Rollator races, Wijn & Bingo! | Later als ik oud en versleten ben

Ik kan het mij nog zo goed heugen. Als heel erg klein mini meisje zat ik altijd bij mijn oma op de rollator, hele einden kon ze met mij wandelen en samen hielden we heuse rollator races. Wat een heerlijke herinneringen heb ik aan deze tijd. Wat als ik zelf later oud en versleten ben? 

Rollator racen met oma

Mijn kleine overgroot oma. Wat een lief mensje was het toch. Ze woonde in een zorginstelling bij mij in de straat dus we gingen regelmatig even op visite. Wanneer we dan langskwamen kreeg ik altijd weer diezelfde slappe lange vingers en vieze plak snoepjes in een koffiefilter. Daarna gingen we altijd samen aan de wandel. Ik mocht dan bij oma op de rollator en dat vond ik prachtig! Achteraf vind ik het nog wel sneu ook. Dat arme mensje reed mij overal heen. Samen hebben we het hele verzorgingshuis op zijn kop gezet.En werden er heuse rollator races gehouden. Prachtig!

In dat verzorgingshuis heb ik jaren later zelfs nog stage gelopen als receptioniste. De herinneringen kwamen meteen weer omhoog toen ik de hal in stapte. Helaas was mijn lieve omaatje toen al overleden.

Later als ik oud en versleten ben

Later als ik zelf oud en versleten ben wil ik ook wel van die rollator races houden. En zet ik het hele verzorgingshuis op z’n kop zetten met mijn te gekke oude vriendinnetjes in ons super charmante incontinentie ondergoed met mooie en sexy printjes uiteraard. Natuurlijk wil ik dan een roze variant, met kwastjes aan de handvaten en natuurlijk ook super vette led verlichting in mijn wielen. Het liefst ook nog een rollator in een andere kleur, om natuurlijk te kunnen matchen met mijn awesome granny outfit. In het mandje zet ik dan natuurlijk een dozijn wijn om zo nu en dan in het zonnetje eens een borrel te nemen en om mijn eigen klein kind mee op sleeptouw te nemen. Ik hoor mezelf er al bij zingen ” They see me rollin’, they Hatin’ “ haha!.

rollator

Nu loop ik bijna richting de 30, nog 2 jaar en enkele maanden te gaan. Dus misschien is het wel handig om alvast een rollator aan te schaffen. Ik bedoel, hallo, weet je wel hoe vermoeiend al die lange wandelingen zijn?! Soms moet ik gewoon even een pit stop maken en een wijntje drinken. Een rollator is dan best handig, helemaal als er een flessie wijn in het mandje past en er al een “krukje” op zit. Tegenwoordig zijn rollators ook best stylish, denk aan bijvoorbeeld cup holders om een bakkie koffie in mee te nemen als je richting de bingo vertrekt.. Is toch hartstikke handig! Ik moet ook wel zeggen dat ik ontzettend benieuwd ben naar de technologie in rollators als ik zelf eenmaal zover ben.

rollator

Pimp my rollator

Maar even zonder gekheid. Er bestaan keuze workshops voor ouderen om hun rollator op te leuken. Bijvoorbeeld met een slinger bloemen of andere leuke (gehaakte) freules. Ik vind dit helemaal geen raar idee. Daarnaast zijn rollators tegenwoordig echt in allerlei soorten en maten te krijgen en hoef je niet meer speciaal bij een thuiszorg winkel langs om er één aan te schaffen. Super handig juist dat je ze online kunt bestellen. Helemaal wanneer je als oudere dus al slecht ter been bent.

 Wil jij later ook een gepimpte rollator? Of ben jij lui en neem je lekker een scootmobiel?

NB. Dit artikel is natuurlijk geschreven met een knipoog en is niet bedoeld om ouderen te kwetsen!

 

11 thoughts on “Rollator races, Wijn & Bingo! | Later als ik oud en versleten ben

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.