Stel je eens voor…

Stel je eens voor… dat je hoort zoals je het eerste deel van de titel leest… Onsamenhangend. Woorden en klanken vallen weg.. Stel je eens voor..

Stel je eens voor…

Stel je eens voor. Je zit in een groep. Er wordt een instructie gegeven, iedereen staat op. Behalve jij, want jij hebt het niet begrepen en gehoord. Niemand die het ziet. Want inmiddels ben je zo gewend om te compenseren. Je loopt de menigte achterna, je doet wat hun doen.

Stel je eens voor. Een drukke gelegenheid. Er wordt aan je gevraagd lust je wat cola. Je zegt ja. Immers wordt er vaak net na binnenkomst gevraagd of je wat wil drinken. Je lust geen cola. Maar je krijgt toch dat glas cola voor je neergezet. Je begijpt het niet en mompelt zachtjes dat lust ik niet. De reactie die je terug krijgt is, ik heb het je net gevraagd en je wilde het. Maar jij heb de vraag zelf ingevuld en dacht dat er gevraagd werd of je wilde drinken. Door de drukte om je heen hoorde je de vraag niet.

Stel je eens voor. Je bent een spelletje aan het doen. Je snapt het spel en doet gezellig mee. Maar ineens veranderen de regels, jij hebt dit niet gehoord. Je zat druk in het spel en je had niet in de gaten. Je hoorde ze niet toen ze je riepen. Je begrijpt het niet meer. Er ontstaat een ruzietje, je bent verdrietig en wil niet meer mee doen met dat stom spel!

Topsport op het hoogste niveau

Stel je eens voor dat het bovenstaande voor jou van toepassing is. Er veel “onbegrip” is, want je hoort toch? Maar jij doet zo je best alles te compenseren dat het “normaal” is geworden voor je. Het een manier is geworden om jezelf er doorheen te slaan.

Maar dat je daardoor topsport op het hoogste niveau levert, dat wordt gemist. Dat je daardoor net wat anders denkt en anders handelt wordt gemist. Het wordt ook gemist op de plek waar je zoveel van je tijd doorbrengt. Hoe fijn zou het dan zijn als er iemand is die jou begrijpt. Die samen met jou, jou stem wil zijn. Om de plek waar je zoveel tijd doorbrengt te leren over jou.

Jouw belang dient voorop te staan

Stel je eens voor dat er op die vraag en wens heel hard nee wordt gezegd. Ze er afwijzend tegenover staan. Waarom? Omdat ze zelf vinden dat ze die kennis en ervaring in huis hebben. Maar jij merkt daar niks van.

Keer op keer wordt de plank misgeslagen. Voelen ze zich bedreigd door de vraag om een proffesional mee te laten kijken? Hebben ze wat te verbergen. Het zou zoveel goed doen, en een win win situatie zijn voor alle betrokkenen. Maar met name voor jou. Hoort het ook niet zo te zijn dat jouw belang voorop dient te staan?
Stel je eens voor…… (wordt vervolgd)

14 thoughts on “Stel je eens voor…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.