De zoektocht naar de perfecte eettafel

De eettafel was eerder altijd ons favoriete plekje in huis. ‘s Avonds gezellig lang natafelen, borrelen met vrienden en urenlang spelletjes doen. Maar de laatste tijd wordt onze eettafel in beslag genomen door een enorm bakbeest van een computer. De game pc van mijn man. Nu we ons huis en de bijbehorende inrichting aan het aanpakken zijn, zijn we in elk geval tot de conclusie gekomen dat onze huidige hoogglans witte eettafel veel te massief en log is in ons karakteristieke kleine interieur. En zo begon onze zoektocht naar de perfecte eettafel…

Het is in elk geval belangrijk dat die mega game-pc van mijn vent op een bureau komt in plaats van zo aanwezig op de eettafel. Dat ding neemt nu serieus de helft in… En onze huidige eettafel is 160 breed… Moet je nagaan wat een groot scherm dat is haha! Uberhaupt wil ik dat ding niet op tafel, het staat ontzettend ongezellig met al die extra kabels die overal en nergens lopen. Zie de foto maar…..

perfecte eettafel

Welke vorm eettafel?

Ik vind bijvoorbeeld ronde eettafels enorm gezellig staan en daarnaast breken ze een strak interieur. Wij hebben zelf best wel een modern en strak interieur. Als we het een label moeten geven dan denk ik dat het een mix is tussen Scandinavisch en Industrieel. Maar een ronde eettafel is helaas geen optie. Ik heb namelijk zelf een projectje bedacht waarbij ik een bureau voor Leia, een tv-kast, opbergruimte én een zitbank voor de eethoek aan het combineren ben. De hoogglans witte meubelen gaan er dus allemaal uit (dressoir en tv-kast zijn verkocht zoals jullie in de weekly konden lezen), maar we hebben nog steeds witte meubels. Niet zomaar wit, nee in combinatie met hout. Wij zijn namelijk dol op hout, het geeft een ruimte namelijk instant warmte.

Maar goed, geen ronde eettafel dus. Manlief had het over een ovale eettafel. Best een tof idee, maar toen we het internet aan het afspeuren waren schrokken we een beetje van de prijzen. Het zal dus waarschijnlijk gewoon een rechthoekige eettafel worden zoals we nu hebben, maar dan niet met van die logge poten, maar één poot, in het midden van de tafel. Wel zo handig met het bankje dat we uiteraard hebben gemaakt en de loopruimte. Aan de andere kant van de eettafel worden 3 kuipstoelen geplaatst. Maakt het geheel meteen wat speelser. En er is voldoende ruimte voor gezellige borrelavondjes met vrienden.

Duurzame en natuurlijke materialen

Ik ben fan van duurzame en natuurlijke materialen. Vooral gecombineerd met stoere en zware materialen. Dus bijvoorbeeld eikenhouten eettafels met zwarte giet ijzeren poten. Prachtig vind ik het. Man is alleen niet zo’n grote fan van dat zwarte giet ijzer. Zo jammer, want het past perfect in ons interieur. Onze zoektocht gaat dus nog eventjes door, mochten jullie tips voor ons hebben, dan horen we het heel erg graag. We vinden het namelijk echt ontzettend lastig om de perfecte tafel te vinden die ook een beetje betaalbaar is.

Hoe zit dit bij jullie? Liggen jullie woonstijlen ook ver bij elkaar vandaan? Wat voor eettafel hebben jullie in huis? En welke vorm heb je gekozen?

in samenwerking met meneervanhout

11 thoughts on “De zoektocht naar de perfecte eettafel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.