Een Barbecue menu voor je dreumes samenstellen

Met dit prachtige weer is de kans dat de barbecue wordt aan gestoken natuurlijk heel groot.Als jullie net zoals wij gewoon een paar pakken vlees uit de koeling rukken zitten er vaak veel en soms ook pittige kruiden door. Als je kindje die heftige kruiden nog niet gewend is kun je natuurlijk andere hele lekkere dingen op de barbecue gooien voor de kleine. Een lekker barbecue menu voor je dreumes.

Een Barbecue menu voor je dreumes samenstellen

Visje

Je kunt verse vis nemen of visfilets uit de vriezer. Een wit visje is een lekkere neutrale smaak die nog lekkerder wordt op de barbecue. Laat de filet bij voorkeur even ontdooien. Besprenkel de vis met olijfolie en doe er eventueel wat kruiden over die je kleintje al gewend is. Bijvoorbeeld: dille, peterselie of  basilicum. Pak de filet in aluminiumfolie en leg het pakketje een minuut of 15/20 op de barbecue . De vis is klaar als deze makkelijk uit elkaar valt.

Kippie

Ga je toch aan de gang met stukjes vlees en stokjes dan kun je er natuurlijk heel makkelijk ook een maken voor de kleine. Een paar stukjes on gekruide kip op een stokje met wat stukjes groente of ananas. Controleer goed of de kip wel gaar is en haal het van het stokje.

Groente

Je kunt groente heerlijk grillen op de barbecue. Doe dit bijvoorbeeld met schuin gesneden courgette en aubergine. Maar het kan natuurlijk ook met tomaat, paprika en wortel. Besprenkel de groente wel eerst met wat olijfolie. Gril de plakjes ongeveer 5 minuten op de barbecue en klaar is kees.

Gepofte aardappel

Mijn favoriet van het hele barbecue gebeuren, een lekkere gepofte aardappel van de barbecua. Was de schil goed schoon en kook de aardappel een minuut of 10 voor. Laat de aardappel even afkoelen Maak met een mesje een kruisje in de aardappel en doe er een beetje boter op. Pak de aardappel in met een stukje aluminium folie. Leg het aardappel pakketje zo’n 20 min op de barbecue. Is de aardappel lekker zacht? Dan is hij klaar.

lees ook: Zoete aardappel met kip

Toetjes time!

Een lekker toetje mag natuurlijk niet ontbreken. Maak een lekkere frisse en gezonde smoothie van bijvoorbeeld mango, meloen en yoghurt. Heb je thuis ijs vormpjes? Dan kun je het natuurlijk net zo goed even invriezen! Dubbel feest want wie lust er nou geen ijsje met dit heerlijke weer.

Een heerlijk barbecue menu voor je kleine!

Wat eet jouw kindje het liefste van de barbecue?

 

One thought on “Een Barbecue menu voor je dreumes samenstellen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.