Wijnen waarbij je heerlijk kunt ontspannen

Het leven kan stressvol zijn. Of het nu is vanwege drukke schema’s van de kinderen, een drukke baan, een uit de hand gelopen discussie of een combinatie van deze factoren. Iedereen kent het, alleen niet iedereen durft er altijd openlijk over te spreken. En dat hoeft ook helemaal niet, als je maar wel zorgt dat je aan je ontspanningsmomenten toekomt. 

Pak je moment

In zo’n druk leven is het soms lastig die ontspanning te vinden, maar dwing jezelf die wel te pakken. Als de kinderen naar school zijn, bij een vriendje spelen of al op bed liggen, pak jij je moment. Laat de andere taken die op je veel te lange lijst staan even een uurtje vallen en geniet. Laat dat bad vollopen, pak dat ene boek waar je nooit aan toekomt of luister die ene podcast waar je al zoveel over hebt gehoord.

Wijnen waarbij je heerlijk kunt ontspannen

Zen

‘Ontspan’ is het toverwoord en hoe kunnen we nu beter ontspannen dan met een goed glas wijn op de bank of in bad. Steek een paar (geur)kaarsjes aan en creëer jouw zen moment. Ga bijvoorbeeld van een zalvende witte Bourgogne. Echt een wijn om mee te relaxen. Gemaakt van Chardonnay, de kameleon onder druiven. Wijnen kunnen zowel vol en romig zijn bij een lange rijping op eiken. Of juist fris en fruitig wanneer de wijn geen houtlagering heeft ondergaan. 

Vul de voorraad aan

Het is natuurlijk wel zo fijn om al een kleine wijnvoorraad in huis te hebben. Als je ook nog naar de winkel moet, dan kost het alleen maar meer tijd en dat levert weer stress op. Leun dus lekker achterover in de stoel en koop je wijn. Wijn bestellen kan namelijk makkelijk online. Het voordeel van een wijn webshop is dat je op je gemak door de winkel kan gaan. Uitgebreide proefnotities bij de wijnen en achtergrondinformatie over het wijnhuis of de regio, kunnen je helpen je keuze te maken. Vaak staat er ook nog een leuk wijn en spijs advies bij. Weet je gelijk welke snack je bij je wijn kan nemen. 

Afspraken

Als je alles in huis hebt voor jouw moment van ontspanning, zorg dan ook dat niemand je stoort. Zet je telefoon uit, op vliegtuigmodus of op stil. Doe de gordijnen desnoods dicht als je anders afgeleid wordt door bewegingen buiten. Maak afspraken wanneer je even ‘offline’ bent. Als je niet alleen thuis bent, is het namelijk wel zo handig dat de rest ook op de hoogte is van je plannen. Anders word je alsnog snel gestoord. 

One thought on “Wijnen waarbij je heerlijk kunt ontspannen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.