in huis hebben gehaald.

Groene accessoires en meubels

Groen breekt ons zwart, wit en grijze en houtkleurige interieur. Het fleurt op, maar blijft strak. Ik heb een liefde voor een strak interieur, wel gecombineerd met industrieel en Scandinavische invloeden. Licht is echt mijn ding, het geeft mij inspiratie.

Voor de woonkamer heb ik een leuk bijzettafeltje van woood gekocht in combinatie met een heerlijke gehaakte poef. Nu staat het tafeltje van onze dochter erbij omdat we het wel zo gezellig vinden om haar bij ons te hebben spelen als we zelf even aan het relaxen zijn op de bank. We zijn er nog niet helemaal overuit of we dit tafeltje nog gaan vervangen. Qua hoogtes lijkt het wel ontzettend leuk, maar aan de andere kant vind ik het nog niet helemaal praktisch. Ook heb ik het gevoel dat het derde tafeltje misschien iets donkerder zou moeten zijn. Wat vinden jullie?

De vloer willen we graag nog aanpassen. Ondanks dat we een houten vloer ontzettend mooi vinden, is deze erg gedateerd en niet in onze kleur stijl. Ik denk dat we uiteindelijk kiezen voor een mooie laminaat vloer in een lichte kleur, het vloerkleed is wel echt een pareltje en daar zijn we ontzettend blij mee.

groen interieur

groen interieur

groen interieur

Tips gevraagd

In de vorige woonkamer makeover post vroeg ik jullie ook om tips voor het eetgedeelte en werkplek. Ik moet bekennen dat we er nog steeds niet volledig overuit zijn. Wel willen we echt heel erg graag een ronde tafel met daarbij waarschijnlijk groene stoelen. Of een combi van zwarte en groene stoelen. We hebben namelijk al een toffe zwarte stoel (op de foto bovenaan zie je nog de witte variant) aan mijn bureau staan momenteel en zoiets willen we graag ook om de eettafel hebben om het wat speelser te houden. Zou jij kiezen voor één kleur? Of lekker speels mengen?

Wat zijn de kleuren die jij in je interieur gebruikt? En waarom hebben jullie gekozen voor die kleur?

26 thoughts on “Woonkamer makeover #2: Kiezen voor groen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.