Back to school | nieuwe ronde, nieuwe kansen

De meeste regio’s zijn alweer van start gegaan, wij in regio Noord zijn begonnen aan de laatste week zomervakantie. Time flies when you’re having fun, de vakantie is voorbij gevlogen. Ondanks het matige zomerweer en het feit dat we deze zomer niet weggingen, hebben we ons prima vermaakt! Maar aan alle leuke dingen komt een eind. Langzaam maar zeker zijn we ons aan het voorbereiden op een nieuw schooljaar samen met de squla quiz. Back to school en alle andere werkzaamheden…

Back to school

Dit wordt voor mij het eerste jaar dat ik geen kids meer in de kleuterklas heb, wat theoretisch gezien betekent dat de kinderen zelf naar school zouden kunnen lopen (we wonen om de hoek). Na ruim 9 jaar is dat best wel een mijlpaal.
Silvijn gaat naar groep 3, Casper naar groep 4, Fajah naar groep 7 en Esra gaat naar 2 havo.

Maar back to school betekent ook dat het hele ochtendritueel van boterhammen smeren en op het laatste moment gymkleren bij elkaar zoeken weer gaat beginnen. Geloof me, ik ben geen ochtendmens, ik heb dit niet gemist. ‘Lekker vroeg opstaan, want dan heb je nog wat aan de dag’ is niet aan mij besteed. ‘s Avonds lekker lang doorhalen en veel te laat het bed inrollen, is meer mijn ding.

Back to work

Het voordeel van werken als (dans)docent is dat ik alle vakanties vrij ben, dus in de zomer ruim 6 weken!, en daardoor weinig problemen heb met oppas. Naast mijn werk als docent, werk ik 1 a 2 dagen als verkoopster in een danswinkel. Voor deze danswinkel schrijf ik ook tekstjes en plaats ik hier en daar wat content online. Ik zet ook wel eens koffie, maar dit staat niet in mijn taakomschrijving :-p En verder schrijf ik stukjes op oa Mamazijn, Girlslabel en hier bij Momambition. Van alles en nog wat, maar juist de combinatie van dingen die ik leuk vind, maakt dat ik plezier heb in alles wat ik doe.

Nieuwe ronde….

Nieuwe kansen! Ik leef en denk in schooljaren, dus de start van een nieuw schooljaar is voor mij zoiets als Oud & Nieuw, inclusief goede voornemens. Ik heb me bijvoorbeeld voorgenomen om afspraken ook echt in mijn agenda te gaan schrijven en ‘s ochtends een half uur eerder op te staan.

Maar verder staan er ook weer leuke nieuwe uitdagingen te wachten! Zo ga ik eindelijk beginnen aan mijn opleiding Copywriter van de NTI en staan er leuke dingen op de planning met Shirley van Flawlash by Shirl.
Mijn werk en het werk le husband plannen rondom school en hobby’s van de kids, is altijd een enorme uitdaging.

Ons leven is lekker druk en heerlijk chaotisch, in  ieder geval nooit saai! Vind je het leuk om een kijkje te nemen in ons leven? Dat kan :-) Op Momlife in heels vind je korte family vlogjes (en vergeet vooral niet om je te abonneren).

Na 6 weken vakantie heb ik in ieder geval weer veel zin om te starten met nieuwe dingen en de draad weer op te pakken!

The way to get started, is to quit talking and begin doing. – Walt Disney

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.