MA Weekly #3 | Een kloddertje verf hier en hiephiep hoera!

MA Weekly #3

In deze derde editie van Momambition Weekly, zijn we flink aan het klussen, verven, gaat Leia uit logeren en vieren we een tweedaags feestje. Daarnaast kort ik de naam een beetje in naar MA Weekly. Klinkt het wat? Of niet doen?

Maandag

Het belooft een drukke dag te worden. Terwijl man thuis is met Leia ga ik samen met een vriendin naar Hengelo om nog een aantal Besta kasten te halen bij de Ikea en bij de bouwmarkt een aantal steiger houten planken. Ik moet mezelf een klein beetje dubbelvouwen in de auto richting Almelo en daar rijden we nog even langs de Gamma voor wat verf. Jullie mogen raden welke kleur op Leia haar kamertje gaat komen…Thuis schroef ik de kasten in elkaar en begint het schuurwerk, eerlijk is eerlijk. Wat een rot klusje. MA Weekly

MA Weekly

Dinsdag

We staan lekker op tijd en en ik breng Leia op tijd weg naar het kdv, waar ik zoals altijd net even langer blijf plakken dan ik eigenlijk wil. Daarna haast ik mij naar huis om te beginnen met verven.

Woensdag

Leia heeft een kdv dagje dus voor mij is het Same shit as yesterday. Verven, verven en uh ja nog eens verven. Ik ben er helemaal klaar mee en ik merk ook echt dat mijn lijf begint tegen te werken. In de avond komt er een mannetje van Marktplaats om onze tv-kast over te nemen en ter plekke wil hij ook de dressoir mee hebben. Die stond alleen nog vol met (nog uit te zoeken) zooi. Dat was dus even snel schakelen, leegtrekken en uit elkaar schroeven. Maar goed, we waren weer een paar honderd rijker en ook wat vierkante meters. Weg met die zooi. MA Weekly

Donderdag

Vandaag geen geklus, maar lekker een moeder en dochter dagje. We beginnen de dag met een lekker schuimbad en we kletsen erop los. Onze mevrouw wil perse een jurk aan met daaronder haar bikerboots en moet zeggen. Ontzettend goede outfit! Daarna gaan we gezellig naar de stad, eten we samen een ijsje, gaan langs de speeltuin en ik scoor vast wat leuke dingen voor Leia haar verjaardag. Het thema staat nu vast: Unicorn Party!! Mocht iemand van jullie iemand kennen die een eenhoorn taart kan maken (in Twente, liefst Almelo) laat het mij dan even weten. Ik ben namelijk heel erg eerlijk dat ik er zelf geen zin in heb om aan te freubelen… Ik denk dat het dan eerder een neushoorn wordt dan een eenhoorn….

Verder loop ik nog even langs het uitzendbureau, die hadden mij gebeld voor een toffe functie en wilden graag nog even een kopie van mijn nieuwe ID. Het is ook mooie functie met weinig uren (ongeveer 8 per week) en daarom dus goed te combineren met mijn zaak en met name met Leia. Om half 7 moet ik naar mijn laatste fysio sessie en dat is natuurlijk nooit leuk. Ik baal stiekem wel dat ik maar 9 sessies vergoed krijg, want meer zouden wel beter zijn voor mijn rug en nek.. Nou ja, dan volgend jaar maar weer…nadat ik bij de fysio wegkom doe ik mijn eerste bestelling voor het bezorgen van boodschappen via Albert Heijn, ik kies ervoor om het te laten leveren tussen 8.00 en 10.00 uur.. Ik ben benieuwd! MA Weekly

Vrijdag

Hieperderpiep! Hoeraaaaa! Vandaag ben ik 28 zomers jong geworden. Dirty Thirty, I’m on my way haha! Om 7:30 krijg ik een berichtje binnen van Appie dat de bezorger onderweg is. Ik kan hem verwachten tussen 7:55 en 8:10 uur.. Om stipt 8 uur komt de bezorgwagen onze straat in rijden en een kwartier later heb ik alles al ingepakt. Echt hoor, we hadden veel eerder moeten beginnen met de bezorgservice van Albert Heijn. Wat handig zeg! Wij hebben op dit moment nog steeds geen auto en ik had denk ik wel een stuk of 10 keer heen en weer moeten lopen als ik deze verjaardagsboodschappen op die manier had moeten ophalen. Ik ben in elk geval fan en we gaan dit absoluut vaker doen. Vooral met drinken (loeizwaar) vind ik het erg handig. Voorheen gingen we gewoon dagelijks naar de winkel, nu heb ik bij appie meteen een voorraadje aan drinken zoals cola flessen en melk gehaald.  MA Weekly

Door Leia wordt ik verrast met een prachtige zelfgemaakte slinger die ze op het kdv heeft gemaakt voor mij. Wat een plaatje!! Ik probeer de fake lashes van Beautygloss uit, maar het duurt een dik uur voor ik ze een beetje fatsoenlijk op mijn mijn ogen heb zitten. Voor mij zijn ze een no-go. Of ik heb gewoon te erge worstenpootjes.. Dat kan natuurlijk ook…. Rond de klok van 10 komen mijn ouders en mij opa binnen en worden Leia en ik enorm verwend. Leia krijgt een springkussen (alvast voor haar verjaardag zodat ze er NU van kan genieten, nu het nog mooi weer is). Wij krijgen een Gas BBQ, en daar ben ik echt superduper blij mee! Vervolgens komt er 2x post binnen. Eerst onze stoel die ik bij de Lidl had besteld voor een klein prijsje van €34,95 en daarna een Greetz bezorger met een prachtige bos bloemen van mijn schoonzusje en zwager. Enorm lief!

