5 Essentials voor het stylen van een salontafel

Een van de prominente oppervlakken om in huis te stylen is de salontafel. Omdat ik vanuit huis werk, wil ik de salontafel overzichtelijk, functioneel en duidelijk stijlvol hebben. Er gaat niets boven het hebben van een prachtig gedecoreerd tafelblad, dus hier zijn mijn 5 essentials voor het stylen van een salontafel.

Nr. 1: De salontafel

Een tafel uitkiezen lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn zoveel dingen die je moet overwegen voordat je een stijl kiest. Overweeg eerst de vorm – we hebben een L-vormige bank en wilden gemakkelijk toegang hebben tot de salontafel vanaf elke plek waar je zit, dus kozen we voor een rechthoekige salontafel. Dus je bank en de positie van andere meubels in de ruimte bepalen de vorm van je salontafel – rond, ovaal, rechthoek of vierkant.

salontafel stylen met vazen en kaarsen

Nr. 2: Hoogte toevoegen met vazen

Er is niets etherischer dan een prachtige vaas op tafel. Of de vazen ​​nu gedeeld worden met takken of niet, het is een perfecte manier om opvallende details en hoogte toe te voegen aan je salontafel. Ik koop ze meestal bij OTTO.

salontafel stylen met kaarsen en boeken

Nr. 3: Decoreren met boeken

Het beste van het stylen met boeken is natuurlijk het karakter dat ze aan een ruimte geven, maar goed doordachte koffietafelboeken kunnen een geweldige manier zijn om een ​​gesprek met gasten te beginnen. Hun hoezen zijn ook veelzijdig genoeg om te wisselen met wisselende seizoenen. Bezoek je plaatselijke kringloopwinkel om een ​​eindeloze reeks hardcovers en titels te vinden.

salontafel stylen met vazen en kaarsen

Nr. 4: Creëer de sfeer met kaarsen

Of je nu een sfeer creëert met licht, geur of beide; kaarsen zijn een absolute aanrader om de kamer met warmte te omringen. Ik ben dol op het toevoegen van zowel geurkaarsen als koperen kandelaars aan mijn tafeldecor – omdat er echt geen betere manier is om gezelligheid aan een kamer toe te voegen.

salontafel stylen met kaarsen en boeken

Nr. 5: Voeg natuurlijke elementen toe

Een andere geweldige manier om een ​​verscheidenheid aan vormen en textuur toe te voegen, is door te stylen met natuurlijke elementen. Planten, takken, organische schalen brengen een ontspannen sfeer in huis.

Ik ben meestal dol op het foerageren van takken van wat ik buiten tot mijn beschikking heb, maar je kunt natuurlijk ook neptakken en pampasgras gebruiken om de tand des tijds te doorstaan. Het gebruik van kralen van klei en rieten manden zijn andere natuurlijke elementen waar ik dol op ben om mee te stylen; ze helpen om alle decorstukken op mijn tafel aan elkaar te binden.

Ik hoop dat deze tips van pas komen als je besluit om je salontafel decor te veranderen! Laat me in de reacties weten wat je nog meer op je tafel wilt verwerken.

xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.