Een dagje Wildlands Adventure Zoo, onze ervaring

Dinsdag zijn wij met Leia en haar opa, oma en oom een dagje naar het Wildlands Adventure Zoo geweest en vandaag deel ik mijn ervaringen over het vernieuwde thema park:

Van Noorder dierenpark naar Wildlands Adventure Zoo

Als klein meisje ging ik vroeger regelmatig met mijn moeder naar het Noorder dierenpark in Emmen. Als ik mij niet vergis heb ik er zelfs een heus abonnement op gehad en vond ik het prachtig om tussen de diertjes te lopen. Leia is ook een ontzettende dieren liefhebber en voor ons was de keuze dan ook snel gemaakt om haar een dagje mee te nemen naar het vernieuwde park, Wildlands Adventure Zoo. Het park heeft inmiddels al een miljoen bezoekers ontvangen sinds ze heropend zijn en dat vind ik best een nette prestatie.

Wildlands Adventure Zoo Kompasplein

Kompasplein

Wanneer je Wildlands Adventure Zoo binnenkomt sta je meteen op het Kompasplein. Een overzichtelijk plein met een winkeltje, een lunchroom, een mega groot kompas wat ook nog eens fungeert als een koffiecorner met ijs en snacks en natuurlijk een grote kaart van het park. Vanuit het Kompasplein kun je drie richtingen op: naar de Jungola, de Nortica of de Serenga. Drie verschillende klimaten met de daarbij behorende dieren.

Wij begonnen onze expeditie in de Jungola:

Wildlands Adventure Zoo Jungola

Jungola

Zodra je de deuren opent komt je een benauwd klimaat tegemoet en dan weet je meteen dat je in de jungle bent. Je begint je Jungola Expeditie in een Vlindertuin met uiteraard vlinders maar ook slangen en alligators. De vlindertuin is niet meer zo groot als je hem kent van het Noorder dierenpark, maar hij is wel mooi ingericht.

Wildlands Adventure Zoo

Vervolgens loop je door naar het Maki woud en de Olifanten. De Jungola is echt prachtig ingericht moet ik zeggen en het bootje varen over de Rimbula River vonden we ook ontzettend mooi. Je kunt de kinderwagen bij de entree stallen en je kind dus gewoon op de arm meenemen.

In het Birdy Bush was het echt feest. Voor een euro koop je een klein bakje met voer en voor je het weet zit je onder de Lori’s. Dit was echt een ontzettend leuke ervaring. Leia vond het ontzettend mooi om de vogeltjes te zien alleen ze vond het niet zo leuk dat ze op haar gingen zitten haha. Wat is Wildlands Adventure Zoo mooi ingedeeld!

Wildlands Adventure Zoo

Serenga

Dit vond ik persoonlijk de mooiste plek van het park en de Serenga is ook het grootste gedeelte van Wildlands Adventure Zoo. Je loopt naar binnen via het Zonnepaleis en kunt eerst rustig aan de warmte wennen bij de geitjes en dwerghondjes. De geiten kun je aaien en je kunt ook gewoon naar binnen bij hun verblijven. De Dwerghondjes rennen door het park heen en dit vond Leia natuurlijk ontzettend interessant. De poepjes op de grond bij de geitjes zag Leia al aan voor snoepjes hhahaha. Maar gelukkig heeft ze ze niet gegeten.

Wildlands Adventure Zoo

Heel eerlijk het Animazia gedeelte hebben wij overgeslagen. Het was ons te mooi weer om overdekt te gaan spelen, maar bij een regenachtige dag is dit de perfecte plek om even alle energie kwijt te kunnen in het klauterpark van Wildlands Adventure Zoo.

In de Serenga kun je ook met een safaribus door het verblijf van de dieren heen scheuren, alleen waren de rijen ontzettend lang dat we het maar hebben gelaten. De Bavianenarea was ontzettend leuk ingericht met allemaal kleine grotjes waar deze viespeuken zich in kunnen verstoppen. Sorry ik vind Bavianen en echt viezerikken hahah!

Wildlands Adventure Zoo Nortica

Nortica

Dit is het kleinste klimaat gedeelte van het park. Je begint bij de zeeleeuwen die heerlijk lagen te luieren op hun rotsje in de zon en je loopt vervolgens door richting een attractie genaamd de Artic 1. Een 3D attractie die ontzettend leuk in elkaar is gezet en je echt even laat schrikkken tijdens je reis.