Zoals jullie weten ben ik de laatste tijd flink aan het opruimen, reorganiseren en ook ontspullen. Ik gaf mijn moeder maar liefst 5 tassen vol kleding en schoenen mee die ik niet meer draag en wat andere handige dingetjes. In de avond komt mijn lieve vriendinnetje langs die ik inmiddels een dik half jaar niet meer heb gezien. We borrelen, kletsen en lachen erop los. Ik heb d’r gemist en het was heerlijk om weer zo lekker samen te zitten. Oh ja en ik zet nog deze gave winactie online op Facebook. Wel ff meedoen he?!

Zaterdag

Ik sta samen met Leia op en we beginnen met wat voorbereidende dingetjes voor de hapjes, want vandaag krijgen we wat vrienden over de vloer die blijven slapen. Leia en ik proeven stiekem even voor en ik kom er daardoor achter dat ze verzot is op gerookte zalm. Score! Lekker hapje trouwens: Rookvlees rolletjes met monchou.. In de monchoe even een rode ui snipperen + 2 theelepels kerrie toevoegen en wat peper en zout. Dat in het rookvlees rollen en klaar is kees.. Lekker joh!

Terwijl man nog even wat boodschapjes doet, ik had namelijk heel handig flessen sinas besteld.. Maar bij het bezorgen op vrijdag kwamen we erachter dat deze handige dame 6 kleine flesjes had besteld, ipv de normale 1,5 liter flessen…Maar goed, terwijl hij samen met Leia de boodschapjes doet, gooi ik de stofzuiger nog even door het huis en komen onze vrienden al binnen druppelen. Mijn vriendinnetje is zo lief om voor ons allemaal iets mee te brengen. Zo wordt Leia verwend met mega schattige poezen klipjes voor in het haar en een bellenblaas, krijgt Marco een heerlijk geurende bodyspray en ik. Ik krijg een heeeeeeeerlak pakket van Rituals. Rituals is bij mij altijd punten scoren en deze groene geur had ik nog niet in de badkamer staan.

Leia wordt om 17.00 uur opgehaald door een vriendin. Ze logeert een nachtje bij een vriendje van het kinderdagverblijf zodat wij een avondje met vrienden op stap kunnen. Leia heeft er overduidelijk zin in en ik, ik moet uiteraard janken. Wat een emo-muts ben ik geworden sinds ik haar heb zeg! Gelukkig ben ik niet de enige, ik zie dat manlief het ook wel erg lastig vindt en daar word ik dan weer week van. Het is wat in ons gezin haha!

Ik krijg een boel lieve filmpjes en foto’s doorgestuurd gedurende de avond en ook wanneer ze lekker ligt te snurken krijg ik een paar mooie foto’s toegestuurd. Ze is in goede handen en dat doet me goed. We kletsen een hoop bij met onze vrienden en na een lekkere make-up sessie en wat drankjes, besluiten we toch maar even naar de stad te wandelen om te kijken of het wat is. We belanden bij Ibiza, ik denk dat dit de meest leuke tent is om dansjes te doen in Almelo. De rest spreekt mij niet echt aan, maar dat doet deze stad toch al niet. Ik voel me stiekem best wel oud als ik daar de tent binnenloop. En wat zijn die meiden tegenwoordig schaars gekleed?! Maar goed, het was een ontzettend gezellige avond…

Zondag

Wakker worden zonder gezang van Leia is wel een dingetje hoor… Rond de klok van 12 gaan onze vrienden richting huis en ruimen we op. Stofzuiger erdoor en die afwas.. die doen we morgen wel. Man valt in slaap op de bank en tegen een uur of 2 is daar onze lieve prinses weer. We zitten nog even na te kletsen in de tuin, terwijl de kinderen elkaar zowat vermoorden op het springkussen. Heerlijk. Leia heeft het super goed gedaan en het was een groot succes.

Ze was netjes, beleefd en heeft daarnaast flink geslapen. Ik ben trots op onze dame! Nadat ze weg is, ploffen we met z’n drietjes op de bank en kijken Vaiana op Netflix. Wat is dit een prachtige tekenfilm! Echt een aanrader. Rond de klok van 21.00 uur kruipen we in bed. We zijn tenslotte geen 18 meer en zo’n avondje stappen zijn we niet meer gewend. Binnen no-time liggen we te snurken en voor ik het weet gaat onze wekker weer af…

MA Weekly

Het was in elk geval een lekkere drukke week waar we flink aan de bak zijn geweest. Ik type deze MA Weekly op mandag, vandaag dus, terwijl Leia haar middagslaapje doet. Verder genieten we vandaag van het mooie weer. Blogjes die je de afgelopen week van mij kon lezen waren:

Wat voor leuks hebben jullie ondernomen? En wat was jouw favo artikel van de afgelopen week? Tot volgende week voor een nieuwe editie van MA Weekly, We zijn weer benieuwd naar al jullie leuke reacties. Liefs Cassandra

4 thoughts on “MA Weekly #3 | Een kloddertje verf hier en hiephiep hoera!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.