5 uitspraken waar ik als werkende moeder niet blij van wordt

Als werkende moeder krijg je soms behoorlijk wat kritiek over je heen. Gemene opmerkingen of van die zeurende vragen die niet altijd even leuk zijn. Die opmerkingen krijg ik nog niet eens van mannelijke collega’s, nee het is meestal het vrouwelijke soort die hier wel het een en ander over te zetten heeft. Vandaag deel ik 5 uitspraken waar ik als werkende moeder niet blij van wordt. 

5 uitspraken waar ik als werkende moeder niet blij van wordt:

‘De eerste jaren zijn zo kostbaar! Later kun je toch nog genoeg werken?!’

Ik ben het helemaal eens dat de eerste jaren heel erg kostbaar zijn. Maar dat zijn de overige jaren in mijn ogen net zo goed. Ik koester ieder moment die ik heb met mijn dochter of ik nu wel of niet werk. Daarnaast is het voor ons niet mogelijk om van één loon te leven, die luxe hebben wij niet. Daarnaast vind ik het gewoon prettig om financieel onafhankelijk te zijn van mijn man. Dat is iets wat in mij zit. Ik wil niet mijn hand hoeven ophouden als ik wat wil kopen.

Waarom heb je kinderen gekregen als je ze door een ander laat opvoeden?

Deze opmerking kan ik echt niet waarderen. Alsof ik niet zou hebben nagedacht over het krijgen van een kindje. Dat ik een werkende moeder ben, wil niet zeggen dat ik niet goed voor mijn dochter zou zorgen. We hebben een goede balans moeten vinden, dat wel. Maar mijn dochter wordt zeker niet opgevoed door een ander. De kinderopvang is fantastisch en ze gaat de ene week 3 dagen en de andere week 2. Goed voor haar ontwikkeling en vooral omdat ze ook enig kind is, vind ik de interactie met andere kinderen heel erg belangrijk. Een stukje balans.

‘Wat lekker dat jij thuis kunt werken en zelf je uren in kan delen.’

Ja echt heerlijk dat dit kan. Maar productief ben ik niet. Thuis werken (en dan met name aan het blog) doe ik dan dus ook echt op momenten dat zij slaapt. ‘s Avonds dus, naast mijn normale baan (buiten de deur). Tussendoor vermaak ik mijn dochter, doe ik wel wat mail, doen we de boodschappen, het huishouden en meer van dit soort zaken.

‘Jij wilt toch geen promotie? je hebt een jong kindje!’

Huh? Say what?! Dus omdat ik een jong kindje heb mag ik geen ambities meer hebben? En hoe zit dat met mannelijke collega’s die net vader zijn geworden dan? Die verdienen wel een promotie? Die hebben wel het recht om ambitieus te zijn?

´Wat lief van jouw man dat hij een ‘papadag’ heeft! Je boft maar.´

Dit vind ik echt zo’n killer he. Hoezo krijgen mannen tegenwoordig kuddo’s als ze een dag thuis blijven voor de kinderen en wordt een werkende moeder afgebrand. Dat is toch geen logica? Die van mij is om de week op woensdag thuis voor onze dochter. Maar momenteel ben ik dan zelf ook thuis. Dus wat nou papadag. Familiedag! Heerlijk! Een extra dag weekend met z’n 3-en. Fijn hoor!

Als werkende moeder krijg je soms echt een hoop stront over je heen. Waarom is dat? Ik weet ook hoe het is om thuisblijfmoeder te zijn. Het eerste jaar van Leia heb ik niet gewerkt, maar gestudeerd. Maar ik heb een paar maanden thuis gezeten en ik vind thuisblijfmoeders net zulke kanjers als een werkende moeder. Als thuisblijfmoeder heb je het namelijk ook ontzettend druk. Je zit namelijk heus niet de hele dag te Netflixen ofzo.

Wat vind jij als werkende moeder absoluut niet leuk om te horen?

uitgelichte afbeelding van moeder via shutterstock

21 thoughts on “5 uitspraken waar ik als werkende moeder niet blij van wordt

  • Die in de trant van: je neemt geen kinderen om ze naar de crèche te brengen. 1. Kinderen neem je niet, het is een groot geschenk als het je gegund is dat je ze mag krijgen. 2. Ik vind het zelf al ingewikkeld genoeg om hem naar de crèche te brengen.

  • Oh herkenbaar. Heel frustrerend zo frustrerend dat het soms zelfs mij aan het denken zet. Ja, waarom doen we dat? Die kleine bengels missen is absoluut niet wat een moeder wil maar helaas als je zelf voor je inkomsten moet zorgen is het gewoon geen optie, jammer genoeg. Dus werken we, gaan we door en proberen we te genieten en extra veel samen te doen op momenten die wel gaan.

  • Herkenbaar hoor, momenteel ben ik als ww-er thuis en ja het is echt fijn om ze tussen de middag te kunnen halen en niet zulke lange dagen te maken, maar ik ren me een slag in de rondte! Bovendien hebben wij idd ook de luxe niet om van 1 salaris te leven en ik doe echt keihard mijn best om de uitkering via mijn blog enigszins aan te vullen zodat we rond komen.

  • Uuuhmmm iets in de trant van ik doe het zoals mijn man en ik het willen? Jammer dan wat een ander daar van vindt! Of je nu thuis blijft of werkt…. als je maar je eigen keus maakt! Vooral doorgaan met dat doen wat je leuk vindt!

  • Ach, mensen moeten stoppen met zeuren over hoe een ander zijn leven zou moeten leven. Het zijn meestal net degenen die er het meest opmerkingen over geven die hun leven het minst op de rails hebben ;)
    Toen ik nog werkte kreeg ik een hele hoop sh*t over me heen en nu ik niet meer werk ook. Hoe je het ook doet, voor de rest gaat het toch nooit goed zijn. De les die we hieruit halen is: doe wat jij en je gezin het beste vinden ;) Dat is de enige goede manier, jullie moeten namelijk dat leven leiden.

  • Toen ik mijn vrouwelijke baas vertelde dat ik zwanger was, werd ze boos, haar eerste reactie was : Ik dacht dat jij ambitie had, daarom had ik jou aangenomen. Alsof een vrouw die kinderen wil of heeft geen ambities meer heeft. Het een sluit het ander niet uit. Later heeft ze wel haar excuses aangeboden voor haar uitspraken en gaf ze toe dat ze hiermee fout zat.

  • Echt sommige uitspraken kunnen echt niet. Als je een kind krijgt wilt toch niet zeggen dat je leven stopt? Ben er van overtuigd dat je juist heel veel mooie dingen kunt doen en dit zegt een vrouw zonder kids ?

  • Waar bemoeit iedereen zich toch mee… Het is toch de normaalste zaak dat ook moeders gewoon moeten werken. Ik ben blij dat ik werk heb en het met plezier doe. Ik vind dat erg belangrijk om mij kinderen mee te geven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.