Na deze attractie loop je door naar de Pinguïns en de ijsberen, die laatste hebben wij helaas niet gezien. Ze hadden er net een show op zitten die wij uiteraard hebben gemist.. Ze zullen dus wel moe geweest zijn. Maar de Pinguïns kun je gewoon aanraken, pas wel op dat ze je niet bijten haha. De verblijven van de dieren zijn mooi ingericht en best wel groot, maar persoonlijk vond ik dit het minst leuke gedeelte van het park.

Wildlands Adventure Zoo Nortica

Wildlands Adventure Zoo dierentuin Nortica

Entree prijzen en eten

De prijs van een toegangskaartje ligt rond de 30 euro, maar wie slim is kijkt even rond op internet voor een kortingscode. Wij hebben de kaartjes uiteindelijk via ANWB aangeschaft met 3 euro korting per kaartje. Je kunt ook een abonnement aanschaffen. Deze zijn 46,50 voor kinderen en 75 voor volwassenen en hiermee kun je het hele seizoen naar het park komen. Wanneer je dus een beetje in de buurt woont is dit zeker de moeite waard om te doen. Je hebt je bezoek er binnen drie keer namelijk al uit.

Er zijn overigens overal genoeg toiletten en ze zien er netjes uit. Ook voor de mindervaliden zijn er zat mogelijkheden en toiletten. Bij de mindervaliden toiletten vind je bij de meesten ook een verschoonplek voor je baby. Wel zo handig!

Wildlands Adventure Zoo dierentuin

Het eten en drinken in het park ligt iets hoger dan de gemiddelde prijs wat je betaalt op een terras, maar wanneer je een hapje wilt eten kun je prima lunchen op het Kompasplein. Je betaald voor je lunch ongeveer 8 euro en krijgt dan een rijk belegd broodje (ik had een broodje carpaccio). Je kunt verder ook een kinderbox bestellen met patatjes en die is dan aangevuld met een Caprisonne pakje drinken en dan een kroket, frikandel of kipnuggets. In deze box zit ook een verassing en je betaald hier 5,95 voor. Dit betaal je ongeveer ook voor een kindermenu bij de Mac Donalds dus die prijzen liggen er niet echt ver naast.

Wildlands Adventure Zoo dierentuin

Conclusie van Wildlands Adventure Zoo

Het Wildlands Adventure Zoo is een prachtig themapark geworden met wat minder dieren dan in het Noorder dierenpark. Persoonlijk vind ik dit helemaal niet zo erg, want de dieren hebben nu wel een prachtig groot verblijf. Wat ik jammer vond en zeker miste waren de informatieborden bij de dieren. In het Noorder dierenpark had je altijd van die paspoorten/bordjes bij de dieren met vol op informatie. Wat mij opviel was dat er ontzettend veel mensen continue op hun telefoon bezig waren en dit mij best irriteerde.

Na afloop kwam ik er pas achter dat je middels een app alle informatie over de dieren kunt bekijken. Dit verklaard natuurlijk meteen waarom mensen steeds met hun telefoon bezig waren. Op zich een leuk concept maar om tijdens een dagje uit nou continue met je telefoon in de weer te zijn vind ik wat minder, naar mijn mening zouden ze het beter middels interactieve borden kunnen doen op het park zelf.

Verder ben ik wel van mening dat Wildlands Adventure Zoo park leuker is wanneer je kinderen al wat ouder zijn. Leia wordt volgende week 2 jaar en de speel toestellen die zijn geïnstalleerd in het park zijn toch meer voor de wat grotere kinderen. Vonden we dit erg? Neuh, want het was wel een prachtige ervaring en Leia (en ook wij) hebben onze ogen uitgekeken en ons ontzettend vermaakt. We gaan in de toekomst absoluut nog een keer naar Wildlands Adventure Zoo.

Wildlands Adventure Zoo dierentuin

Ben jij al naar het Wildlands Adventure Zoo geweest? Wat vond jij ervan?

2 thoughts on “Een dagje Wildlands Adventure Zoo, onze ervaring

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.