5x Zien, eten en doen in Brest, Frankrijk

Ga jij binnenkort naar Frankrijk? Dan vertel ik je graag wat je allemaal kunt zien en doen in Brest en of het de moeite waard is. We beoordelen elk uitje met een aantal sterren.

Over Brest:

Brest is een havenstad gelegen in de mooie streek Bretagne in Frankrijk. De stad heeft flink geleden onder de bombardementen van 1944. Inmiddels is Brest echt een indrukwekkende Havenstad waar je heerlijk kunt shoppen,winkelen en ronddwalen. Het was voor ons ongeveer 1,5 uur rijden vanaf onze camping en dus een prima rit om te doen voor een gezellig dagje uit. Bij de uitjes beschrijf ik de dingen zoals wij het hebben ervaren, ook als we het niets vinden.

Oceanopolis

Oceanoplis is een educatief opgezet aquarium verdeel in 4 zones. Poolgebied, Tropische gebied, een gebied over Bretagne en een apart gedeelte voor Zeeotters. De meeste uitleg vind je in het Frans, maar op sommige plekken gelukkig wat Engelstalige informatie. Voor ons was het lastig, want mijn Frans is absoluut niet best maar het was wel een mooie ervaring. De basins zijn voor sommige diertjes wel wat klein moet ik erbij vermelden, maar het park op zichzelf is prima ingedeeld en heeft voldoende speelplaatsen voor kinderen. Voor een entree ticket betaal je €20,50 en je vermaakt je er ongeveer 2 uurtjes. De prijs verhouding vind ik daarom wel iets duur. Verwacht verder ook niet al te veel van het poolgebied, je ziet hier vooral veel educatieve films (zoals je ze op National Geographic ziet) en weinig dieren.

Locatie: rue des Cormorans | Port de Plaisance du Moulin Blanc29200, Brest, Frankrijk

Aantal sterren: ★★★☆☆

Wandelen langs de havens

De havens van Brest zijn prachtig. Tegenover oceanopolis heb je bijvoorbeeld een haventje zitten met een prachtig uitzicht!

Aantal sterren: ★★★★☆

 

 

Winkelen in Brest

Ben jij meer van het shoppen? Dan kun je je hier flink uitleven. De stad heeft een ontzettend lange winkelstraat waarbij je wel op je schoeisel mag letten. De winkelstraat loopt namelijk best stijl naar boven, maar goed daar staat Frankrijk dan ook om bekend. Ik was overigens best wel verbaasd om een Hema winkel in Frankrijk te spotten. Ik ben er niet binnen geweest hoor, maar vond het wel grappig.

Aantal sterren: ★★★★★

Crepes met Nutella smullen bij Creperie

Tussen het winkelen door kregen we trek, man ging voor een pizza broodje bij de Boulangerie (bakkerij) en ik ging voor een crepe tegenover de zaak. Heerlijk met Nutella. Echt super lekker!

Aantal sterren: ★★★★★

Hamburgers eten bij Authentic Roadside Burger

Natuurlijk hadden we kunnen kiezen om chique te gaan dineren, maar daar waren we allebei niet echt op gekleed dus kozen we voor iets casuals. Authentic Roadside Burger is een prachtige tent met een flinke dosis Amerikaanse vibes. De inrichting is donker, Amerikaans en vooral erg sfeervol! De burgers zijn heeeeeeerlak! Aanrader dus!

Aantal sterren: ★★★★★

Wijze lessen die zijn geleerd over doen in Brest

Een wijze les die ik heb geleerd naar het bezoeken van Brest is dat we van te voren beter een route hadden moeten uitstippelen. Op de camping hadden we helaas niet veel verbinding dus via het internet kwamen we alleen terecht bij Oceanopolis. Achteraf hoorde ik van een ander stel dat er ook mooie forten en dergelijke te bezoeken waren. Dat hadden wij liever willen doen in Brest dan winkelen. Als we dus weer eens gebrek aan internet verbinding hebben gaan we eerst op zoek naar een Informatiepunt voor toeristen en vanuit daar ons plan trekken. Dat bureau vonden wij trouwens pas aan het einde van de dag. Dus vandaar, een wijze les voor een volgende vakantie.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.