4 x de beste vloeroplossingen voor kinderen

Of je nu leeft met baby’s die net leren kruipen, peuters die met hun speelgoed gooien of jonge kinderen hebt die in modderige schoenen rennen, je vloeren zullen veel straffen moeten doorstaan. Als deze scènes maar al te bekend zijn, of als je ze in de toekomst verwacht, wil je misschien kijken naar de beste soorten vloeren voor kinderen. Je wilt een vloer die niet alleen veilig is voor je kinderen, maar ook bestand is tegen morsen en luidruchtig spel. Als je op zoek bent naar de beste vloeroplossingen voor een huis met kinderen, lees dan verder voor meer informatie over de beste opties.

PVC Vloeren

Vinyl is een populair vloermateriaal voor gezinnen met kinderen omdat het niet wordt aangetast door water. Daarnaast is deze vloeroplossing bestand is tegen vlekken, gemakkelijk te onderhouden is, goedkoop en daarnaast zeer duurzaam is. Het is erg moeilijk om PVC vloeren te scheuren of te beschadigen. In de meeste gevallen zijn vinylvloeren bestand tegen het dagelijkse leven met kinderen. Wij hebben dit type vloer inmiddels zo’n 2,5 jaar in gebruik in ons huidige appartement. En kan het dan ook alleen maar aanraden. 

Lees ook: PVC Jaloezieën in de kinderkamer 

beste vloeroplossingen voor kinderen #paterpaleis 1 | Hoera, verhuist! momambition.nl keuken

Hardhouten vloer

Een van de grootste voordelen van hardhout ten opzichte van vloerbedekking is dat het gemakkelijker schoon te maken is. Hardhout is ook bestand tegen jarenlang misbruik van jonge kinderen. En hoeft alleen maar geschuurd te worden om eventuele vlekken of krassen te herstellen. Bovendien verzamelt hardhout geen huidschilfers, schimmels, pollen of stof van dieren zoals tapijt, dus het is goed voor kinderen met allergieën.

Houdt er bij het uitkiezen van hardhouten vloeren rekening mee dat lichtere kleuren deuken en krassen beter kunnen verbergen dan donkere kleuren. Je kunt ook een verouderde vloer kiezen met gestileerde of natuurlijke lijnen en onvolkomenheden die kunnen helpen om eventuele deuken of krassen van de kinderen te verbergen. Veeg tot slot alle gemorste hoeveelheden onmiddellijk op, zodat het hardhout niet kromtrekt of vlekt.

hardhouten vloer ideaal met kinderen

Bamboe vloeren

Natuurlijke schoonheid en warmte van echt 100% waterdicht bamboe met harde kern. Een type vloer dat kindvriendelijk is en steeds populairder wordt, is bamboe. Hoewel technisch gezien een gras en geen hout, wordt bamboe vaak gegroepeerd met andere soorten als hardhouten vloeren. Een reden hiervoor is dat bamboe een van de meest duurzame en hardste vloerkeuzes is die er zijn. Het is ook vlek bestendig, dus het is een goede keuze in gebieden waar kinderen per ongeluk kunnen morsen.

En omdat het zo snel groeit en gemakkelijk te herstellen is, is het een zeer milieuvriendelijk product. Net als bij andere vloeropties zijn er verschillen in de soorten bamboevloeren die beschikbaar zijn. Streng  gewoven bamboe is de sterkste variëteit, terwijl gekarameliseerde bamboe zwakker is.

bamboe vloer voor kinderkamer

Laminaatvloer

Voor degenen die het uiterlijk van hardhout mooi vinden, maar er niet het budget voor hebben, zijn laminaatvloeren een goede optie. Laminaatvloeren zijn gecomprimeerde stukken fineer waarop de afbeelding van een houtsoort is gedrukt. Naast het feit dat het minder duur is dan hardhout, hoeft laminaat ook niet in de was gezet te worden of gepolijst te worden om de vloer er mooi uit te laten zien. Een stofzuiger, bezem en vochtige dweil zijn alles wat je nodig hebt om laminaatvloeren schoon te houden.

laminaatvloer met kinderen

Mijn persoonlijke conclusie is dus een pvc vloer, maar een hardhouten vloer is ook fantastisch: hadden we in onze vorige woning. 

Wat voor type vloer heb jij in huis? 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.