4 tips om van je bedrijfsafval af te komen

Wanneer je een bedrijf hebt, moet je jouw bedrijfsafval of afvalstoffen scheiden en gescheiden afvoeren. Dit kun je uiteraard zelf doen, maar je kunt ook een contract afsluiten met jouw gemeente of een erkende inzamelaar. In dit artikel lees je een aantal tips om van je bedrijfsafval af te komen.

Inzamelen bedrijfsafval:

Als bedrijf ben je zelf verantwoordelijk over zowel het inzamelen als (laten) afvoeren van jouw bedrijfsafval

bedrijfsafval laten inzamelen

Bedrijfsafval laten inzamelen door de gemeente:

Lijkt jouw bedrijfsafval op huishoudelijk afval? Dan kun je de afval laten ophalen door de gemeente. Ook kun je ervoor kiezen om de bedrijfsafval zelf naar een afvalbrengstation of milieustraat te brengen. Let op, je betaalt hiervoor reinigingsrechten en de gemeente is ook niet verplicht om jouw bedrijfsafval te accepteren. Zelfs wanneer jij als zzp-er vanuit huis werkt.

Bedrijfsafval laten ophalen door een particuliere inzamelaar

Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een contract met een erkende, particuliere afvalinzamelaar. Je kunt bijvoorbeeld een rolcontainer huren en deze laten afhalen wanneer deze vol is. Erkende inzamelaars vind je op de VIHB-lijst.

Houdt er verder rekening mee dat wanneer je afvalstoffen afgeeft aan een erkende inzamelaar, je dit moet registreren. Dit gaat via een afvalstoffenregistratie.

Bedrijfsafval verplicht scheiden

Als bedrijf is het in elk geval verplicht om jouw bedrijfsafval te scheiden. Mocht je een vergunning van de Gemeente of Provincie hebben, dan staat in deze vergunning meestal welke stoffen je precies moet scheiden. Heb je geen vergunning? Dan gelden de standaard regels uit het Activiteitenbesluit Milieubeheer schrijft de Rijksoverheid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.