Andrea | Kies eens voor jezelf, je bent het waard!

En de keuze is gevallen op……….MIJZELF! Keuzes maken doen we hele dagen door. Eten we aardappelen of pasta. Kiezen we voor een jeans of een jurkje vandaag? Gaan we vanavond bankhangen of moeten we dat ene artikel nog afmaken? Doe eens gek en kies eens voor jezelf

Het gaat hier om vraagstukken die ogenschijnlijk niet heel belangrijk zijn. Want zeg nou zelf; doet het er echt toe of het nog eens een dagje pasta wordt? Is het jurkje per definitie een betere keuze dan de jeans? Oké, het artikel afmaken of chillen op je bank is wellicht afhankelijk van de afspraak met je werkgever en of er een deadline is.

Weet je wel hoeveel keuzes wij op een dag maken? Ongemerkt zijn dat er heel wat. Waar baseer je deze keuzes op? Een tijdje terug kwam ik tijdens een “bankhang-avond met een vriendin” op een gesprek over kiezen, kiezen voor jezelf. Zoiets als; een NEE tegen een ander is een JA tegen jezelf. Dat klinkt heel mooi en is ook de keiharde waarheid maar wat nu als je dat best lastig vind of zelfs helemaal niet gewend bent om te doen?

Kids First

Ik ben zo’n moeder die altijd vind dat de keuze in het belang van de kinderen moet zijn. Schreef ik “ik ben?”. Misschien moet dat, heel voorzichtig hoor, wel “was” zijn. Want weet je, als jij als moeder voor jezelf kiest is dat zeker soms όόk in het belang van de kids. Maar oh jee wat een geworstel is dat! Het voelt al snel zo egoïstisch. Maar de vraag is of dat wel zo is.

Een avondje uit, oppas regelen en compleet opgeladen weer thuiskomen! Hoe heerlijk klinkt dat? En dat kan lekker met vriendinnen zijn of juist met je partner. Zet dit tegenover het zoveelste  avondje zappen, maar een beetje hangen op de bank en keurig op tijd je bed in rollen. (En nee, dit moet je niet zwart wit zien want beide is op zijn tijd heerlijk).  Hoe fijn is het om even niet te zorgen, niet de “oppas” te zijn maar even weer gewoon JIJ! Vrouw! Even niet “de moeder van”.

En de kids dan? De kids….die hebben een heerlijke avond. Oma komt oppassen of misschien dat stoere buurmeisje of een lieve neef of nicht. Zullen ze je missen? Heel misschien vinden ze het moment van vertrek niet leuk, maar daarna zijn ze het meestal snel vergeten. Sterker nog; mijn kids staan te juichen! En nee, dit neem ik ze niet kwalijk. Ik leg ze eigenlijk alle avonden op bed, dus tja dat verveeld ook weleens. Oma leest nog een extra verhaaltje, laat ze iets langer op…………..

Kies eens voor jezelf!

En jij? Jij bent heerlijk aan het genieten. Even alleen maar aan jezelf denken, geen gesprekken die om de 5 minuten stil liggen omdat iemand moet plassen, zijn veter los heeft of even een kusje wil. VRIJHEID!!!!! En wat doet dat met je? Je komt weer dichter bij jezelf. Wie ben ik en waar ligt mijn passie? ’s Avonds bij thuiskomst hoor je dat iedereen lief is gaan slapen en ze zich prima hebben vermaakt.

Dus egoistisch? Nee, verre van! Zie het als een win-win situatie voor alle partijen. Misschien dat oma op is….maar die slaapt vast wel weer een keertje bij ☺. Het oppasmeisje wordt netjes betaald en jij geniet nog even heerlijk na van je “gewoon-vrouw-die-genoten-heeft-avondje”.

Je bent het waard

En zo mag je vaker aan jezelf denken. Nee vandaag kan je even met niemand spelen. Waarom niet? Omdat mama vandaag andere plannen heeft. De kids zullen misschien even mopperen maar wanneer jij nog met een schuldgevoel kampt gaan zij alweer op in hun eigen spel.

Op wie laat jij de keuze vallen? De kids? Goed hoor, dat verdienen ze ook. Maar pak zo nu en dan ook JOUW moment! Kies eens voor jezelf, BECAUSE YOU’RE WORTH IT!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.