Toverland, voor als je behoefte hebt aan een beetje magie.

Vakantie betekent ook dagjes weg! Voor ons stond er een dagje Toverland op het programma. Onze jongens hebben hun ogen weer uitgekeken. Zijn jullie nieuwsgierig geworden, waar ze zo van onder de indruk zijn op de foto? Lees dan snel verder en laat de magie je meenemen.

Toverland, een stukje geschiedenis en opzet

Toverland is een attractiepark in Sevenum, 15 kilometer van Venlo. Op 19 mei 2001 opende ze de poorten van het overdekte gedeelte, Land van Toos. In 2004 werd het overdekte gedeelte uitgebreid met de komst van Magic Forest. Buiten opende de Booster Bike, de eerste motor achtbaan. In 2007 kwam de grootste houten achtbaan van de Benelux, de Troy. In 2010 wordt het themagebied rondom Troy uitgebreid door de komst van schommelschip Scorpios en de paarden van Itahaka. In 2013 wordt het park verder uitgebreid met de komst van het themagebied de Magische Vallei. De magische vallei wordt bewoond door de Dwervels. Ik vind dit zelf  het mooiste stuk van het park. Het is af, het klopt, het is prachtig. In 2018 wordt Toverland anderhalf keer zo groot, het park gaat weer een nieuw themagebied openen. Wij kijken er al naar uit!

Magische Vallei

Onze dag Toverland was geweldig en magisch! We hadden prachtig weer. Bij de entree werd er door onze Vinz al flink geknuffeld met Toos. Senn vond het allemaal wat spannend en bleef voor hem op veilige afstand. Je komt Toverland binnen in overdekte gedeelte, onze jongens wilde direct daar blijven. Wij wilde naar buiten. Wij beginnen altijd het liefste achteraan in een pretpark. Hiermee ontlopen we de grootste drukte, kunnen we lekker op ons gemak doen. We begonnen onze dag bij de magische vallei. Zoals eerder gezegd dit is écht ons favoriete gedeelte. Water en kinderen, meer is er niet nodig. Of toch wel, reserve kleding! Vooral bij zonnig weer. Je houdt ze niet uit het water. Na een ritje in de Djenga River zijn we heerlijk verder gelopen door de magische vallei.

Troy themagebied

Vanuit hier liepen we terug naar het Troy themagebied. De paarden van Itahaka vallen altijd goed in de smaak bij de heren. Ook moest er ook dit jaar weer gekeken worden of ze beide nu zo sterk zijn dat ze het paard van Troy mee naar huis konden nemen. “Senn we moeten écht meer groentes eten!”.

toverland
Kan ie al mee naar huis?

Magische Zomershow d’Junga

Ook dit jaar heeft Toverland weer een magische zomershow, d’Junga. Die moesten we natuurlijk zien! Opvallend was dat toen we er stonden te wachten, Vinz vroeg, gaan ze weer zo hoog duiken? De show van twee jaar geleden kon hij zich nog herinneren! d’Junga is een nieuwe zomershow.

“In d’JUNGA ontdekken de toeschouwers samen met een mensenkind de wereld van de Dwervels; magische wezens die wonen in themagebied Magische Vallei. Van nature is het een schuw volkje, maar daar brengt de komst van het mensenkind verandering in. In een poging om indruk op het meisje te maken, laten de Dwervels hun meest fantastische kunsten aan haar zien. Het belooft een show vol acrobatiek en adembenemende stunts te worden, met als hoogtepunt een trampoline-act waarbij maar liefst 7 meter hoog gesprongen gaat worden”

We hebben ervan genoten! Keken onze ogen uit. De show was goed te volgen voor de heren.

Magic forest en land van Toos

Het overdekte gedeelte van Toverland, Magic Forest en Land van Toos mochten we natuurlijk niet overslaan. Senn genoot van de voor hem veilige attracties, de draaimolen, de trucks, de échte grote jongensachtbaan. Vinz overtrof zichzelf door in de Backstroke te gaan. In deze gedeeltes is wederom alles af, met oog voor detail. Je ziet en voelt met hoeveel liefde er aan en in dit park wordt gewerkt.

toverland

Conclusie:

Toverland, is en blijft een geweldig park. Met name de opzet is in mijn ogen bijna perfect te noemen. Je hebt het overdekte gedeelte waar genoeg te doen is, het buiten gedeelte. De afwisseling van attracties met speelgelegenheden voor de kinderen. Dat is echt hun kracht waardoor het voor de hele familie geschikt is, er is voor ieder wat wils. Het park wordt goed bijgehouden, schone wc’s, goede horeca. Het is gewoon af en er is oog voor detail. We gaan volgend jaar absoluut weer terug. Ondertussen gooi ik thuis de discussie maar weer eens op, om toch maar eens te kijken voor een abonnement.

Liefs Nancy

Meer inspiratie voor leuke uitjes nodig?

Kijk dan ook even bij deze leukerds van onze redactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.