Dagje Maritiem Museum : Offshore Experience voor jong en oud

Vorig weekend mocht ik samen met mijn gezin een dagje naar het Maritiem Museum in Rotterdam. Super gaaf want dit was de eerste keer dat ik voor Momambition op pad mocht als “pers”.  Het Maritiem Museum is gevestigd in Rotterdam. Wat ongeveer 20 minuten bij ons vandaan ligt met de auto, een echte thuiswedstrijd dus.

Wat is het maritiem museum?

Het maritiem museum is een museum wat van alles laat zien wat te maken heeft met de zee en zeevaart. Ze doen dit door middel van tentoonstellingen maar ook is er van alles te ervaren voor jong en oud. Ik ben nog niet eerder in een museum geweest wat haar bezoekers zo uitdaagt om van alles te doen en te proberen.

Ik denk dat het waarschijnlijk het leukste is als ik gewoon vertel hoe onze dag bij het maritiem museum verlopen is. Zo merk je snel wat voor leuke dingen er allemaal te doen zijn.

Aankomst bij het Maritiem Musuem

We komen aan en zoeken natuurlijk als eerst een plekje voor de auto, we hebben geluk en kunnen heel dicht bij parkeren. Met zijn viertjes lopen we naar een groot gebouw toe waar met grote letters MARITIEM MUSEUM opstaat. Links is er een haven die vol ligt met allemaal boten. Er ligt zelfs speciaal dit weekend een gigantisch containerschip aangemeerd waar we een kijkje op mogen nemen.

We besluiten eerst naar binnen te gaan. Bij de balie krijgen we onze kaartjes en worden we direct doorgestuurd naar een andere kleine balie. Deze balie is speciaal voor kinderen, ze krijgen daar een paspoort waar allemaal interactieve opdrachtjes instaan. Door het hele museum zijn namelijk dingen te doen voor kinderen. Super leuk en mijn zoon van 5 is dan ook helemaal in zijn nopjes. Nu eerst een kopje koffie drinken in de brasserie van het Maritiem museum en daarna gaan we naar de eerste activiteit.

Maritiem Museum

The offshore experience

Stop één is de offshore experience, we gaan een ruimte in waar we eerst een spannend filmpje ze zien krijgen over veiligheid op een boorplatform. Grappig genoeg heeft mijn man hier gewerkt (op zo’n platform)  en dus is het extra leuk voor ons om dit te zien.  Na het filmpje mag/moet je beschermende kleren aantrekken die netjes in vakjes staan te wachten. Een veiligheidshelm en hesje. Natuurlijk helemaal geweldig voor de kids. Als familie minion gaan we vervolgens op pad naar de volgende ruimte. In deze ruimte mag je allemaal offshore gerelateerde opdrachten doen.

Super leuk maar wel erg druk en daarom doen we niet alles. We gaan met de lift naar beneden en komen “onder water”aan. Het is er donker en met speciale levensechte projecties word het onder water leven van een boorplatform weergegeven. Erg indrukwekkend. De kinderen vinden het super spannend. Al met al was de offshore experience erg leuk, interactief en leerzaam.

Maritiem Museum Maritiem Museum

Speuren maar

Een van de opdrachten van het paspoort is een speurtocht. Als we verder lopen komen we bij het tentoonstelling gedeelte aan. Hier vind je mooie oude schilderijen en andere “oude”dingen die je kan bekijken. Erg leuk, vooral de super grote schilderijen vind ik prachtig. Voor de kinderen is het weer extra leuk gemaakt door hier en daar hints achter te laten. We gaan dus de hele tentoonstelling af opzoek naar de dingen die we moeten zoeken. Echt heel leuk! Als we een ding niet kunnen vinden worden we geholpen door een super enthousiaste medewerker.

Daarna gaan we door naar het speelgedeelte ‘Professor Plons” Dit is een grote indoor & outdoor speelruimte. Vol met allemaal speelgoed wat te maken heeft met het zee leven. Er is een zeilboot die rondjes draait, een piratenschip waar je in kan spelen en buiten gaat de pret nog even door.

We zitten op de tweede verdieping maar dat mag de pret niet drukken, het is juist adembenemend buiten. Je hebt een uniek uitzicht op de haven en op Rotterdam zelf terwijl je kinderen zich vermaken met een brandweer boot, een hijskraan, een speedbootje en nog veel meer. Wat een gezelligheid en wat een heerlijke plek zo hoog boven de stad.

Maritiem Museum

Tijd voor de lunch

Ondertussen lopen we al weer een tijdje rond in het museum en beginnen onze maagjes te knorren, we besluiten de weg over te steken waar een super leuk straatje zit met allemaal hippe restaurantjes. We strijken neer bij een bagel zaakje en bestellen (jawel) een bagel. Echt heerlijk! Na een koud drankje en een lekker broodje gaan we naar het buiten gedeelte van het museum. Daar is namelijk ook nog van alles te doen en te zien. Je kan er zelfs in kleine bootjes varen maar daar hangt wel een meerprijs aan vast. Wij besluiten het over te slaan en bekijken verschillende schepen van binnen. We kunnen het grote containerschip bekijken (die is echt heeeeel groot) en bekijken ook juist wat kleinere oude booten van binnen. In een kun je boots knopen leren maken! Super grappig!

Tussen de aangemeerde boten is er ook weer wat leuks te doen voor de kinderen. Je kan namelijk een bootje besturen met een afstandsbediening. Deze activiteit staat weer in het paspoort en ik kan met recht zeggen dat mijn zoon dit de aller coolste activiteit vond. Daarna lopen we via de andere kant terug waar we nog kunnen knutselen in de knutsel boot. Even verderop is er weer een activiteit namelijk zakken over een loopplank dragen. Beide jongens vinden dit echt super en doen het meerdere keren.

Maritiem Museum

Tot slot

Na een uur of 4 rondlopen zijn we alle vier moe en als we dan ook nog het laatste object vinden van de buitenspeurtocht besluiten we lekker naar huis te gaan. We hebben echt een hele leuke en vooral super interactieve dag gehad. Vooral de oudste vond het allemaal heel erg leuk. De jongste van bijna 2 was nog iets te jong maar dat hinderde verder niets. Ook voor hem was het een leuke dag.

Wil jij ook een keer naar het Maritiem Museum? 

Dat kan! Het adres is  Leuvehaven 1
3011 EA  in  Rotterdam

Een kaartje kost voor een volwassen 12,50 en voor kinderen van 4 tot 12 jaar 9 euro. ( tot 4 gratis)  Voor de openingstijden en kaart verkoop kun je op hun website terecht.

www.maritiemmuseum.nl

Liefs Shirin

Meer inspiratie voor leuke uitjes nodig?

Kijk dan ook even bij deze leukerds van onze redactie

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.