4 manieren om een glazen douchewand te poetsen

Bijna elke badkamer heeft wel een glazen douchewand (die van ons lekker niet) maar hoe hou je deze nou het beste kalkvrij? Houd je glazen douchewand langer mooi met deze handige tips

Nu is een glazen douchewand misschien niet zo kindvriendelijk in de badkamer, maar mooi is het wel! Hem schoonmaken help ik je bij, ben je meer op zoek naar tips voor een kindvriendelijke badkamer dan kun je terecht bij Lodi. Heb jij geen douchewand maar wel een douchegordijn? Een douchegordijn schoonmaken doe je met de tips van Yvette!

4 manieren om je glazen douchewand vrij te houden van kalk

Ik heb een tijdje in de thuiszorg gewerkt en ik kwam regelmatig glazen douchewanden tegen. Irriterend gewoon want een glazen douchewand is echt ellendig om schoon te maken. Zelf hebben wij een douchewand van tegels, maar mochten we eindelijk de middelen hebben om onze badkamer te verbouwen, dan wil ik wel graag voor een douchewand gaan met glas en metaal. Luchtig en ruimtelijk, maar ook stoer. (zag ik op de VT Wonen beurs zie mijn foto’s). Gelukkig heb ik deze tips al zelf uitgeprobeerd, dus ik kan ze met liefde aanbevelen en straks dus hopelijk ook zelf gebruiken als het zover is.

glazen douchewand schoonmaken

Drogen naar iedere douche beurt

Na elke douche beurt blijven er watersporen in de douche achter. Als je dit niet schoonmaakt, zal er kalk gaan ontstaan en dat willen we natuurlijk niet. Droog daarom na iedere douchebeurt (tenzij je direct achter elkaar aan gaat) de douchewand met een trekker of een handdoek. Het voorkomen van kalk is altijd beter genezen.

Azijn pissen, uh sprayen

Azijn (schoonmaak of natuur, I don’t care) is ideaal tegen kalkaanslag. Zorg voor een spray flacon en spray de douchewand in, laat dit ff een kwartiertje trekken. Houdt wel een raampje open, want azijn heeft nogal een sterke geur. Maar na het intrekken spoel je de kalk zo weg. Wel nadrogen he?!

Droogtrommeldoekjes zijn heaven!

Wanneer je last hebt van hard water (veel kalk in het water), kun je dit het makkelijkste bestrijden met een droogtrommeldoekje. Wrijf het doekje over de kalkvorming en spoel daarna de glazen douchewand na met water. In het droogtrommeldoekje zitten ingrediënten die kleding zachter maken, door het doekje over de aanslag heen te wrijven creëer je ditzelfde.

Creatief met gum : kalkaanslag weg gummen.

Lukt de methode met het droogtrommeldoekje niet? Dan is de kalkaanslag te hardnekkig. In dit geval kun je lekker aan de slag gaan met gum. Wat zeg je? Ja echt! Gum kan je helpen om kalkaanslag van je douchewand af te krijgen.

Mocht jij nog handige tips hebben om van die ellendige kalkaanslag af te komen, of hoe je een glazen douchewand het beste kunt poetsen? Laat het ons weten in de reacties, zodat we ons lijstje nog completer kunnen maken. Tot de volgende keer! Liefs Cassandra

4 thoughts on “4 manieren om een glazen douchewand te poetsen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.