Waar moet een zakelijke laptoptas aan voldoen

Thuis werken, elke dag aan een ander bureau zitten op kantoor, of onderweg naar een klant. Een van de nadelen van flexibel werken is dat we regelmatig van werkplek wisselen. En bij iedere wisseling nemen we onze muis, toetsenbord, laptop standaard en uiteraard de laptop weer mee. Eigenlijk is een goede laptoptas dus onmisbaar en een soort bureau in een tas. Zodat jij op elke werkplek weer met de juiste werkhouding aan de slag kunt. In dit artikel vind je handige tips en trics wanneer je een zakelijke laptoptas wilt aanschaffen.

Waarom een goede tas belangrijk is:

Wist je dat een laptop als snel tussen de 1,5 en 4 kilo weegt? Een tas met daarin een laptop en accessoires zoals een buis, papieren, een extern toetsenbord, de voeding en een portemonnee heeft al snel een gewicht tussen 4 en 6 kilo. Als we het hebben over houding en spierspanningen, heeft een laptop rugzak veel voordelen ten opzichte van de schoudertas. Logisch, want met een rugzak verdeel je de spierspanning over twee schouders in plaats van één. Zo wordt je houding automatisch ook rechter en beter.

Lees ook: Zo kies je de beste luiertas

Hoe wordt de tas gebruikt?

Maar voor je een keuze gaat maken tussen een rugzak, een trolley of een schoudertas (sleeve), is de eerste vraag die je aan jezelf moet stellen: waarvoor ga je de tas het meeste gebruiken? Reis je veel met het openbaar vervoer en wandel je daarom vaak langere afstanden met de tas? Ga je met de fiets naar het werk of een klant? Of loop je juist alleen maar korte afstanden van de werkplek naar de auto en andersom. Dit is belangrijke informatie om te kunnen bepalen welke soort zakelijke laptoptas past bij jouw gebruik.

Daarnaast heb je misschien een favoriet tassenmerk. Ik ben bijvoorbeeld dol op mijn Tommy Hilfiger tas. Het is dan wel geen laptoptas, maar wel een hele classy tas waar ik regelmatig mijn laptop in vervoer met een sleeve eromheen. Deze tas neem ik vaak mee als ik naar mijn zwager ga in de stad en we na het werk nog even wat leuks gaan doen. De laptop met sleeve laat ik dan even daar thuis liggen om vervolgens mijn mooie classy tas van Tommy over mijn schouder te slaan als we de stad even in gaan.

Wanneer je veel met het OV reist, is een laptop rugzak of een een sleeve erg handig. Maar door de rugbelasting is het niet heel erg geschikt om er lange afstanden mee te lopen. Een trolley is handig wanneer je veel op zakenreis gaat of lange afstanden wandelt, maar minder geschikt wanneer je veel trappen moet lopen.

Voor het gemak: ik heb twee laptoptassen en een losse sleeve. Een schoudertas van MicMacBags en een rugzak van Thule. De rugzak pak ik wanneer ik met de fiets ga of als we een weekend weg gaan. De sleeve en schoudertas als ik op mijn scooter vertrek naar een klant of met het openbaar vervoer reis.

Laptop Trolley

Een laptop trolley is een combinatie van een reistrolley en een laptoptas. De laptop trolley is ideaal voor de mobiele ondernemer die veel onderweg is.

 • Je laptop blijft goed beschermd.
 • Voldoende ruimte om zakelijke documenten te vervoeren
 • Ideaal wanneer je vaak grotere afstanden moet lopen
 • Niet zwaar op je rug
 • Een laptop trolley geldt als handbagage wanneer je met het vliegtuig reist.

Laptop rugzak:

Een laptop rugzak is een rugzak met daarin een speciaal compartiment waar je je laptop in kunt opbergen.

 • Een rugzak beschermt jouw laptop tegen stof en krassen.
 • Accessoires neem je gemakkelijk mee dankzij de extra vakken in een rugzak.
 • Het gewicht wordt goed verdeeld over beide schouders.
 • Een rugzak is erg geschikt wanneer je veel moet lopen, fietsen en ook wanneer je veel met het openbaar vervoer moet reizen voor je werk.

Laptop schoudertas / sleeve

Een sleeve in een hoes die om jouw laptop past.

 • Een sleeve beschermt jouw laptop tegen krassen en stof.
 • Erg handig wanneer je zonder lompe rugzak op pad wilt, maar wel graag je laptop wilt beschermen in bijvoorbeeld een shopper.
 • Er blijft weinig tot geen ruimte over voor andere accessoires zoals een muis of een camera.
 • Een schoudertas verdeeld het gewicht slecht wat voor rugklachten kan zorgen.

Lees ook: tips bij het kopen van een kinderrugzak

Hoe vind je het juiste formaat laptop vak?

Wanneer je weet voor welke soort laptoptas je gaat is het belangrijk om het juiste formaat te bepalen. Je wilt niet dat je laptop heen en weer schuift in je tas want hiermee vergroot je de kans op beschadigingen en krassen. Een te klein formaat, nou ja dat hoef ik denk ik niet voor je in te vullen. Dat past gewoon niet.

Het is daarom belangrijk dat je voor het kopen van een tas een goed let op het formaat van het laptop vak. Het formaat wordt uitgedrukt in inches en is vaak ook aan te klikken, zoals bij de webshop van Brandfield.

Hoeveel inch is mijn laptopscherm?

Wanneer je niet goed weet hoe groot jouw laptop is, kun je dit simpel meten met behulp van een meetlint. Meet het scherm diagonaal op en vervolgens reken je dit om naar inch. Een omrekentool kun je via google Google vinden door te zoeken op: “centimeter naar inch converteren”.

voorbeeld:  Wanneer je een laptopscherm tussen de 35,8 en 39,6 centimeter hebt, heb je een 15 of 15.6 inch laptop. Bij het online shoppen naar een zakelijke laptoptas kun je dan 15.6 inch laptop vak aanvinken.

Conclusie:

De keuze in aanschaf van een nieuwe laptoptas wordt gebaseerd op het beantwoorden van de volgende vragen:

 • Hoe reis je? Lopen, op de fiets, in de auto of met OV?
 • Heb je veel trappen? Leg je korte of juist lange afstanden lopend af?
 • Wat je neem je allemaal mee in je tas? Zijn dit alleen de laptop met wat accessoires of neem je ook andere documenten of een camera mee? Hoe belangrijk vind jij het om extra opbergruimte te hebben?

En uiteraard wil het oog natuurlijk ook wat. Browse lekker rond, er moet vast een prachtige zakelijke laptoptas voor jou te vinden zijn voor een leuke prijs. Waar moet jouw laptoptas aan voldoen? Heb je aanvullende tips? Ik lees ze graag in de reacties!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.