Kamperen…deze 10 dingen moeten mee!

Nu bijna twee weken geleden ook de vakantie in regio Noord is begonnen,  betekent dat, dat er weer veel mensen op vakantie gaan. Zomervakantie, of misschien wel elke vakantie, betekent voor ons de kans om met de caravan op pad te gaan. We zijn allebei opgegroeid met kamperen en genieten van elk moment dat wij op een camping staan!

Kamperen…deze 10 dingen moeten mee!

Lees ook: De zoektocht naar de geschikte camping

Natuurlijk heb je voor kamperen je standaard kampeeruitrusting nodig, zoals je caravan/tent en alle andere bijbehorende spullen. Maar wat moet je nou ab-so-luut niet vergeten als je gaat kamperen?

1. Een emmer (liefst met deksel)

Een emmer voor wasjes en plasjes is een must! Vaak is het zo dat, met name als je in een tent kampeert, je ‘s nachts echt geen zin hebt om de hele camping over te lopen als je moet plassen. Vooral niet als het om een van de kinderen gaat. Dan is een emmer (liefst met deksel) echt super handig. ´s Morgens spoel je hem even goed om, dan met een sopje, en je hebt weer een schone emmer.

De emmer kan je ook gebruiken (voor wie het vies vindt, neem er twee mee) om kleren in te wassen of te laten weken. Vooral leemvlekken kunnen erg vervelend zijn en dan is een dagje soppen niet verkeerd.

2. Foetsie

Een foetsie! Waarschijnlijk kennen maar weinig mensen hem als foetsie, maar wel als elektrische vliegenmepper. Ideaal op de camping want tja, wie kampeert krijgt te maken met insecten. Bovendien sla je op een tentdoek niet heel makkelijk iets dood (wil je ook niet, want een vlek verwijderen is niet zomaar gedaan). Wij kunnen in ieder geval niet zonder op vakantie!

3. Babyfoon

Oké, dat klinkt misschien een beetje vreemd. Je verblijft tenslotte op een paar vierkante meter, maar voor ons is het een no go om hem niet mee te nemen. Wij hebben geen sterke slapers en hun eigen vertrouwde liedje (uit de babyfoon) doet wonderen de eerste dagen in een vreemde situatie. Ook nog eens handig als je ‘s avonds een paar tenten verder een borreltje wilt drinken of even samen naar het toiletgebouw wil lopen. Mochten ze wakker worden, ben je er op tijd bij, voordat ze de hele camping bij elkaar gillen.

4. Doucheslippers

Misschien spreekt het voor zich, maar het zal niet het eerste jaar zijn dat we ze vergeten: de doucheslippers. Als je gaat kamperen heb je meestal geen privé douche. Het is dan wel zo lekker om zonder het zwemmerseczeem van je buurman weer naar huis te gaan. Bovendien handig  bij echt slecht weer… je gewone schoenen blijven droog, met je slippers kan je wel door het natte gras. Even voeten afdrogen en je bent weer klaar.

5. SOS-armbandjes

Kinderen spelen op een camping overal en nergens. Kamperen is namelijk walhalla voor een kind. Overal op een camping zijn vriendjes, kruip- en sluipdoor-routes, nieuwe situaties en ga zo maar door. Maar, vooral als je op een grote camping staat, kan het nog wel eens lastig zijn om als kind je caravan terug te vinden. Daarom dragen onze kinderen SOS-armbandjes met hun naam en ons telefoonnummer. We kochten de onze bij Koterkado.

6. Wasknijpers

Die dingen zijn werkelijk overal goed voor en zitten bij ons inmiddels standaard in de caravan. Natuurlijk kan je ze gebruiken om je was aan je scheerlijnen op te hangen, maar ze zijn ook handig voor het dichthouden van je zakjes en pakjes, het bij elkaar houden van gordijnen, omhoog houden van tentdoek en het ombinden van een handdoek als je kind terugloopt van de douche of het zwembad.

7. Poncho

Je weet als je gaat kamperen dat je soms een bui op je kop kan krijgen. Geen probleem, dat calculeer je in. Maar als je dan net even iets buiten moet pakken of je tentdoek iets beter vast moet zetten heb je wel een bende natte kleren binnen. Een paraplu zou ook kunnen, maar om mèt een paraplu ook nog eens iets te gaan verbouwen in een stormpje is niet zo handig. Dus neem een poncho mee. Ze nemen weinig ruimt in en in het zonnetje dat daarna doorbreekt, zijn ze zo weer droog.

8. Reisapotheek

Op zich zullen veel mensen wel de standaard eerste hulpmiddelen bij zich hebben als ze gaan kamperen,  zoals pleisters, jodium en paracetamol. Maar bij ons in de reisapotheek ontbreken ook nooit de volgende dingen:

  • Tekenverwijdersetje
  • Brandzalf (het is even wennen, koken op een klein pitje)
  • Zalf voor kneuzingen en schaafwonden
  • Diarreeremmers (niets zo irritant als steeds naar de camping-wc te moeten RENNEN)

Lees ook: voor het eerst op vakantie met kind? Dit neem je mee

9. Zaklamp

Ik raad je aan om niet de eerste de beste goedkope variant te kopen. Het is namelijk wel handig als je lamp ook een beetje power heeft. Als je in het donker over het veld gaat kom je namelijk wel eens een scheerlijn tegen die je eigenlijk liever niet over het hoofd had gezien. Bovendien kan een goede zaklamp ook prima dienen als lamp in de tent of voortent. Je waterfles of jerrycan kan het licht van de lamp versterken waardoor  je een prima schemerlamp hebt. Oh ja…vergeet niet te checken hoe goed je silhouet zichtbaar is in het donker in de tent, voordat je je ‘s avonds gaat uitkleden!

10. Flesje azijn

Last but not least! Een flesje azijn. Misschien hoort hij onder de noemer ‘reisapotheek’, maar deze is zo ideaal dat hij wel even apart genoemd moet worden. Azijn is namelijk ideaal tegen brandnetelplekken (dat kan zomaar gebeuren op een camping), tegen insectenbeten en andere allergische reacties van de huid. Het vermindert de zwelling en voorkomt dat het jeukt. Daarnaast…mocht je toch je doucheslippers vergeten zijn…het is ook nog eens een effectief middel tegen voetschimmel!

Mocht je nog meer tips willen? Kijk eens naar dit filmpje (voor de ‘die hard kampeerders’)

Welke musthaves neem jij mee als je gaat kamperen?

2 thoughts on “Kamperen…deze 10 dingen moeten mee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.